İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Bir haftada yüzde 60’lık getiri

27 Mart 2020, 08:44 - -

Sağlık sektörü şirketleri kazandırmaya devam ediyor. Kovid 19 virüsü ile birlikte bir haftada sağlık sektörü şirketlerinin gerileri yüzde 30 ile yüzde 60 arasında değişti.

Virüs salgını nedeni ile değer kazanan sağlık sektörü hisselerinde getiriler bir hafta içerisinde yükseldi. Salgının yayılma endişeleri hisselerin gündemde kalmasına neden oluyor.

Haftanın en önemli gelişmeleri merkez bankaları ve hükümetlerin Kovid-19 virüs salgını için aldığı önlem ve teşvikler oldu.

Gelişmelere bakıldığında bu kadar hızlı yayılan, vaka ve ölüm sayısı yakın tarihte görülmedi.

Kovid 19 virüsü ile dip yapan hisselerde en fazla tepki veren, hacmi artan, fiyatı ve işlem adedi artan hisse senetlerini inceledik.

Yüzde 30’un üzerinde kazanan 9 hisse

Eczacıbaşı İlaç hisseleri son bir hafta içerisinde yüzde 60,60 oranında değer kazandı. Hissenin 3,02 seviyesinde olan fiyatı 4,85 seviyesine yükseldi.


Eczacı Yatırım son bir haftadaki hisse getirilerinde dikkat çeken ikinci hisse.
Hisse bir hafta içerisinde yüzde 60,48 oranında değer kazandı. Fiyat kazanç oranına bakıldığında 16,50 seviyesinde olduğu görülüyor. Defter değeri ise hala  1 seviyesinin altında ve 0,51. Hisse defter değerine göre ucuz.

İşlem hacmi artan 10 hisse

Fiyatı ve işlem adedi artanlar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)