İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Altın çok önemli dirence geldi

13 Haziran 2017, 12:36 - -

Değerli metal yatırımcıları 2011 yılından bu yana düzenli kaybedenler listesinde ilk sıraları kimseye kaptırmıyorlar. 2011 yılını hatırlıyorum biz de sürekli altın fonu kuruluyordu ve bu fonlara yatırımcı ilgisi muazzamdı. Şimdilerde altın fonlarında toplam 11 kıymetli maden yatırım fonunda yaklaşık 400 milyon TL yatırım mevcut. Altına olan genel ilgi bizim piyasamızda bir hayli azaldı.
Aşağıdaki grafikte Altın / DXY gösterdim. Tüm zamanların en önemli direncine gelmiş olabiliriz. Altının ne yapacağı burada çok büyük önem kazanıyor. Altın yatırımcısı nihayet gülmeye başlayacak mı?

Altında son 5 yılda yukarı denemeler hep düzeltme olarak kaldı. Şimdi farklı olabilir. Altını merkez bankaları hiç ama hiç sevmiyorlar ve yükselişinin politikalarda başarısızlık olarak yorumlanacağına inanıyorlar. Bu çerçevede altın üzerinde dehşet bir baskı var. ABD faizi yükselecek diye düşen altın fiyatları faizler gerilediğinde dahi yukarı gidemedi.
Belki biraz çılgınlık olacak ama altın alternatifi gibi gündeme gelen dijital para Bitcoin değerlenmesine bakınca altın yatırımcıları ne kadar hayıflanıyor bilemiyorum. Belki de bu yükselişin birazı değerli metal kompleksine uğrayabilir:

Bitcoin genelde merkez bankalarının müdahalelerinden uzak, bu yüzden ciddi değerlendi. Devam eder mi bilmiyorum. Altında benzer parabolik yükseliş olsaydı kriz geliyor manşetleri her yeri süslerdi.
Altın / DXY oranı izleme alanımızda olmalı. FED bu ay faiz artıracak, beklentiler neredeyse %100. Bununla birlikte seri faiz artışı olmayacağı beklentisi de iyice arttı. Eğer FED beklendiği gibi seri faiz artışı yapmayacağı sinyali verirse altın 6 sönük yılın sonunda parlamaya başlayabilir.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • IEYHO.SPK NEREDE? 14 Haziran 2017 18:56

    Altin cok cikti ,ama ortadogu sorunlari belirli bir seviyeye kadar cikartabilir. En iyisi arsa almak:)

  • Kaçan Grup14 Haziran 2017 07:51

    Toplam bitcoin piyasa değeri 40 milyar USD, altın için 12 trilyon USD hesapladım kabaca.