İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

6 farklı analizde öne çıkan 76 hisse

28 Kasım 2017, 13:04 - -

Gelişmekte olan ülkelere yönelik olumlu hava ve düşük değerlemelerin etkisiyle Türkiye 5 yıllık CDS risk primi 200 baz puan seviyelerine gerilerken, hisselere ilgi arttı. Borsa değer kazanırken 6 faklı analizde 76 hisse senedi öne çıktı.

Piyasalarda volatilite artmasına rağmen BIST 100 Endeksi 105.000 seviyesindeki direncini kalıcı olarak aşma çabasında. Endeksin bu seviyenin üzerinde tutunması güçlenmesini sağlayacak. Diğer yandan piyasaların gündeminde Zarrab davası var. Davaya ilişkin gelişmeler izleniyor. Davadan bankacılık sektörünün geneline yönelik bir ceza çıkmayacağına ilişkin beklentilerin güçlenmesi fiyatları aşırı gerileyen banka hisselerinde ciddi alımları beraberinde getirebilir.  Öte yandan borsada göstergeleri, fiyat hareketleri ve mali tabloları ile öne çıkan hisse senetlerine baktığımızda 6 farklı analizde 76 hisse göze çarpıyor. İşte bu hisseler ve listeler:

1-Büyümede öne çıkan 10 hisse: Büyümede 10 hisse öne çıkıyor. Bu hisseler; Tüpraş, Türk Hava Yolları, Bim Mağazalar, Ford Otosan, Ereğli Demir Celik, Tofaş Oto. Fab., Migros Ticaret, Şişe Cam, Selçuk Ecza Deposu.

Büyümede öne çıkan 3 hissenin teknik grafikleri ve gösterge analizleri:

Tüpraş: Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının altında seyrediyor. CCI, aşırı alım ya da satım bölgesinde değil. En son 7 gün önce -100 seviyesini yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.

Tük Hava Yolları: Son 2 gündür fiyat artarken hacmin de belirgin ölçüde artması, yükselişin gücüne ve bir süre daha devam edebileceğine işaret ediyor. Kısa vadeli göstergeler genelde “al” konumunda bulunuyor. Orta vadeli göstergeler son dönemde belirgin “al” sinyalleri vermeye başladı. Osilatörler'in genelde aşırı alım bölgesinde olması hissenin fazla yükseldiği şeklinde değerlendirilebilir. Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının üzerinde seyrediyor.

 

Bim Mağazalar
Son 2 gündür fiyat düşerken hacmin belirgin ölçüde artması, olumsuz. Kısa vadeli göstergeler genelde sat konumunda bulunuyor. Osilatörler'in genelde aşırı satım bölgesinde olması hissenin fazla düştüğü şeklinde değerlendirilebilir. Hisse kısa-orta vade hareketli ortalamalarının altında seyrediyor.



2- Göstergeleri dikkat çeken 17 hisse:
Göstergeleri dikkat çeken 17 hisse senedi bulunuyor. Bu hisseler: Doğuş Otomotiv, Gübre Fabrik., İş GMYO, GSD Holding, Ak Enerji, Fenerbahçe Futbol, Anadolu Cam, Enka İnşaat, Gözde Girişim, Türk Hava Yolları, Bim Mağazalar, Aygaz, Kordsa Global, Şekerbank, Tümosan Motor ve Traktör, Trabzonspor Sportif, Vakıflar Bankası.


3-Hisse başına kârı en yüksek 10 hisse:

Hisse başına karı en yüksek şirketler listesinde ilk 10 şirket, sektörlerşerinin öncüleri. Bu hisseler: Tüpraş, Otokar, Pegasus, Bim Mağazalar, T. Halk Bankası, Koza Altın, Tofaş Oto. Fab., TAV Havalimanları, Koç Holding, Tekfen Holding.

4-Yılbaşından bu yana dip seviyesine en yakın BIST 100 hisseleri:
Yılbaşından bu yana dip seviyesine en yakın 10 hisseye baktığımızda farklı sektörlerden hisselerin öne çıktığını görüyoruz. Bu hisseler: Doğuş Otomotiv, Gübre Fabrik., Göltaş Çimento, Afyon Çimento, Carrefoursa, Arçelik, Tat Gıda, Konya Çimento, T. Halk Bankası, Emlak Konut GMYO.

5-Endeksten hızlı hareket eden 10 hisse:
Endeksten hızlı hareket eden 10 hisse var. Bu hisseler: Pegasus, Kardemir (D), İpek Doğal Enerji, Koza Madencilik, Karsan Otomotiv, Türk Hava Yolları, Vestel, Hürriyet Gzt., Doğan Holding, Vakıflar Bankası.

6-Karı yüzde 100’ün üzerinde artan 19 BIST 100 şirketi:
Karı yüzde 100’ün üzerinde artan 19 BIST 100 Şirketi var. Bu hisseler: Kiler GMYO, Kartonsan, Kardemir (D), ICBC Turkey Bank, Pegasus, Banvit, Yataş, Tüpraş, Good-Year, Çemtaş, Anel Elektrik, Ereğli Demir Celik, Tekfen Holding, Çelebi, Sasa Polyester, Aselsan, İzmir Demir Çelik, Petkim, Erbosan.

        

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat 30 Kasım 2017 16:07

    Cemts in karı çok iyi hisse 4,82 den 3,45 kadar düştü. Ama bir toparlanma emaresi yok. Endeks çıkarken bile düşmeyi becerebilen nadir hisselerden, dört nala aşa gidiyor..... Bu nasıl iştir yüzde yüzden fazla karın olsun bi gıdım yukarı hareket etmesin... Resmen elimize verdiler

  • Vatandaş29 Kasım 2017 20:18

    Yabancı ele veremediği için düşmüyor artık yavaş yavaş emeklilik fonlarına verirler ancak.

  • Borsa28 Kasım 2017 21:54

    Bunlar ile milleti zor, artık çıkış zamanı, kaz gibi millet yolunda birazda yabancı beklesin.

  • Ckync28 Kasım 2017 20:48

    Vay afyonum vay. Koskoca fabrika ve arazilerin var . %100 kar artisi . Hale bak.Yazık sana. 4 sandalye 1 masa şirketinden daha rezil durumdasin. Beter ol emi

  • YORUM28 Kasım 2017 13:46

    diğer taraftan bir hisse yılbaşından bu yana neden dip seviyelerde, iyi sorgulanmalı....

  • Tire30 Kasım 2017 02:10

    Sorgula sesli düsün millet battı

  • YORUMCU28 Kasım 2017 13:44

    KOZAL 2015/9 döneminden bu yana bilanço açıklamadı, yoksa açıkladı da biz mi bilmiyoruz, bu hisse neye göre değerlendirmeye alınmış anlayamadım?

  • Selami kast14 Ocak 2018 18:48

    Hisse fiyatına göre