SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Denizbank ile ilgili yorumlarınızı alabilir miyim? Neden değer kazanmıyor? Gönderen : Murat Ertural17.02.2019, 22:07

Denizbank, geçtiğimiz kasım ayında gerçekleştirdiği çıkışla birlikte 11 Ocak 2019 günü en yüksek 21,80 TL’ye kadar yükseldi. Sonrasında da gelen satışlarla birlikte gerildi. Şimdilerde de 15,73 TL’den işlem görüyor. Son kapanış fiyatına göre fiyat kazanç oranı 23,94’e denk geliyor. Oran sektör ortalaması 6,92’nin hayli üzerinde bulunuyor. Her ne kadar f/k oranı son iki yılda sürekli sektör ortalamasının üzerinde olsa da özellikle son bir ayda yaşanan çıkışla birlikte hayli yükseldi. Aynı şekilde piyasa defter değeri de son çıkışla birlikte hızla arttı ve 3,46’ya ulaştı. Sektör ortalaması ise 2,1 seviyesinde bulunuyor. Bu durum yatırımcının hisseye yönelik beklentinin yüksek olduğu şeklinde yorumlanabilir. Kârdaki artış mevcut piyasa çarpanlarının da sektör ortalamalarına gerilemesine imkan tanıyacaktır. Aksi taktirde hissede ocak ayında test edilen zirve seviyesinden sonraki kâr satışlarının devam etmesine yol açabilir ki böylesi bir durumda hissedeki değer kaybı aynı zamanda göstergelerin de ortalamalara kaymasına yol açacaktır. Firmanın son açıklanan 2018 dokuz aylık bilançosuna göre kârı yüzde 21,27 oranında artmış bulunuyor. İki yıldır kârda gözlenen artışın 2018 faaliyet döneminde de devam edeceği anlaşılıyor. Ancak göstergelerin normal seviyelerine gelebilmesi için kârdaki artışın daha yüksek olabilmesi gerekiyor. Aksi taktirde mevcut satışlar devam edecektir.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI