SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Denizbank hissesi aldım. 19,80 alış maliyetli. İşlemleri durduruldu. Sebebi nedir? Ne zaman açılır? Açılmama ihtimali var mı? Gönderen : Bülent Koru17.12.2019, 23:14

Denizbank’ın büyük ortağı Sberbank, sermayede sahip olduğu yüzde 99,85 oranındaki paylarını geçtiğimiz yıl mayıs ayında Emirates NBD’ye sattı. Bankaya ait hisseler gerekli izinlerin ve prosedürün tamamlanmasının ardından 31 Temmuz 2019 günü devredildi. Hakim ortak değişimi hisseye kayda değer bir hareketlilik kattı. Hissenin fiyatı devrin gerçekleştiği gün en düşük 4,89 TL’yi görürken işlem sırasının kapandığı 11 Kasım 2019 günü fiyat 21 TL’den gerçekleşti. Hakim hissedar değişimi nedeniyle büyük ortağın, diğer hissedarları ortaklıktan çıkarma hakkını kullanması ise aynı zamanda şirketin kottan çıkmasının da yolunu açtı. Bilahare banka halka açık paylarını iptal ederek sermaye azaltımı ve aynı zamanda tahsisli sermaye artırımına giderken diğer ortakların paylarına da son verdi. Konuyla ilgili bildirimi ise SPK’ya 12 Aralık 2019 günü gönderdi. Böylece anılan tarihe kadar paylarını satmamış olan hissedarların payları iptal edilirken hisselerine düşen tutarın ilgili hesaplara aktarılması için hakim hissedar MKK’ya başvuruda bulundu. Böylece iptal edilen her 1 TL nominal değerli pay için 21,20 TL ödenecek. Hissedarların ise bu noktada bir işlem yapmasına gerek bulunmuyor. Hakim hissedarın başvurusu neticesinde yapacağı ödemeye bağlı olarak MKK tarafından hak sahiplerinin hesaplarına aktarılacak. Öte yandan söz konusu hisselerin kottan çıkarılmasıyla birlikte şimdilerde gündemde olan borsada bulunan yabancı payında da düşüş devam etmiş olacak.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI