E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancı yatırımcı Dolmabahçe'ye geliyor---

Yabancı yatırımcı Dolmabahçe'ye geliyor

Yabancı yatırımcı Dolmabahçe'ye geliyor
23 Ekim 2016 - 07:47 borsagundem.com

Dolmabahçe'de Başbakan Binali Yıldırım'ın ağırlayacağı 21 uluslararası şirket temsilcisi, Varlık Fonu, teşvik, Bireysel Emeklilik Fonu gibi yatırımları yakından dinleyecek.

 İlki 2004 yılında yapılan ‘Yatırım Danışma Konseyi Toplantıları’nın 9’uncusu 27 Ekim’de, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenecek. Toplantıya 14 farklı ülkeden enerjiden liman işletmeciliğine, finanstan lojistiğe, bilişimden otomotive, havacılıktan telekomünikasyona kadar 10 farklı sektörden yatırımcı şirket katılacak. Toplam ciroları 666 milyar doları aşan, 1.5 milyon kişiye istihdam sağlayan çok uluslu şirketler ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılacağı ve 21 CEO’nun geleceği toplantıya bu yıl ayrıca 14 yeni üye katılacak.

2 DEV BANKA

Bu yıl yapılacak yatırımcı toplantısında, finans sektörünün kendi ülkelerindeki en büyük kuruluşlarından 310 bin çalışanı bulunan Bank of China ile 328 bin kişiye istihdam sağlayan Rusya menşeli Sberbank da yer alacaklar. Daha önceki toplantılarda da olan ve Türkiye ile yakın işbirliği yapan Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Cyril Muller de toplantıya katılacak. Enerji sektörünün önde gelen firmalarından olan 250 milyar dolar ciroya sahip BP’nin CEO’su ile Amerikalı bilişim devi Microsoft ile simkart ve pasaport çipi konusunda üretim yapan teknoloji şirketi Gemalto’nun CEO’su da bu yılki katılımcılar arasında yerini alacak.

KÖRFEZ’DEN İLK

Körfez sermayesini temsil etmek üzere de Mumtalakat Katar First Bank ve Alzahid Group da yatırım danışma toplantısına bu yıl ilk kez katılacak. Yatırım Konseyi’nin yeni üyeleri arasında yer alan havacılık sektöründe lider konumunda olan ABD’li United Technology Corporation ve taşımacılık sektöründe önemli yatırımları olan Kanadalı Bombardier’in üst yöneticilerini de Türkiye bu yıl ilk kez ağırlayacak. Bundan önceki konsey toplantısına da katılan ve dünyanın önde gelen yatırım fonlarından olan Malezyalı Khazanah Nasional Berhad’ın İcra Direktörü de bu yıl İstanbul’a gelecek bir diğer çokuluslu şirketi olacak.

Neşe Karanfil/Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)