E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK anketine katılan yöneticiler değişiklik beklemiyor---

SPK anketine katılan yöneticiler değişiklik beklemiyor

SPK anketine katılan yöneticiler değişiklik beklemiyor
07 Mart 2017 - 17:57 borsagundem.com

SPK Anketi'nde katılımcıların %81’i önümüzdeki bir ay için değişim beklemiyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) anketinde halka açılacak şirket sayısına ilişkin olarak katılımcıların %81’i önümüzdeki bir ay, %61’i önümüzdeki altı ay, %43’ü ise önümüzdeki bir yıl için değişim beklemiyor.
SPK tarafından düzenlenen anketin sonuçları şöyle:"Yüz otuz iki üst düzey yönetici tarafından yanıtlanan 2017 yılı Şubat ayı anketine ilişkin soru bazında değerlendirmeler aşağıda verilmektedir.
Gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak katılımcıların %59’u önümüzdeki ay değişim beklemezken, önümüzdeki altı ay ve önümüzdeki yıl için artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla %55 ve %51
olmuştur.

Katılımcıların %51’i ABD dolarına ilişkin olarak önümüzdeki ay değişim beklemezken, önümüzdeki altı ay ve bir yıl artış beklemeyenler çoğunlukta olup, katılımcıların oranı sırasıyla %63 ve %62 olarak gerçekleşmiştir.Euro’ya ilişkin olarak katılımcılar önümüzdeki ay %55 oran ile değişim beklemezken, önümüzdeki altı ay ve bir yıl artış beklentisi çoğunlukta olup, artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla %61 ve %59 olarak gerçekleşmiştir.

Katılımcıların %58’i önümüzdeki BIST-100 endeksine ilişkin olarak önemli bir değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla %39 ve %43 olarak gerçekleşmiştir.
Önümüzdeki ay ve önümüzdeki altı ay BIST pay piyasası işlem hacmine ilişkin olarak sırasıyla katılımcıların %61’i ve %45’i değişim beklemezken, yıllık dönemde artış beklentisi yükselmiş, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı %48 olarak gerçekleşmiştir.Halka açılacak şirket sayısına ilişkin olarak katılımcıların %81’i önümüzdeki bir ay, %61’i önümüzdeki altı ay, %43’ü ise önümüzdeki bir yıl için değişim beklememektedir.

Özel sektör borçlanma araçlarının ihracına ilişkin olarak önümüzdeki ay katılımcıların %58 ile çoğunluğu değişim beklemezken, altı aylık ve bir yıllık dönemler için koşullarda iyileşme beklentisi ağırlık kazanmış, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla %54 ve %62 olarak gerçekleşmiştir.Katılımcıların %64’ü önümüzdeki ay, %43’ü önümüzdeki altı ay yabancı yatırımcı oranına ilişkin değişim beklemezken katılımcıların %45’i önümüzdeki bir yılda artış beklemektedir.Reel kesimin yurtdışı borçlanma durumuna ilişkin olarak katılımcıların %61’i önümüzdeki ay ve %44’ü önümüzdeki altı ay için değişim beklemezken, yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı yükselmiş, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı %55’e ulaşmıştır.


BIST pay piyasası yatırımcı sayısına ilişkin olarak katılımcıların %61’i önümüzdeki ay, %50’si önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, %40’ı önümüzdeki bir yıl artış beklentisindedir.BIST kıymetli madenler ve taşlar piyasası işlem hacmine ilişkin olarak katılımcıların %69’u önümüzdeki ay, %52’i önümüzdeki altı ay değişim beklememektedir. Yıllık dönem için artış beklentisi yükselmiş ve %48 olmuştur.VİOP işlem hacmine yönelik olarak önümüzdeki ay katılımcıların %62’si değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla %44 ve %52 olarak gerçekleşmiştir.


Yatırım fonları net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların %61’i önümüzdeki ay değişim beklemezken, artış bekleyen katılımcıların oranı altı aylık dönem için %49 ve yıllık dönem için %52 olarak gerçekleşmiştir.Emeklilik fonları net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların %50’si önümüzdeki ay, %66’sı önümüzdeki altı ay ve %68’i önümüzdeki bir yılda artış beklemektedir. Katılımcıların 65’i önümüzdeki ay, %50’si önümüzdeki altı ay MKYO net aktif değerine ilişkin olarak değişim beklemezken, önümüzdeki bir yılda artış bekleyen katılımcıların oranı yıllık dönem için %52 olarak gerçekleşmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)