E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Suudi Arabistan'ı fiyatlıyor---

Piyasalar Suudi Arabistan'ı fiyatlıyor

Piyasalar Suudi Arabistan'ı fiyatlıyor
07 Kasım 2017 - 09:38 borsagundem.com

Suudi Arabistan'daki yolsuzluk operasyonunun etkisi piyasalara yansıyor

Asya borsaları on yılın zirvesini görürken; petrol fiyatları Suudi Arabistan veliaht prensin yolsuzlukların üzerine gidilmesi yönündeki adımlarının ardından, iki yıldan uzun sürenin zirvesine yükseldi ancak daha sonra kazanımlarının bir kısmını geri verdi. Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Salman yolsuzluk operasyon kapsamında milyarder yatırımcı Alwaleed bin Talal da dahil olmak üzere kraliyet ailesi üyelerini, bakanları ve yatırımcıları tutukladı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi kazanımlarını artırdı ve yüzde 0.8 artışla Kasım 2007'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Endeksteki yükseliş başlıca üç ABD hisse senedi endeksinin dün rekor seviyelerde kapanmasının ardından geldi. Japonya'nın Nikkei endeksi kayıplarını tersine çevirerek yüzde 1.1 artışla 26 yılın zirvesine yükseldi. Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi güçlü emtia fiyatlarının desteğiyle yüzde 0.8 artışla Şubat 2008'den bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.

DÖVİZ

ABD Hazine tahvil getirilerinin Cumhuriyetçilerin vergi tasarısının zamanında onaylanıp onaylanmayacağı konusundaki belirsizliğin etkisiyle gerilemesiyle, dolar yen karşısında sekiz ayın zirvesinden geriledi. Avustralya doları, Avustralya Merkez Bankası'nın beklenildiği gibi para politikasını değiştirmeme kararına hafif tepki vererek yatay seyrediyor. Avustralya Merkez Bankası (RBA), beklenildiği gibi faiz oranını yüzde 1.5'te sabit tuttu. Dolar endeksi 95.077 ile dün gördüğü 10 yılın zirvesinden gerileyerek 94.772'da bulunuyor. Dolar yen karşısında yüzde 0.26 artışla 113.98'e yükseldi ancak dün gördüğü Mart ortasından bu yana en yüksek seviyesi olan 114.735'ten uzakta seyrediyor. Dolar, Fed'in gelecek ay faizleri artıracağı ve para politikasını 2018'de daha da sıkılaştıracağı beklentilerini destekleyen geçen haftaki ABD makro verilerinin desteğiyle yüksek seyir izledi ancak söz konusu beklentilerin ABD hazine tahvil getirilerini yükseltememesiyle değer kaybetti. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri Ekim sonunda yüzde 2.47 ile yedi ayın zirvesini gördükten sonra yüzde 2.30'a geriledi. ABD'de Cumhuriyetçilerin vergi planını geçirip geçiremeyeceğine ilişkin şüpheler, uzun vadeli Hazine getirilerinin düşmesine neden oldu. Belirsizlik, daha hızlı ekonomik büyümeye ilişkin umutları azaltırken, vergi planını finanse etmek için gereken borçlanma ölçeği konusunda da endişeler bulunuyor.

PETROL

Petrol fiyatları Suudi Arabistan veliaht prensinin yönetim üzerindeki gücünü artırma adımlarıyla ve İran'la Suudi Arabistan arasındaki gerilimin artmasıyla dün altı haftanın en yüksek kazanımını kaydettikten sonra bugün geriledi. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.2 düşüşle varil başına 57.25 dolara geriledi. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.3 düşüşle varil başına 64.08 dolara yükseldi.

ALTIN

Altın, Suudi Arabistan'daki kraliyet aile üyeleri ve bakanların yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanmasına ilişkin endişelerin ardından güvenli liman alımlarının desteğiyle dün yüzde bir yükseldikten sonra, yatırımcıların kâr etmek için külçe altın satnmasıyla bugün geriledi. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,279.62 dolara geriledi. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 1,280.20 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)