E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq'ta rekor kapanış---

Nasdaq'ta rekor kapanış

Nasdaq'ta rekor kapanış
17 Kasım 2017 - 00:05 borsagundem.com

ABD hisse senetleri piyasalarında önceki günlerde arka arkaya gelen düşüşlerin ardından Perşembe günü sert bir yükselişle tamamlandı.

BORSAGUNDEM.COM 

ABD hisse senetleri piyasalarında önceki günlerde arka arkaya gelen düşüşlerin ardından Perşembe günü sert bir yükselişle tamamlandı. Wal-Mart ve Cisco Systems tarafından açıklanan olumlu mali tabloların yanı sıra vergi reformu tasarısının ABD Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilmesi piyasalara destek verdi.

Dow Jones Sanayi Endeksinin yükselişine Wal-Mart ve Cisco hisseleri öncülük ederken, gün içinde 200 puanın üzerinde bir yükseliş yaşayan endeks günü 187 puan ve yüzde 0.8 oranında artışla 23458 puandan tamamladı. Nasdaq Bileşik endeksi gün içinde yüzde 1.4'e varan bir yükselişle gün içi rekorunu kırdıktan sonra günü 87 puan ve yüzde 1.3 oranında artışla 6793 puandan rekor bir kapanışla tamamladı.
S&P 500 endeksi 21 puan ve yüzde 0.8 artışla 2587 puandan günü tamamladı.

Beklentilerin üzerinde bir çeyrek dönem kar ve geliri açıklayan Wal-Mart hisseleri yüzde 10 değer kazanarak bu zamana kadar gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı.

Cisco da beklentilerin üzerinde bir gelir rakamı açıkladı. Şirketin hiseleri yüzde 5.8 oranında artış yaşarken, 2016 211 Şubat tarihinden bu yana en iyi performansını sergilemiş oldu.

Earnings Scout'ın CEO'su Nick Raich, "Dün piyasalarda yaşanan düşüş ayıların tek gözlerinin açıldığını göstermişti ama bugün yeniden kış uykusuna yattılar" ifadelerini kullandı.

S&P 500'ün yükselişinde tüketiciye yönelik sektörler ve enformasyon teknolojileri şirketleri öncü rol oynadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)