E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda bilanço iyimserliği---

Küresel piyasalarda bilanço iyimserliği

Küresel piyasalarda bilanço iyimserliği
12 Ocak 2018 - 09:04 borsagundem.com

Borsalar ABD bilançolarının iyi geleceği beklentisi ile birlikte yükselişe geçti

Asya borsaları ABD'de bilançolara ilişkin iyimserliğin ve petrol fiyatlarındaki artışın desteğiyle yeniden yükselmeye başlarken, euro Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ekonomiye verdiği büyük desteği sona erdirme sinyali vermesiyle yükseldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ard arda iki gün geriledikten sonra bugün yüzde 0.5 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.1 geriledi. Wall Street'de başlıca üç hisse senedi endeksi, S&P 500 şirketlerinin bilançolarının son çeyrek dönemde yüzde 11.8 artmasının beklenmesiyle rekor seviyeleri gördü. Dünya MSCI endeksi bu yıl şimdiye kadar sekiz işlem gününün yedisinde toplam yüzde 3.3 artış kaydettikten sonra rekor seviyeyi gördü. Enerji sektörü, petrol fiyatlarının üç yılın zirvesine çıkmasıyla birlikte kazanımlara öncülük ederken, kamu hizmetleri ve gayrimenkul şirketleri gibi faize duyarlı sektörler ise daha düşük performans gösterdi. Çin Devlet Döviz İdaresi dün Çin'in ABD Hazine tahvillerinin alımını yavaşlatmayı veya durdurmayı düşündüğü yolundaki bir haberin hatalı bilgilere dayalı ve "uydurma" olabileceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirisi dün , Çarşamba günkü kapanış değeri olan yüzde 2.549'dan yüzde 2.5366'ya gerilemişti.Haberin Orjinali İçin Tıklayın ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirisi bugün ise Çarşamba günü gördüğü 10 yılın zirvesi olan 2.597'den gerileyerek 2.550'de bulunuyor.

DÖVİZ

Dolar düşük ABD ÜFE verisinin etkisiyle temel para birimleri karşısında gerilerken, euro ECB'nin ekonomiye verilen büyük desteği azaltmaya hazırlanabileceğini işaret etmesinin ardından güçlü destek buldu. Dolar endeksi yüzde 0.1 düşüşle 91.798'e geriledi. ABD'de üretici fiyatlarının gerileyen hizmet maliyetleri nedeniyle Aralık ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0.1 ile yaklaşık bir buçuk yılın ilk düşüşünü kaydetmesinin ardından dolar endeksi haftayı yüzde 0.3 düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. ÜFE'deki bu düşüş enflasyonun bu yıl yükseleceği beklentilerinin artırabilir.Haberin Orjinali İçin Tıklayın Euro ise yüzde 0.3 artışla 1.2062 dolara yükselerek geçen hafta gördüğü dört ayın zirvesi olan 1.2089 dolara yaklaştı. ECB'nin geçen ayki toplantı tutanaklarında yetkililerin para politikası duruşu ve ileriye dönük yönlendirmesi hakkındaki ifadelerini bu yılın başlarında tekrar değerlendirebileceğini belirterek, ekonomiye verilen büyük destek programını daraltmaya hazırlandıkları beklentilerini güçlendirmesinin ardından Euro yükseldi. Yatırımcılar ECB'nin para politikasındaki değişikliği, faiz oranı belirleyicilerinin son üç yılda ekonomiye verilen destek politikasının temel unsuru olan 2.55 trilyon euroluk tahvil alım programını azaltmaya hazırlandığının bir işareti olarak algıladı.

PETROL

Petrol fiyatları dün Aralık 2014'den bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra bugün geriledi. Bu düşüşe rağmen analistler, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya'nın öncülüğünde devam eden üretim kesintisi ve güçlü talep artışıyla 2018 yılına başlandığında piyasa temellerinin güçlü olduğunu belirtti. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı dün varil başına 64.77 dolar ile 2014 sonundan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.3 düşüşle varil başına 63.58 dolarda bulunuyor. 

ALTIN

Altın fiyatları düşük seyir izleyen doların yatırımcıları altın alımına yönlendirmesiyle art arda üçüncü günde de Eylül ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. Altın beşinci haftalık kazanımını kaydetmeye hazırlanıyor. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.3 artışla 1,326.68 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)