E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar haftaya satışlarla başladı---

Küresel piyasalar haftaya satışlarla başladı

Küresel piyasalar haftaya satışlarla başladı
20 Mart 2017 - 07:25 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, hisse senetleri, geçen haftaki yükselişin ardından, risk iştahındaki azalma ile geriledi

Avustralya, Güney Kore ve Yeni Zelanda'da hisse senetleri, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları ile birlikte, küresel hisse senetlerinin perşembe günü tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapanmasının ardından düştü. Hong Kong'da Hang Seng kontratları yatay seyrederken, Japonya piyasası tatil nedeniyle kapalıydı. Avustralya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, geçen haftanın sonunda yükselmesinin ardından düşüşünü tekrar başlattı. Yen 28 Şubat'tan bu yana en güçlü seviyesini gördü ve dolar önemli para birimlerinin çoğu karşısında geri çekildi.

Küresel hisse senetleri, ABD ve Çin'de merkez bankalarının faiz artırımlarının ardından, Ocak ayından bu yana en iyi haftalık performansını gerçekleştirmesi sonrası gevşiyor. Volatilite, hisse senetlerinden para birimleri ve sabit getirili menkul kıymetlere, neredeyse tüm piyasalarda, yatırımcıların küresel ekomodeki iyileşmeye güven göstermeleri ile birlikte azaldı. Para yöneticileri, bu hafta aralarında Tencemt Holding Ltd. ve Cnooc Ltd. gibi bazı önemli şirketlerin bulunduğu Çin şirketlerinin karlarını izleyecek.

G20 ülkeleri, haftasonu Almanya Baden-Baden'de yaptıkları toplantı sonrası yapılan açıklamaya, korumacılığın tüm çeşitlerine karşı dirence ilişkin bir taahhüt koymadı. Bu durum, yetkililerin G20'nin dış ticaretten bahsedip bahdedilmeyeceğine ilişkin saatler süren tartışmalarının ardından gerçekleşti.

Piyasalarca takip edilecek önemli olaylar şöyle;

*Yeni Zelanda, Filipinler ve Sri Lanka merkez bankaları politika kararlarını açıklayacak.

*Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Salı günü Avrupa Birliğiile ticaret görüşmeleri yapacak.

*Citic Securities, Sinopec ve Ping An gibi Çinli şirketler kar açıklayacak.

*Avustralya Merkez Bankası Guvernörü Guy Debelle Çarşamba günü Singapur'da konuşacak.

Piyasalar

*Yen dolar karşısında 112.48 seviyesine kadar güçlendikten sonra yüzde 0.1 yükselişle, Hong Kong saati ile 10:29'da, 112.54 seviyesine geldi. Bu hareket, Şubat ayından bu yana en güçlü haftalık performansın ardından geldi.

*Yeni Zelanda'a S&P/NZX 50 Endeksi, inşaat biriminin beklenden daha fazla zarar edeceğinin açıklanmasının ardından Feletcher Building Ltd.'deki düşüşün etkisiyle yüzde 1.3 geriledi.

*Avustralya'da S&P/ASX 200 ENdeksi ve Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.4 düştü. Çin hisseleri değer kazandı.

*Avustralya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi dört baz puan düşüşle yüzde 2.82'ye geriledi.

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi hafifçe yükseldi. Endeks, yatırımcıların yüksek getirili para birimlerine yönelmesi ile birlikte son altı günde yukarı yönde hareket etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)