E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senetleri 17 yılın en pahalı seviyesinde---

Hisse senetleri 17 yılın en pahalı seviyesinde

Hisse senetleri 17 yılın en pahalı seviyesinde
22 Mart 2017 - 08:49 borsagundem.com

BofA ML: "Hisse senetlerinde ayı piyasasından önce tahvil getirileri yükselmeli"

Bank of America Merrill Lynch'in aylık fon yöneticileri anketine göre, dünya hisse senetleri son 17 yılın en pahalı seviyesindeler. Ancak tahvil getirilerinin hisse senetlerinde bir aya piyasasını tetiklemekiçin hali hazırda olrduklarında daha yüksek seviyeye çıkmaları gerekli. BofA ML'nin dünya genelinde 592 milyar dolar büyüklüğünde varlık yöneten fon yöneticileriyle 10-16 Mart tarihlerinde yaptığı ankete göre, global yatırımcıların portföylerinde Hisse senedi oranı son 2 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 48'e ulaştı ve fon yöneticilerinin net yüzde 34'ü hisse senetlerinin aşırı değerli olduğunu düşünüyorlar. Bu 2000 yılından bu yana görülen en yüksek oran.

Katılımcıların yüzde 81'i ABD hisse senedi piyasalarını aşırı değerli olarak tanımlarken, net yüzde 44'lük bir kesim ise gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinin olmaları gereken değerin altında olduklarını savunuyorlar. Net yüzde 23'lük bir kesim de Euro Bölgesi hisselerinin olmaları gerektiği değerin altında olduklarını düşünüyor. Ankete katılanların net yüzde 36'sına göre Hisse senetlerinde bir ayıpiyasası başlamadan önce 10 yıl vadeli ABD Hazine kağıdı getiri oranının yüzde 3,5'in üzerine çıkması gerektiğine inanıyorlar. ABD 10 yıl vadeli Hazine kağıdının getiri oranı en soh 6 yıl önce yüzde 3,5'in üzerine çıktı ve hali hazırda yüzde 2,5'in üzerine çıkmakta zorlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)