E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGlobal piyasalarda neler oldu---

Global piyasalarda neler oldu

Global piyasalarda neler oldu
11 Nisan 2017 - 08:05 borsagundem.com

Yaklaşan Frransa seçimlerinin oluşturduğu belirsizlikle asya borsaları gerilerken,yatırımcılar yen ve Hazine tahvilleri gibi güvenli limanlara yönelmeyi tercih ettiler

Asya borsaları, Ortadoğu'daki siyasi çıkmaz ve Kore yarımadasındaki karışıklığın yaklaşan Fransa seçimlerinin oluşturduğu belirsizliği artırmasıyla beraber gerilerken, yatırımcılar yen ve Hazine tahvilleri gibi güvenli limanlara yönelmeyi tercih ettiler. Petrol fiyatları ABD'nin geçtiğimiz hafta Suriye'de bir hava üssüne gerçekleştirdiği saldırı ve Libya'da bir petrol sahasının kapatılmasının ardından stok endişeleriyle yükselişine devam etti. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi  kayıplar ve kazançlar arasında yaşadığı dalgalanmanın ardından en son yüzde 0.4 düştü. Japonya Nikkei endeksi  güçlenen yenin etkisiyle yüzde 0.5 gerilerken, düşüşlere öncülük eden hisseler arasında yüzde 4.3 değer kaybeden Toshiba Corp. vardı. Toshiba'nın bugün daha önce iki kez ertelenen bilançosunu açıklaması bekleniyor. Çin'de hisse senetleri  yüzde 0.1 düşerken, Hong Kong hisseleri  de erken saatlerdeki kazançlarını geri vererek yüzde 0.7 geriledi. Wall Street'te de endeksler, şirketlerin bu haftanın ilerleyen günlerinde çeyrek dönemlik bilançoların açıklanması öncesi dalgalı bir seyir izledi. ABD Başkanı Donald Trump ile dün bir telefon konuşması gerçekleştiren İngiltere Başbakanı Theresa May, Trump'a Rusya'nın Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile bağlarını koparması için bir imkanın var olduğunu söylerken, Beyaz Saray dün yaptığı açıklamada Suriye'de yeniden kimyasal silah kullanılması durumunda Trump'ın yeni saldırı emri vermeye hazır olduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)