E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar kuru için yeni tahmin---

Dolar kuru için yeni tahmin

Dolar kuru için yeni tahmin
22 Mayıs 2018 - 15:23 borsagundem.com

Soluksuz yükselişte olan dolar ve euroda trendin devam etmesi beklentisi hakim

BORSAGUNDEM.COM

Piyasalar kurlardaki yükselişle çalkalanıyor. Merkez Bankası'nın herhangi bir hamlede bulunmamasıyla birlikte dolar tırmanışa geçti. Euro rekorlarına yenilerini ekledi. Sterlin 6.25 lira ile tarihi zirvesini gördü.

Borsa İstanbul ise bankacılık hisselerine gelen alımla hafif primli seyrediyor. 

Fitch'in Türk Lirası üzerinde baskı oluşacağına dair mesajlar vermesi ise piyasalarda sert rüzgarları daha da destekler hale getirdi. 

GCM Menkul Araştırma Uzmanı Enver Erkan piyasaları değerlendirdi. İşte o yorum:

Enflasyonda artış ve bozulan enflasyon beklentileri TRY’nin kırılganlığını artan ABD faizleri ve DXY karşısında artırmaktadır. Piyasanın Merkez Bankası üzerindeki baskısı büyümekte ve mevcut oynaklık seviyelerinde 7 Haziran öncesinde bir ara toplantı olasılığı da artmaktadır. Piyasanın faiz atış beklentileri artarken Merkez Bankası’ndan gelebilecek hamlenin bilinmemesi ve ortada da fiyatlama dinamiklerini değiştirecek bir aksiyon olmaması kurda yükselişin önüne geçilememesine neden olmaktadır. İçeride TRY’nin kuvvetlenmesini sağlayacak adımlar gerekirken, ABD tahvil piyasasındaki satışların ve DXY’nin artan momentumu da devamı kura yükseliş olarak yansıyabilir. Bu kapsamda, Merkez Bankası kaynaklı katalist haber akışı söz konusu olmazsa TRY’de de değer kaybı eğilimi devam edebilir. Tahvil faizlerimiz, enflasyon beklentilerindeki bozulmanın artması ve 290’a yükselen CDS’ler çerçevesinde yukarıya doğru iyice ivmelenmiştir.

Kur günün ilk yarısında 4,60 bariyerinde baskı görerek tepki satışı düşüncesini gündeme taşısa da 4,50 – 4,53 bölgesini temsil eden ilgili ortalamalar üzerinde kaldığı için pozitif görünümüne kaldığı yerden devam etti. Özellikle yükseliş trendinin güncel üst noktası 4,60 bariyeri üzerindeki kalıcı hareketler, mevcut pozitif trend görünümünün daha da istekli olabilmesine imkan tanıyabilir. Aksi takdirde trend içi tepki düşüncesi tekrar gündemde yer almak isteyebilir. 4,50 – 4,53 bölgesi üzerinde kaldığı müddetçe USDTRY kuru yeni hedeflerimize 4,67 – 4,74 bölgesine ulaşmak / yaklaşmak isteyebilir. Günün ilk yarısında tepkilerin sınırlı kalması, hedef bölgemize ulaşma / yaklaşma ihtimalini güçlendirmektedir.

TRY değer kayıpları rekor seviyelere ulaşırken, Borsa İstanbul 100 endeksinde göreceli olarak iyi performans göstermektedir. TTKOM tarafına gelen OTAŞ kredisi konulu haber akşının hisseye pozitif etkisi ve USD bazında endeksin ucuzlaması ve küresel hisse alımlarına paralel gelen alımlar endeksi pozitif bölgede tutmakta. Yukarı yönde hareket 102500 seviyesi üzerinde 105bin seviyesine kadar devam edebilir. Geri çekilmelerde 101500 ve 100bin destekleri gündeme gelebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nedim23 Mayıs 2018 12:20

    zirve 4.92 oldu bile.

  • hoca23 Mayıs 2018 10:31

    işsizlik, cari açık, bütçe açığı, enflasyon yüksek olursa, faizler de yükseli, dolar da çoşar. ekonominin başına zeybekçi gibi bir getirirsen, bütüm alem senlen dalga geçer, ekonomini böyle süründürür...

  • Kurtajcı dede23 Mayıs 2018 09:52

    Yok dolar 5 tl oliyeehhhh

  • enayi23 Mayıs 2018 09:47

    Allah belalarını versin hepsini yazıklar olsun hani yüzde yedi büyüdüydük

  • ckync23 Mayıs 2018 09:23

    HAYDİ 10 TL OLDU. NE OLACAK KİMİN KUCAĞINA VERECEKLER. BİRİLERİNE VERMELERİ GEREKİR.BU OYUN BOZULUR DA BAKALIM NE ZAMAN

  • ıtri23 Mayıs 2018 10:26

    dolarını alan yurtdışına çıkarıyor. kimsenin kucağına ihtiyacı yok doların. tc vatandaşlarının toplam mevduatı 40 milyar dolar bile değil (şirketler hariç). koskoca abd 40 milyar doları birilerine satmak için uğraşmaz, adamlar yılda trilyon dolar basıyor.

  • Hasan23 Mayıs 2018 08:22

    Dolar 3,80 -> 4,00 -> 4,20 -> 4,60 -> 4,80 -> 5.XX Durmak yok yola devam...

  • Uğur Akçay23 Mayıs 2018 08:05

    Kırılgan 5'li listesinde bizim yanımıza kim gelmiş ? Katar...bu ne demek para muslukları kapandı bir de geri verin bizde kötüyüz derlerse? Hatta bütün borçları Katar'dan alalım diyen ekonomi düşmanı jöleliye sormalı?

  • vehbi doğru23 Mayıs 2018 00:24

    Bakin arkadaslar,bu iş parti, marti meselesi degil, artik herkesin şapkası önüne koyup dusunme zamani,herkes düşünsün, yanlışları babaniz dahi olsa affetmeyin, oyunuzu ona gore verin, fanatikce asla degil.Yoksa ulkemiz de bizler de , cocuklarimiz da mahvoluruz,,,, sakin düşünün, çocuklarınızı dusunerek oyunuzu kullanin, nolur eyyy milletim,§u halimize bakın. ?.

  • Geçmiş olsun23 Mayıs 2018 00:04

    Dolara yüklenenler en azından 6-7 ay boyunca site site dolaşıp "dolar neden yükselmiyor?" diye sorup duracaklar...Elbette bu uyarıyı dikkate almayacaksınız ve elinizde patlayacak :D . Şimdiden katılmayanlara teşekkürler..

  • Garip fakit22 Mayıs 2018 23:46

    Baska bu kadar haini olan ülke yoktur.dış ticaret açığı ne demek bak gelişmiş ülkelerde ki açığa . .ne kadar zengin ülkeler isen dış ticaret açığın o kadar fazladir

  • Berber bekri 23 Mayıs 2018 08:55

    Hemende biliverdin fakit bağladın en kolayına hain dış güçlere sen evinin bütçesini yönetirken çar çur yapar sonrada aldığın kredileri ödeyemezsen gelen haciz memuru vatan haini mi olur... evine eşyana haciz yapanlar dış güçler mi oluyor....şu an Turkiye de haciz memuru görevi Dolara verilmiş çok eskilerde faizdi haciz memuru % 160 faiz vardı ....tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması illa bir bedeli olacak bırakın başkalarına çamur atmayı artık ÜRETMEDEN tüketiyoruz bunu anlayın ülke ekonomisi dediğin şeyin ev ekonomisiyle gram farkı yok ölçeği büyük bide çakmayalım diye araya afilli kelimeler koydun mu al sana ulke ekonomisi süspansiyon emisyon traid ters repo voit vops bist şist gibi renklendir al sana ülke ekonomisi özeti olmayan şeyi yedin ve zengin ülkelerdeki güç ve üretim kapasitesi sende yok tavuk hindi yumurtası yumurtlamaya kalkmayacak biz deve kuşuyla farkımız ne dedik onun sancısı.... Haydi Türkiye ileri ....

  • mtu22 Mayıs 2018 22:06

    bu ne başıboşluk ülke terkedilmiş sanki kimse mi müdahale etmez

  • Mujdat 22 Mayıs 2018 20:53

    Dolar bence 6liranin üstüne çıkar ve hükümet vatandasin döviz hesaplarına el koyabilir ohal var çünki istese el koyar Türkiye'nin dış borç geri ödemeleri var köşeye sıkışmış durumda yönetenler becerilsizliklerini dış güç deyip savusturuyor emekli ikaramiyesi ve 440 trilyon seçim için harcanacak para bu neyin kafasi

  • dolar22 Mayıs 2018 20:51

    dolara önlem almayan, müdahale etmeyen, edilmesine izin vermeyen her kim varsa Allah'ından bulsun

  • Kerim22 Mayıs 2018 19:09

    Bu dplarlari alacak tl yi nereden buluyorlar..ypksa merkez tl basip dolar mi aliyor

  • Kerim22 Mayıs 2018 19:05

    Devluasyon yapıldı artik tut tutabilirsen

  • bir yorum22 Mayıs 2018 18:45

    Doların haziran seçimlerine kadar hedefi belli 5 veya 5,5 olacak.Bu dolar kesinlikle direnç mirenç tanımaz.Çünkü londra merkezli RTE nı alaşağı etme projesi var.Doları hiçbir neden yokken kasıtlı olarak yükseltiyor ki faizi artırsınlar diye faiz artarsa ne olacak yatırımlar durma noktasına gelecek.İşte bunun için böyle dolara gaz veriyorlar.Doların artışı demek ithalat girdilerinin artması demek.Birde tabi dışarıdan yüksek meblağ borç bulunması demektir.Hedef RTE olduğu kesin.Artık oda faizi indirin gibi laflar etmemeli.Adamlar merkez bankasının rezervlerini biliyorlar.Bakın Türkiye altın rezervlerini yükseltme kararı aldı dışarıda altının onsu da düşüşe geçti.Yani her halükarda Türkiyeye ekonomik saldırı var.

  • memo4523 Mayıs 2018 08:03

    arkadaşım gözün görmüyor aklında çalışmıyorsa senin gibiler yüzünden oluyor bunlar bu parti işi degil aç gözünüüüüüü

  • londradan yeni gelen rte22 Mayıs 2018 22:19

    RTE londradan yeni gelmedi mi orada en enemli stratejik ortağımız ingiltere demedi mi yeni ekonomık anlaşmalar yapıyoruz demedi mi dolar euro karsısında %5 değer kazanmış tl karşısında %25 :'( :'( :'( :'(

  • Murat Ay22 Mayıs 2018 20:22

    Bütün Dünya toplanmiş RTE düşürmeyemi çalışıyor. Hayali düşman yaratmayı AKP bütün seçmenine öğretmiş. Dışardan dolarlar gelirken bütün derecelendirme kuruluşları not arttırken güzelde dolar yükselince dış güç kıç güç bırakın bu işleri aradaşlar. Adamların kapasitesi bu kadar. Dünyada para bolken herşey güzeldi şimdi FED faiz artırıyor para ana vatanına dönüyor. Geçmişten hiç ders almamışlar. Bizim gibi dış ticaret açığı veren bütün ülkelerde krizler dış ticaret açıpıbdan kaynaklarnır. Ama biz samanı bile dışardan alıyoruz....Bırakın düşman yaratmayı azıcık sorgulma yapın. Birde Başkaları gelsin onlarda yapamazsa sandıkta güle güle dersin..

  • POLAT ALEMDAR22 Mayıs 2018 17:59

    ABD son güçü ile yüklendi sonumuz hayır ola.ayrıca içimizdeki vatanhainleride abd ile birlikte hareket ediyor.tabiki RTE hatalarıda çoktu ve yanıldı.her yere karışmayacaksın.senin işin başka merkez bankasının başka.olacağı bu ide.ekonomi güçlü olsa ne abd nede başka bir ülke bizi sallar idi.bunun tek sorumlusu RTE kabrisleri oldu.sonumuz hayır ola.

  • Hayret 23 Mayıs 2018 18:49

    Polat Alemdar boş boş konuşup durma bilerek konuş ülke seçim ortamına girmiş içten dışta bir sürü düşmanın seni ve ekonomini nasıl rahatsız edeceğinin peşine düşmüş delikanlıca savaşmıyor kahpece filimler çevirip duruyor ama Türk milleti bu oyunlarıda bozacaktır. Görüşün ne olursa olsun rotan düzgün olsun. Sabır zordur ama meyvesi tatlıdır sakince beklemek lazım bugünlerde geçer ülkemiz güçlü yönetenlerimiz kararlı ve işini bilendir sen rahat ol Polat Alemdar .

  • Hamsi22 Mayıs 2018 18:56

    Hayatınız yalan ve saçmalık

  • Şimşek22 Mayıs 2018 17:24

    1 dolar 1 TL olacak. MUHAHAHAHA :D :-* yetmez ama evet nesini gördün çalışıyorlar işte. Fekaket tellalları sizi. Yaranılmaz bunlara. Biraz et yiyin kafanız çalışsın be.

  • revilo feee22 Mayıs 2018 17:22

    her düğünde 100 tl takıyorum ---arabama her gün 50 tl benzin alıyorum--- böylelikle etkilenmiyoruum ;)

  • mehmet yılmaz22 Mayıs 2018 17:08

    eskiden dolar çıkarken fiç konuştumu aydın doğan pijamalarını giyip darbecileri,pkklıları,fetöyü,gezicileri,yerleşik iş insanlarını çağırıp asker ve poliste katledildimi merkez bankası faizleri hemen yükseltirdi.ama şimdi fiç gibi ortada kaldı.

  • Ali22 Mayıs 2018 16:12

    Allah belasını versin batırdılar iyice

  • Günaydın canım 22 Mayıs 2018 16:10

    Akp istifa et seçimi bekleme

  • Emekli22 Mayıs 2018 16:02

    Ya yazık oluyor,her günmü tl.de değer kaybı olur?erdikçe eriyor

  • KılAdam22 Mayıs 2018 15:40

    Ben doları hep 100TL lik aldığım için etkilenmiyorum

  • Ayhan Demir22 Mayıs 2018 15:37

    5.00 TL bence son durak olacak herhalde..

  • Kara kartallar22 Mayıs 2018 16:59

    Ülkeyi kim yönetiyor o koltukta oturmayı bırakın hangi yüzle devlet yönetimine talip oluyorsunuz böyle ülke mi yönetilir 16 yıl rezillik