E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBozdağ'dan faiz için sert sözler---

Bozdağ'dan faiz için sert sözler

Bozdağ'dan faiz için sert sözler
20 Kasım 2017 - 14:07 borsagundem.com

Bakanlar Kurulu sonrasında Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrasında kritik açıklamalarda bulundu. Faiz ve ekonomiye ilişkin olarak açıklamalar yapan Bozdağ, faize ilişkin sert sözler söyledi.

Bozdağ, "Enflasyonun daha da düşmesi ve tek hanelerde kalması son derece önemlidir. Cumhurbaşkanının yüksek faiz konusundaki düşüncesi bir sır değildir. Faiz ve enflasyon bugün bakanlar kurulunda bu konu konuşulmadı. Merkez Bankası ve diğer çalışma yapanların kendi ezberlerinden giderek adım atmaları, bildikleri çerçevede gitmeleri hep olumlu sonuçlar doğurmuyor. Yeni KHK ile ilgili çalışmalar değerlendirildi, önümüzdeki günlerde çıkacak. Hem tedbir hem de düzenleme içerikli 2 KHK yayınlanacak" dedi.

Ayrıca Bozdağ, ABD'de tutuklu bulunan iş adamı Reza Zarrab'ın davasına ilişkin olarak "Türkiye'ye dönük bir kumpas olduğunu" söyledi. Hukuki dayanaktan yoksun ve siyasi dava olduğunu belirten Bozdağ, FETÖ'nin 17-25 Aralık'ta yapamadığını ABD yargısı ile tekrarlamak istediğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kenan21 Kasım 2017 13:23

    vatandaşın canını bezdirdiniz akaryakıta hergün zam yapıldı böylece tüm kalemlerin fiyatları artı faiz düşermi, ekonomiden anlamadan ülke yönetilmez. maaşlar düşük vergiler %300... 2019 size oy vermeyecem.

  • yılmaz 21 Kasım 2017 13:09

    bunlar ekonomının esını bılmıyor bayburtlunun sıtemı dıye bır vıdeo var ızleyın yeter bugune kadar tum oyumu akp verdım ama bundan sonra cok zor

  • yılmaz21 Kasım 2017 13:06

    bunlar farkı ulkedemı yasıyor 2 yıl oncekı gıda urunlerının bugunku grmına baksınlar yeter butun fırmalar gıramajdan calıyor yok enflasyon yokmus suan enflasyon %50 ustu sız uyuyun

  • Levent İleri21 Kasım 2017 02:26

    Sözüm özü artık akp bu ülkeyi yönetemez hale geldi. Enflasyon yüksek, 3 yılda yapılan devalüasyon yüzde 60 ı geçmiş. Hala suçu başkalarına atıyorlar. Sen 15 senedir tek başına iktidar değilmisin?

  • Efefe21 Kasım 2017 01:23

    Faiz in dusmesi icin eflasyonun dusuk olmasi gerekir eflasyon %20 ciksa faiz %10olsa senin paran belli bir zaman sonra degerini yitirir .eflasyon esittir =faiz . yani sen faizden para kazanmiyorsun sadece paranin degerini koruyorsun faizden para kazanman icin eflayon %10 faiz % 20 olursa senin paran % 10 deger kazanir. merkez bankasi burda hakli ev alan kira aliyor evin degeri aryiyor hep kazaniyor ama bankada parasi olan sadece parasini eflasyona karsi koruyor.

  • Mahallenin Delisi20 Kasım 2017 22:05

    "Kiralar Da Düşsün O Vakit" faizin bankaya verilen paranın kirası olduğu hususu yorumumda da yer aldığı şekilde finansman-ekonomi ders notudur. Helal ya da haram ekonominin-finansman dersinin dışında olan meseledir. İslam dinine göre yüce Kuran da faiz ap açık haram kılınmıştır. Almakta vermekte haramdır. Haram'a helal helal'e haram demek dinden çıkarır. (NOKTA) Admin lütfen bu yorumumu yayımla yanlış anlaşılmak yahut zan altında kalmak istemem.

  • KİRALAR DA DÜŞÜSÜN O VAKİT20 Kasım 2017 21:44

    Aşağıda arkadaşın dediği gibi faiz bankaya verilen paranın kirasıdır.Nasıl evlerin, arsaların ,dükkanların vb kiraları var,paranında elbete kirası yanni faizi olacak.Ben faiz insin diyenlere şunu söylemk isterim ,KİRALARDA DÜŞÜNSÜN O ZAMAN.İnsanların yüksek kira ödemekten imanı gevremiştir.Kira toplamak helal parmı ? Bu mantıkla.Şunu bir düşünün,adam herhangi bir şey almamış ve parasını bankaya atmış,diğerida ev almış kira parası bekliyor.İkisinde birbirinden farkı yok.İkisde yatırım ikisinde hem sahibine hemde kullanan faydası var.Kimse evini yada gayrimenkulunu bedava kullandırmazken,nden nakit parası olan insalar faiz-kirasını almasın ?

  • Mahallenin Delisi20 Kasım 2017 22:09

    "Kiralar Da Düşsün O Vakit" faizin bankaya verilen paranın kirası olduğu hususu yorumumda da yer aldığı şekilde finansman-ekonomi ders notudur. Helal ya da haram ekonominin-finansman dersinin dışında olan meseledir. İslam dinine göre yüce Kuran da faiz ap açık haram kılınmıştır. Almakta vermekte haramdır. Haram'a helal helal'e haram demek dinden çıkarır. (NOKTA) Admin lütfen bu yorumumu yayımla yanlış anlaşılmak yahut zan altında kalmak istemem.

  • dsd20 Kasım 2017 20:48

    En sonunda bi işe yaradı ya laa bu adam...

  • Mahallenin Delisi20 Kasım 2017 20:46

    Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar? Faiz mi enflaydan enflasyon mu faizden...:) Finansman-Ekonomi dersi 1 faiz paranın kirasıdır. Faiz yatırımcısı enflasyonun üzerinde getiri ister aksi halde faizin reel getirisi olmaz yani bankaya parasını vermez.(NOKTA) Faiz artar kredi maliyeti artar sonuç enflasyon artar artar enflasyon faizleri artırır. Piyasa koşullarında oluşan faize dışarıdan müdahale edilirse döviz kuru artar artan döviz kuru maliyetleri artırır dolayısyla maliyet enflasyonu oluşur vs. ...

  • Ahmet bu 20 Kasım 2017 20:43

    Çiftçiye 0 faizle kredi verin akp

  • Okie Dokie20 Kasım 2017 20:31

    Ey Sayın Bozdağ, açıklamalarınızda samimiyseniz ve faizler düşsün istiyorsanız, elinizdeki kamu bankalarına faizi %0 yapmalarını emredin. Ziraat, Halk ve Vakıfbank yarından tezi yok %0 ile mevduat açsın ve %0 faiz ile kredi versin. Var mısınız?

  • Drogba20 Kasım 2017 19:53

    Değiştirin merkez bankası başkanını istediğinizi yapan adam atayın çok mu zor üzmeyin kendinizi sürekli şikayete gerek yok

  • Buraya yazıyorum 20 Kasım 2017 18:55

    Bunlar kendi emrindeki kurumlarla kavga ediyorlar. Kendi atadıkları kişilere ihaleyi yıkıyor sonra da bağırabildin kadar bağır.Her şey kötü gidiyorsa "Ben yapmadım o yaptı"mantığı.Nadiren Iyi şeyler oluyorsa böbürlenme.Hatta böyle giderse SN.KILIÇDAROĞLU da sonuçlanırsa hiç şaşırmayın.

  • halk20 Kasım 2017 18:47

    ulan zaten anamiz agladi..birakin bari susun susunnnnnm.

  • bir yorum20 Kasım 2017 18:33

    Bir kere ihlaszedelilerden beddualısınız.Onun için faizler hep böyle yüksek seyredecek.İhlaszedeliler size her gün beddua ediyorlar.Bu bedduaları aldıkça iki yakanız biraraya gelir mi.Faizden şikayetçisiniz.Ama parlarını faşzsşz kazanca yatırmış olan ihlaszedelileri yüzüstü bıraktınız.Sonrada bana mı sordun diyede çıkıştınız.Faizleri düşürmeniz mümkün değil artık çünkü ihlas mağdurları yaşlı tezeler amcalar dedeler size beddua üzerine beddua ediyorlar.Onların küçücük birikimleri buhar oldu gitti.Siz kılınızı bile kıpırdatmıyorsunuz.Bunun acısını 2019 seçimlerinde görürsünüz belki.Siz hala onların dertlerine çözü bulmayın bakalım.

  • TOLGA 20 Kasım 2017 18:26

    YAW NEDEN BAGIRIYORSUNUZ HANI BİZ UÇAÇAKDIK UÇDUK İŞDE NEİSTİYORSUN UCAKGİBİ UÇUYORUM BEKİR BEYDE KARISDIYSA İŞE DAHA YÜKSEKLERE UCACAGIZ BİLESİNMİZ

  • İsmail20 Kasım 2017 18:22

    Yaw Ayıpğ oluyor arkadslar bunlar yeni hükümet merkez bankasınını baskanın eski hükümet atadı yüklenmeyim yaw yeniler yaw len sagır sultan bşle biliyor fazi düşünce dolar yükseelcegim kardesim artık sizlere güven kalamdı bizleri aldatdınız zehir olsun öbür dünyada yaaknıza yapısacam

  • Ertem20 Kasım 2017 17:56

    Bu tamamen gelen kriz için suçlu yaratmak. Biz yapmadık o yaptı diyecekler bu kadar basit yoksa 15 yıldır başkaları yönetiyor zaten:)

  • kemal saltık 20 Kasım 2017 17:44

    konuş bekir konuş sen konuştukça ekonomi batıyor. bilmem ne lobisi......

  • AA20 Kasım 2017 17:37

    doları CHP yükseltiyor deseler şaşırmayın. :)

  • sinirli20 Kasım 2017 17:17

    piyasa sana cevap verecektir.

  • vatandaş20 Kasım 2017 16:00

    Talimatla, emir ile bankaların faiz düşürdüğü nerede görülmüş ki bizde de düşsün.bir ülkede faizin nasıl düşeceğini bilim adamları, ekonomistler,…belirlemişlerdir. Bu belirtilen yöntemleri tartışmak ve uygulamak var iken, başka yöntemlerle faizin düşürüle bileceğine inanmak samimiyetsizlikten başka bir şey değildir.

  • emekci20 Kasım 2017 15:55

    faiz muhalefet partisi mi ki devamlı eleştiriyorsun? Merkez Bankası, Ziraat, Halk, Vakıfbank hep elinde. düşür madem faizleri gücün yetiyorsa

  • vatandaş20 Kasım 2017 15:54

    artık ilk okul öğrencisi bile faizin tehditle. lafla. sopa ile ... düşmeyeceğini öğrendi ama bunlar öğrenemedi. emir ile faizi düşürmeye giden bir zihniyet dünyanın başka bir yerinde görülmez.

  • MERKEZ AND HÜKÜMET20 Kasım 2017 15:19

    MERKEZ DOLARI DÜŞÜRMEK İÇİN UĞRAŞIRKEN HÜKÜMET İSE YÜKSELTMEK İÇİN VAR GÜCÜYLE UGRAŞIYOR

  • ersun20 Kasım 2017 14:52

    Düşür kardeşim o zaman,ne konuşuyorsun.

  • Emrah 20 Kasım 2017 14:37

    Arkadaş Bi susun yaa dolar çıkıyor siz konuştukça millet de batıyor...

  • Bika20 Kasım 2017 14:17

    Faizi yapay olarak düşüremezsin, dolar patlar gider.