E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar bu yıl ne yapacak?---

Borsalar bu yıl ne yapacak?

Borsalar bu yıl ne yapacak?
04 Mayıs 2016 - 12:09 borsagundem.com

Wall Street'te yaşanan düşüş, geçen yılki performans ve sonrası ile kıyaslandığında yatırımcıları telaşlandırmamalı

BORSAGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER

2016 yılı gibi küresel borsalarda büyük dalgalanmaların yaşandığı yıllarda riskten kaçmak istemeyenleri heyecanlandıracak yeni gelişmelerin yaşandığına işaret edildi.

Bu yıl Wall Street'te S&P 500 gibi büyük borsalarda ciddi yükselişler olsa da yatırımcıların rallinin devamı konusunda endişeli olduğu ifade ediliyor.

Bloomberg'in analizinde ise, tarihi geçmişe bakıldığında, yatırımcıların aslında çok da endişelenmemeleri gerektiğine işaret edildi.

ABD'li yatırım danışmanlığı şirketi Bespoke Investment Group'un son çalışmasına göre, bu yıl Wall Street'te yaşanan düşüş, geçen yılki performans ve sonrası ile kıyaslandığında aslında yatırımcıları telaşlandırmamalı. Çünkü büyük düşüşlerin ardından Wall Street'te ciddi geri dönüşlere rastlandı. 

Analize göre bu durum boğa piyasası beklentisi içinde olanları, yani piyasalarda risk almak isteyenleri heyecanlandırabilir. 

Şirket, "Geçen yıl yaşanan düşüş sonrası ralli, borsaların geri dönüş oranının yüzde 80 olduğuna işaret ediyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kar varsa kağıt üstünde ise işe yaramaz.04 Mayıs 2016 14:11

    22.000'lerden hisse taşıyan yabancı fonlar ve kişisel yatırımların dünya ekonomilerindeki durgunlukta taşıyacaklarının sanmak çok ileri fikir ve iyimserliktir ki geçmiş büyük düşüşlerde karlarını realize edemeyenlerin ne oldukları belli.

  • karlar cepte ise kardır!04 Mayıs 2016 13:51

    bizim rally 22.000'lerden başladı şimdilerde karlar(varsa)cebe konmaya başlandı.Yaz durgunluğu bu yıl hissedilirse???