E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'un yeni başkanı Erişah Arıcan oldu---

Borsa İstanbul'un yeni başkanı Erişah Arıcan oldu

Borsa İstanbul'un yeni başkanı Erişah Arıcan oldu
27 Eylül 2018 - 14:30 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da gerçekleşen seçimli olağan genel kurulda yeni başkan Erişah Arıcan oldu

Ekonomi dünyasının ve sermaye piyasalarının en önemli kurumlarından Borsa İstanbul Olağan Genel Kurulu 31 Ağustos'taki ertelemenin ardından bugün toplandı.

Saat 14:00'te başlayan genel kurulda Prof. Dr. Erişah Arıcan Borsa İstanbul'un yeni başkanı olarak seçildi. Böylece Arıcan Borsa İstanbul'un ilk kadın başkanı oldu. Arıcan Borsa İstanbul'un yönetim kurulu üyeleri arasındaydı.

Yönetim kurulu üyeleri ise Erişah Arıcan, Zafer Sönmez, Ertuğrul Altın, Cem Demiroğlu ve Fahrettin Altun oldu.

Borsa İstanbul'un genel müdürü Murat Çetinkaya görevini sürdürecek.

ERİŞAH ARICAN KİMDİR?

Prof. Dr. Erişah Arıcan, akademik kariyerine 1988 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İktisat-Maliye Kürsüsünde araştırma görevlisi olarak başlamıştır. 1990 yılında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’ne geçen Arıcan, 1991 yılında “Merkez Bankası ve Parasal Büyüklüklerin Denetimi” konulu doktora tezi ile doktor unvanını almıştır. Prof. Dr. Arıcan, 1999 yılında İktisat Politikası Bilim Dalında Doçent, 2005 yılında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık Bölümünde Profesör unvanını almıştır.

1998-2006 yılları arasında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Arıcan, 2006-2015 yılları arasında ise M. Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yapmıştır. 2015 Ağustos ayında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanmış ve halen bu görevi sürdürmektedir. Prof. Dr. Arıcan, 2002 yılından günümüze M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Bankacılık Bölüm Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeliğiyle beraber 2015 eylül ayından itibaren M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim Dalı Başkanlığı ve Yönetim Kuruluğu üyeliği görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Arıcan’ın, Türkiye Ekonomisi, Ekonomik Sistemler, Para- Banka, Merkez Bankacılığı ve Uygulamaları, Finansal Piyasalar ve Kurumlar üzerine bir çok akademik çalışmaları ve kitapları bulunmaktadır.

1 Nisan 2016 tarihinde Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. Evli ve iki çocuk annesidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DRPRTN27 Eylül 2018 22:18

    MAKAM MEVKİ SEVDASI BİTMEZ. GİDENELR NAPTI Kİ BU KISA SÜREDE YENİSİ GELDİ. GİDENİ KİM SORGULADI YATIRIMCI VE PİYASALAR ADINA NE YAPTIN Kİ ŞİMDİKİNİ SORGULASINLAR. MAAŞ ARTAR MAKAM ARTAR HEPSİ BU.. KISACA SPK YA GELEN BALKANLARIN TÜMÜ ŞUANA DEK BAŞARISIZ BANA GÖRE.

  • goldsmaduruz 27 Eylül 2018 20:53

    derhal golds tekrar işleme açılmalı yatırımcı değil suca ortak olanlar cezalandırılmalı

  • Goldaşzede27 Eylül 2018 19:45

    Yeni başkanın yapması gereken ilk icraat, KY ların mağdur edildiği bütün şirketlerin düzgün şirketler olarak yeniden BİST' e dönmelerini sağlamak ve borsaya küsmüş olan bu yatırımcıların güvenini tekrar kazanmaktır. Başarılı olamaması durumunda ise hiç olmazsa bu şirket sahiplerinin en ağır şekilde cezalandırılmalarını sağlamaktır. Aksi taktirde güven sağlayamaz, ve Nasdaq' ın bile terkettiği BİST büyük bir kumarhane olarak faaliyetine devam eder.

  • misafir27 Eylül 2018 18:53

    şu kokuşmuş hisseleri mesela EUKYO, ETYAT grubu gibi kan emici hisseleri borsadan atarsan başarılı olduğuna inanırım

  • KILIÇ27 Eylül 2018 18:42

    güven kalmadı yatırımcı kaçtı yılların sorunu olmuş gelen gideni aratmıyor yatırımcı çekecek bir yönetici aranıyorda türkiyede yok gibi çünkü gelen vurguncu patronların emrine giriyor ülke ekenomisi kaybediyor ama belkide yöneticiler yemleniyor.

  • ADAM27 Eylül 2018 17:54

    Yeni seçilen kişiye hayırlı olsun. Arkadaş eskiden Borsa Başkanı kimdir SPK Başkanı kimdir bilir tanırdık hem ismen hem cismen, şimdi zırt pırt değişiyor, bu kadar önemli noktalardaki kişilerin bu kadar sık değişmesi güven ve istikrar açısından çok sakıncalı çok. Neden sık sık değişiyor anlamıyorum? Görevini yerine getiremiyorsa neden nasıl seçildi? Yeni gelen ben olsam hiçbir şeye elime atamamki korkudan ben de giderim diye. Borsada gelişme adına bir adım ileri atamıyoruz bari geri gitmekten kurtulalım, zırt pırt kurcalamayın, işi iyi bilen tecrübeli birisini getirin koyun bırakın dokunmayın ne gerekiyorsa yapsın. Millet borsadan nefret eder hale geldi artık yeter!

  • ersan27 Eylül 2018 17:00

    yeni ggörevlerı hayırlı olsun başarılar dilerim. .inşallah asyab küççk hissearlariçin bir ggirişim yaparsınız ..bizler bu vatanın evlatlarıyız

  • Erman 27 Eylül 2018 16:01

    Ülke borsasında sadece piyasayı sömürmeli Çin sokulmuş o kadar çok niteliksiz şirket var ki. Devleti yönetenler ilgili kurumlarını yönetenler bunu bilmiyorlar mı görmüyorlar mı. Çok iyi görüyorlar ama neden kimse bir şey yapmak istemiyor. Buda böyke olunca Ülke borsasında hllebazlık çöplüğüne dönmüş