E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da Ruble dönemi---

Borsa İstanbul'da Ruble dönemi

Borsa İstanbul'da Ruble dönemi
08 Aralık 2015 - 11:07 borsagundem.com

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, vadeli işlemlerde Rus Rublesi'nin kullanılacağını açıkladı

Borsa İstanbul’daki vadeli işlemlerde artık Rus para birimi ruble de kullanılmaya başlanacak.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, önümüzdeki günlerde ruble/TL opsiyonlarını vadeli işlemlerde hizmete açacaklarını söyledi.

Dinç, Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki günlerde yeni bir ürün olarak ruble/TL opsiyonlarını vadeli işlemlerde hizmete açacağız" dedi.

ABD Merkez Bankası Fed’in eski ekonomistlerinden Erkin Şahinöz, yeni uygulamayla ilgili olarak şöyle konuştu:

“Bence çok sağlıklı bir hamle. Rusya ile yaşanan ve uçak kriziyle başlayan ve siyasi yaptırımlarla derinleşen siyasi ve ekonomik krizin özellikle Rusya’da iş yapan Türk şirketlerinin ruble/TL paritesindeki dalgalanmalara karşı kendilerini koruyabilmeleri adına başlatılan bir enstrüman olarak görülüyor. Türk şirketleri Rusya’da iş yapıp gelirlerini ruble cinsinden alırken, giderler TL cinsinden. Ruble/TL arasındaki oynaklığın kur riskine neden olabilecek. Bu durumda rublenin TL karşısındaki hareketlerine piyasa karar verecek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)