E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapattı---

Borsa İstanbul düşüşle kapattı

Borsa İstanbul düşüşle kapattı
06 Temmuz 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 günü yüzde 0.12 oranında düşüşle 100.627 puan seviyesinden tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Dövizdeki yükseliş bugün de devam ederken, Borsa İstanbul günü yüzde 0.12 oranında değer kaybıyla 100.627 puan seviyesinden kapattı.Gün içerisinde güçlü kalmaya çalışan endesk kurdaki aşırı hareketlenmeye duyarsız kalamadı ve kazaçlarını koruyamayarak eksiye geçti.Öğlen saatlerinde açıklanan Avrupa Parlamentosu (AP) kararıyla satışlar hızlandı.Avrupa Parlamentosu Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınması istemini kabul etti. Kararın kendisi için "yok hükmünde" olduğunu vurgulayan Ankara ise sert tepki gösterdi.G-20 zirvesi yarın Almanya'nın Hamburg kentinde başlıyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın bu zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilk yüzyüze görüşmesini gerçekleştirmesi ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile bir araya gelmesi bekleniyor.Piyasaların odak noktasına oturacak bu gelişmeler yakından takip edilecek.

Gün boyu BİST-100 en düşük 100.319 puanı, en yüksek 101.331 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 0.05 oranında artarken, sanayi endeksi yüzde 0.43 oranında düştü. Piyasa işlem hacmi 4.626 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Kardemir D, Koza Anadolu ve Türk Havayolları oldu.

Dolar/TL 3.61 seviyesinde 

Kur bugün erken saatlerde 3.61'den işlem görürken daha sonra 3.6398'e kadar yükseldi, euro ise 4.1415'le rekor kırdı.Gelişen ülke para birimlerinde de satışlar sürüyor. Lira, 24 gelişen ülke paraları arasında en çok değer kaybeden para oldu. Hafta başından bu yana dolar karşısında yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetti.Kur ABD'de beklentinin altında kalan ADP verisi sonrası 3.63'ten 3.61'ye geriledi. Avrupa Parlamentosu (AP) bugün aldığı kararla Türkiye ile üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını isterken, kararın kendisi için "yok hükmünde" olduğunu vurgulayan Ankara ise karara sert tepki gösterdi.Dolar/TL yarın açıklanacak ABD istihdam datası öncesi saat 18:05 itibariyle 3.6276 seviyesinde bulunuyor.

AP Türkiye raporunu kabul etti

 

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ  

Başbakan Binali Yıldırım AP kararına ilişkin, "Bizim açımızdan bu karar hükümsüzdür, geçersizdir. Türkiye'nin Avrupa Birliği konusunda duruşunda herhangi bir sapma yoktur, gayet nettir. Avrupa
 Birliği-Türkiye ilişkilerinin özünü samimiyet oluşturmalıdır. Avrupa Birliği, gelecek vizyonunu belirlemeli ve Türkiye ile gerçekten birlikte yol yürüyecek mi yürümeyecek mi buna karar vermelidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, "Türkiye olarak teröristler arasında ayrım yapmadan, terörü bölgemizden söküp atmak için çetin bir mücadele yürütüyoruz. Endonezya ile DEAŞ ve FETÖ gibi iki ülke için de tehdit oluşturan şer şebekeleriyle mücadelemizi yoğunlaştıracağız. Endonezya ile ticaret
hacmimiz yeterli seviyede değil. Bunu daha da artırmalı ve 10 milyar dolar hedefimize ulaşmalıyız" diye konuştu.
ABD'nin hizmet ve mal ticaretini kapsayan toplam dış ticaret açığı Mayıs ayında beklentilere yakın geldi.ABD Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ticaret açığı 46,51 milyar dolar olarak gerçekleşti. Beklentiler açığın 46,2 milyar Dolar olacağı yönündeydi.
ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 4 bin artışla 248 bin oldu. Piyasa beklentisi başvuruların 2 bin artışla 246 bin olacağı yönündeydi.
ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam analistlerin beklentilerinin altında geldi. ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından hazırlanan indikatörlere göre, Haziran ayında özel sektörde istihdam 158 bin artış gösterdi.
Piyasalarda beklenti 180 bin artış olacağı yönündeydi.
Bakan Bülent Tüfenkci, 2016 yılı çok zor geçmesine rağmen 2.9'luk büyüme yakalandığını, kredi derecelendirme kuruluşları, OECD ve Dünya Bankası'nı şaşırtacak şekilde 2017'ye çok
güçlü başlangıç yapıldığını belirterek, "Yakaladığımız yüzde 5'lik büyüme oranı ile de gerçekten ekonomi otoritelerini şaşırttık" dedi.
ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 1,4 artışla 423,3 puan oldu.
Ukrayna Merkez Bankası(NBU), faiz oranında değişiklik yapmadı.Bankadan yapılan açıklamaya göre, faiz oranı yüzde 12,50 olarak devam edecek.
Avrupa Parlamentosu müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporu kabul etti. Alınan bilgiye göre, Raporda ilk kez müzakerelerin askıya alınması çağrısı da yapıldı. 

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

Fed yetkilileri Haziran ayı FOMC tolantısında, Fed'in büyük tahvil ve diğer varlıklar portföylerinin önümüzdeki birkaç ay içinde küçültülmeye başlanmasına hazır olduklarını ortaya koydular. FOMC tutanaklarına göre Fed yetkilileri toplantıda, varlık portföyünün azaltılması planlanının ne zaman başlatılacağını tartıştılar. Fed yetkililerinin birkaçı Fed'in portföyün küçültülmesine yakın zamanda başlamak için piyasaları hazırladığını savunurken, diğer üyeler enflasyonun toparlanacağına dair daha fazla kanıt görmeye ihtiyaç olduğuna işaret ettiler.Tutanaklarda, "Birkaç Fed yetkilisi varlık azaltım sürecinin önümüzdeki bir iki ay içinde başlayacağını açıklanmasını tercih ettiklerini çünkü. Fed'in iletişim politikasının kamu oyunu böyle bir adıma hazırlamaya yardım ettiğini savundular. Diğerleri ise daha sabırlı olunması uyanısı yapılar. Bazı üyeler, yeniden yatırım politikasında yakın vadede bir değişikliğin Komite'nin politika normalleştirmeye daha az kademeli bir yaklaşıma kaydığı yönünde yanlış algılamaya yol açabileceği uyarısında bulundular" ifadeleri yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan demecinde Avrupa'nın Türkiye'ye yönelik eleştirilerinde haksız olduğunu söyleyerek, geçen yıl 15 Temmuz'da düzenlenen başarısız darbe girişiminin ardından muhalefete karşı "cadı avı" başlatıldığına yönelik iddiayı reddetti. Erdoğan 13 maddelik listede bulunan, Türkiye'nin Katar'daki üssünün kapatılması talebine de değinerek, Katar makamlarının talep etmesi halinde, orada bulunan üssü kaldıracaklarını ifade etti.   Dört Arap ülkesi Katar’a uygulanan ambargonun devam edeceğini açıkladı.
Suudi Arabistan, Türkiye'nin Katar krizinde tarafsız kalmasını umut ettiklerini söyledi.
İngiliz hükümetinden bir yetkili, Başbakan Theresa May'in Cuma günü Hamburg'da başlayacak G20 liderler zirvesi sırasında ABD Başkanı Trump ile bir araya gelmesinin beklendiğini söyledi.   Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, Rusya liderliğinde eski Sovyet cumhuriyetlerinin oluşturduğu güvenlik bloğu Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'ne yeniden üye olmayacaklarını söyledi. Yunanistan Maliye Bakanı Euclid Tsakalatos, ESM ile Cuma gününe kadar bir anlaşmaya varacaklarını söyledi.
ESM Yönetim Kurulu'nun Yunanistan'a 7,7 milyar euroluk yardım diliminin serbest bırakılması konusunda dün yapacağı görüşmeyi Cuma gününe bırakmasının ardından konuşan Tsakalatos, "Yardım diliminin serbest bırakılması için Cuma gününe kadar anlaşmaya varacağımızdan yüzde 100 eminim" dedi.

Günün önemli şirket haberleri 06/07/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 06/07/2017

 

Altın, Fed tutanakları sonrası kazancını korudu

 

Petrol, sert düşüşün andından yükselişe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd06 Temmuz 2017 18:33

    umarım tatlı dille akılcı yolla diyalog kurulup sorunlara yaklaşılır bizim beklentimiz Türke yakışan budur

  • Ensainşaat06 Temmuz 2017 17:33

    Fena çakacaklar piyasayıııı

  • mahir06 Temmuz 2017 17:18

    yok valla bizim borsa beş kuruş etmez. şuanda dünkü kapanış seviyesinde olmasına rağmen 250 hisse ekside. çakalların arasında şansımız çok az

  • semih06 Temmuz 2017 17:01

    nibas çimentoyu yabancılar mı alacakmış anlamsız yükseliyor.

  • borsa06 Temmuz 2017 16:41

    bu kur ve faiz oranına göre düşmediyse artık pek aman aman bir düşüş olmaz.

  • Yüksel06 Temmuz 2017 14:09

    Devam devam yükselişe bu borsa mümkün değil düşmez

  • Naber Brader06 Temmuz 2017 13:12

    İki demir bi teyyare üç banka al sana borsa . Bizim borsadan başka dünyada Hiçbir borsa bu kadar sığ değildir. Genele yayılan yükseliş yok ki bi kağıt aldık bekliyoruz Allah denk getire ...

  • pala06 Temmuz 2017 12:44

    thy son noktaya gelmiş yükselişin sonu göründü.

  • Broker06 Temmuz 2017 12:32

    Borsa 100.000 'i geçti. Dikkatli olmakta fayda var. $ bazında % 40 kar oluştu. Her an satış gelebilir. Gitse gitse kaça kadar gider ? Madem borsaya girecektiniz neden 70.000 de girmediniz. Elinizdeki parayı kaptırmayın (y.t.d)

  • Kelepirci06 Temmuz 2017 12:24

    Eskiden şuraya değerse buraya gelir. Şu direnci geçerse uçar , kaçar diye yorum yapan teknik analizciler vardı. Sanırım hepsi vurgun yedi hiç sesleri çıkmıyor. Bu yükseliş nereye kadar devam eder bilen var mı arkadaşlar ?

  • Al-satçı06 Temmuz 2017 12:19

    Bir günde 4 mevsim yaşayan havalar gibi şuan borsa. Kenarda bekleyip hareketin nereye varacağını görmek lazım. Yoksa arada eziliriz.

  • melih06 Temmuz 2017 12:13

    çimentolar yerli speklerin ellerinde kaldı kardeş. artıkne zaman el atarlarsa o zaman fışkırttırırlar. demir çelik boya çeşme musluk kalebodur yan taraf bire iki vermişken çimento çok pasifte kalmış

  • bir bilen06 Temmuz 2017 11:55

    Nugyo hedef çok büyük olduğundan slkeleme tüm hzızıyla devam ediyor.

  • Sağlamcı06 Temmuz 2017 11:51

    Önce düşüş başlayıp tamamlansın , bu sefer yükseliş başladığında tüm paramla gireceğim borsaya. Bu borsa 150 bine kadar gider.

  • SAHTE06 Temmuz 2017 11:26

    DEMİR ÇELİKLER SHOWW YAPARKEN ÇİMENTOLAR UYUYOR

  • Bitti06 Temmuz 2017 10:25

    Yükseliş bitti artık

  • Trader-man06 Temmuz 2017 10:07

    Bize yedirtmezler. Düşüş başladığında da yükselecek diye malı alırız elimizde patlar. borsanın kuralı bu !!!

  • K.Yatırımcı06 Temmuz 2017 10:02

    Bekliyoruz düzeltme olsa da alış yapsak diye ... Ama nafile borsa yine yükselişle açıldı.