E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa Gündem sordu, Murat Çetinkaya yanıtladı---

Borsa Gündem sordu, Murat Çetinkaya yanıtladı

Borsa Gündem sordu, Murat Çetinkaya yanıtladı
12 Eylül 2017 - 16:06 borsagundem.com

Borsa İstanbul Genel Müdürü Çetinkaya, Borsagundem.com’un ‘Aracı kurum paraları krizi’ ve ‘Borsada iki sıfır atılırsa ne olur?’ manşetleri için konuştu.

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

İnternetin cesur ve güçlü ekonomi haber portalı Borsagundem.com yine gündem belirledi, Borsa İstanbul Genel Müdürü Murat Çetinkaya konuştu…

Borsagundem. com’un, ikisinin de odağında Borsa İstanbul’un bulunduğu manşetleriyle ilgili olarak Çetinkaya, teminatların iadesi ve iki sıfır atılması konusunda çarpıcı sözler söyledi.

İŞLEM TEMİNATLARI NE OLDU

5 Eylül tarihli,  “Borsa İstanbul’da 450 milyon liralık kriz” manşeti, SPK’nın ‘iade edin’ dediği,  aracı kurumların da almayı beklediği işlem teminatları konusunu içeriyordu. Haberde, uygulamanın yönetmelik değişikliği gerektirdiği, yapılmadığı için de ödenemediği ifade edildi. Sektörde büyük ses getiren manşette, teminatların iadesi gerçekleşmesiyle işlem hacmi yüksek aracı kurumlarda önemli rahatlama olacağı, bunun da borsa yükseliş olarak yansımasının beklendiği bilgisi yer aldı.

Borsa İstanbul'da 450 milyon liralık teminat krizi

ENDEKSTEN İKİ SIFIR ATILIYOR MU?

6 gün sonra ise sermaye piyasaları haftaya bomba gibi, “Borsada iki sıfır atılırsa ne olur?” manşetiyle başladı.  Haberde, Borsa İstanbul’da 1997’de yapılan endeksten iki sıfır silme uygulamasına benzer bir çalışmanın yürütüldüğü belirtilirken, aracı kurumların düşüncelerine yer verildi. Borsa yönetimi, bürokrasi ve yatırımcılar, sektörün bu önemli aktörlerinin iki sıfır atma operasyonu için yorumlarını, tepkilerini Borsagundem.com’dan okudu. Haber büyük ses getirdi.

Borsada iki sıfır atılırsa ne olur

İSTİNYE’DE ‘GLOBAL KRİZ’ VE TÜRKİYE KONFERANSI

İşte gündeme bomba gibi düşen iki haberin ardından, gözler bugün Borsa İstanbul’un İstinye üssünde düzenlenen önemli bir konferansa çevrildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Enerji Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve TVF (vekaleten) Başkanı Himmet Karadağ, Borsa İstanbul Genel Müdürü Murat Çetinkaya ile etkinliğin düzenleyicisi eski Devlet Bakanı Işın Çelebi’nin konuşmacı olarak katıldığı, “Çin ve Hindistan Üzerinden Global Krize Bakış ve Türkiye” konferansında ‘kritik eşik 2019’ ve ‘vergide reform’ mesajları verildi.

BORSA İSTANBUL GENEL MÜDÜRÜ ÇETİNKAYA İLE MİNİ SOHBET

Önce konuklara seslenen Borsa İstanbul Genel Müdürü Çetinkaya konuşmaların bitiminde bu kez Borsagundem.com’un sorularına yanıt verdi. Salonda yaptığımız mini sohbette Çetinkaya, “Endeksten 21 yıl sonra iki sıfır atılması gündemde. Bildiğiniz gibi Borsagundem.com da konuyu manşetine taşıdı. Bu konuda çalışmalar nasıl gidiyor?” sorumuza, “Borsadan iki sıfır atılması konusu siz ve başkaları tarafından çok yazılıyor. Biz borsadan iki sıfır atılmasına sıcak bakıyoruz. Bunun daha çok psikolojik etkisi olur. Teknik protokoller var. Bu protokoller hazır olmadan Borsa İstanbul yönetiminden kimse çıkıp da olsun, olmasın demez, olması psikolojik etki yaratır. Olabilmesi teknik çalışma gerektirir” dedi.

Çetinkaya, “Borsagundem.com’un duyurduğu aracı kurumlara teminatların geri ödenmesi ne zaman olacak?” sorumuz üzerine ise şunları söyledi: “Borsa İstanbul yönetimi olarak, sektörün bu konudaki ihtiyacını karşılamak ve rahatlatmak üzere en üst düzeyde elinden geleni yapıyor. Aracı kurumlara teminatların geri ödenmesi, tarih veremiyorum ama Borsa İstanbul yönetiminin kararıyla olacak.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsa 13 Eylül 2017 13:08

    Önemli olan çok sayıdaki sığ ve niteliksiz şirketleri nitelikli hale dönüştürmek. Aynı patronlara ait borsa ve borsa dışındaki şirketlerin adil bir şekilde birleştirilmesiyle başlanabilir. Sürekli şirketten şirkete varlık kaydırma işlemlerine son

  • Xerox13 Eylül 2017 13:07

    Endeksten Bir tane sıfır atlımda yeterli

  • Mopuc13 Eylül 2017 12:35

    Seyit Ahmet ışkın neden olmasın. Tertemiz bir isim varlık fonu icin

  • Sami Gürsoy12 Eylül 2017 16:26

    Murat Çetinkaya Borsa Istanbul ve ülkemiz için büyük bir şanstır. Önümüzdeki hafta belirlenecek Varlık fonu yönetim kurulunda olması isabetli bir karar olur.