E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupada şirketlerin notları düşmeye devam ediyor---

Avrupada şirketlerin notları düşmeye devam ediyor

Avrupada şirketlerin notları düşmeye devam ediyor
26 Kasım 2014 - 09:13 borsagundem.com

Avrupa bölgesindeki 26 milyon şirketi inceleyen Creditsafe; İtalya, Almanya ve Fransa’daki şirketlerin kredi notlarında düşüşler yaşandığını belirtti

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Euro bölgesinin en kuvvetli üç ülkesinde şirketlerin kredi dereceleri geçen yıldan beri düşmeye devam ediyor.

Euro bölgesindeki 26 milyon şirketi inceleyen ve Creditsafe isimli araştırma şirketinin raporuna göre Fransız, Alman ve İtalyan şirketleri borçlarını ödeme güçlerini kaybetmelerinden ötürü 2013 yılından beri kredi notlarını kaybediyorlar.

Creditsafe başkanı Matthew Debbage, CNBC’ye yaptığı açıklamada Avrupa ekonomisinin dünyadaki yatırımcıları tedirgin ettiğini ve Almanya, Fransa ve İtalya’da neredeyse her sektörde kredi notlarının düştüğünü belirtti. 

OECD dün yaptığı açıklamada euro bölgesindeki ekonomik sıkıntıların dünyadaki büyümeyi olumsuz etkilediğini belirtmişti.

Creditsafe’in raporunda İngiltere’de kurumsal kredilerin yükselmeye başladığı ve imalat, inşaat, emlak piyasalarında kuvvetlenme görüldüğü belirtildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)