E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de iyi gelen büyüme hisseleri yükseltiyor---

ABD'de iyi gelen büyüme hisseleri yükseltiyor

ABD'de iyi gelen büyüme hisseleri yükseltiyor
30 Temmuz 2014 - 18:31 borsagundem.com

ABD hisseleri, beklentilerin üzerinde gelen ekonomik büyüme verisi ile yükselirken, dolar 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

ABD hisseleri, beklentilerin üzerinde gelen ekonomik büyüme verisi ile yükselirken, Twitter Inc. ve Amgen Incç gibi şirketlerin olumlu bilanço açıklamaları ile dolar 4 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. ABD Hazine tahvilleri düşerken, emtia yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi, yüzde 0.3 yükselerek New York saati ile 09:32'de 1,976.85 puan oldu. Twitter hisseleri yüzde 23 değer kazandı. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi, 5 baz puan artarak yüzde 2.52'ye çıktı. Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.3 yükseldi. Petrol ve bakır yüzde 0.3'ten fazla ralli gerçekleştirdi. Rusya hisseleri ve ruble, bazı yatırımcıların ABD ve AB'nin Rusya'ya uyguladıkları yaptırımları beklentilerden ılımlı bulmasıyla güçlnedi.

Tüketici harcamaları ve yatırımlardaki yükseliş, ilk çeyrekteki daralmanın ardından ikinci çeyrekte ABD ekonomisinin tahminlerin üzerinde toparlanma kaydetmesine destek oldu. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte, yüzde 3'lük beklentileri aşarak yüzde 4 oranında büyüdü. Bir önceki çeyrekte yüzde 2.9 olarak açıklanan küçülme oranı ise yüzde 2.1'e revize edildi.

Boston merkezli State Street Global Advisors' U.S. Intermediary Business şef yatırım stratejisti Michael Arone, "Ekonomi hız kazanıyor ve piyasa büyüme sağlıyor. Kar sezonundaki verilere bakacak olursak, ekonominin çok güçlü olduğunu düşünüyoruz. Hisse senetleri için çok elverişli bir dönemdeyiz" dedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)