Ana SayfaPiyasaŞekerbank ve Anel Elektrik sorusu---

Şekerbank ve Anel Elektrik sorusu

1 / 2
Şekerbank ve Anel Elektrik sorusu
16 Haziran 2017 - 08:47 www.borsagundem.com

KÂRI YETERSİZ

SORU (1) - Şekerbank ne kadar zamandır seninleyim unuttum be. Şekerbank artık bize de gün doğsun. Şirket haberi gelir de satıldı satılıyor dediler… Yıllardır bekliyoruz… Maliyet 1.80… Bu kadar mı tepkisiz kalınır? Daha ne kadar bekleyeceğiz sayın yönetim… 

Kadir Taşpınar

CEVAP - Şekerbank’a ait hisseler Haziran 2014’te düzeltilmiş verilerle en yüksek 2,26 TL’yi test ettikten sonra aşağıya kaydı. Düşüş geçtiğimiz aralık ayına kadar sürdü. 2 Aralık 2016 günü en düşük 1,05 TL’yi gördükten sonra da piyasadaki genel seyirle birlikte yönünü yukarı çevirdi. Şimdilerde de 1,21 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Hissenin genel seyri yatırımcısını memnun eder boyutta değil. Nihayetinde mevcut fiyat seviyesi üç yıl önceki fiyatın gerisinde kalıyor.

  Bankanın kârlılık yapısı incelendiğinde hissede gözlenen düşük performansın nedeni daha iyi anlaşılmakta. Zira düzensiz bir kârlılık yapısına sahip bulunuyor. Geçtiğimiz 2016 faaliyet dönemi sonunda kârı bir önceki yıla göre artmış görünse de önceki yılların gerisinde kalıyor. Gelirdeki artışa rağmen firma kâr üretme noktasında zayıf. Son açıklanan 2017 üç aylık bilançosundaki kâr artışına rağmen aynı sorun devam ediyor. Halihazırda hissenin fiyat kazanç oranı 10,04 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalaması ise 6,83. Göstergeler fiyattaki düşük seyre rağmen ucuz olmadığına dair sinyaller üretmeye devam ediyor. Hissenin çıkış potansiyelini artırabilmesi için bankanın daha güçlü bir kârlılık yapısına kavuşabilmesi önemli.     


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)