Ana SayfaPiyasaŞekerbank ve Anel Elektrik sorusu---

Şekerbank ve Anel Elektrik sorusu

2 / 2
Şekerbank ve Anel Elektrik sorusu
16 Haziran 2017 - 08:47 www.borsagundem.com

SORUN YOK DİYOR

SORU (2) - Anele’nin durumu? Neler oluyor? Katar durumunu etkiler mi? 

İsmail Günhan

CEVAP - Yükselen bir ivmeyle geçtiğimiz mayıs ayına kadar yükselen Anel Elektrik, 9 Mayıs 2017 günü en yüksek 2,91 TL’yi test etti. Sonra da gelen satışlarla birlikte geriledi. 15 Haziran 2017 günü ise kapanışını 2,37 TL’den gerçekleştirdi. 

Şirket 7 Haziran 2017 günü yaptığı açıklamada Katar’da devam eden projesinin en önemli kısmını oluşturan Doha metrosu kapsamındaki projelerinin malzeme siparişlerinin ağırlıklı olarak tamamlandığını ve tedarikte herhangi bir sorun yaşanmayacağını belirtti. Projelerin ağırlıklı olarak montaj, test ve devreye alma işlemleri devam ediyor. Yaşanan ulaşım kısıtlamalarından dolayı projelerinin etkilenmesini beklemediklerini ifade ediyorlar. Aynı şekilde deniz ve hava yoluyla malzeme nakliyesinde kesintinin olmadığı belirtildi. Hakkediş ödemelerinde de sıkıntı olmadığı dile getirilen bir diğer husus. Tüm bunlardan ayrı olarak Katarda yer alan ve teklif verilen projelere yönelik de ihale iptali veya ertelemesinin olmadığı açıklamada yer aldı. Söz konusu açıklamada mevcut aşamada bir sıkıntı olmadığı belirtiliyor. 

 Şirketle ilgili bir diğer gelişme de Anel Telekom ile birleşme süreci. Devam eden sürecin tamamlanabilmesi için her iki firmanın birleşmesiyle ilgili genel kurul onayının alınması ve genel kurulda olumsuz oy kullanan hissedarlardan ayrılma hakkını kullanabilmeleri. Firma bu aşamada 1,36 TL’den ayrılma hakkının kullandırılmasının uygun olup olmadığını SPK’ya iletti. Fiyatla ilgili Kurulun vereceği karara göre süreç işlemeye devam edecek. 


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)