Ana SayfaPiyasaEuro Trend Yatırım Ortaklığı ve Silverline sorusu---

Euro Trend Yatırım Ortaklığı ve Silverline sorusu

1 / 2
Euro Trend Yatırım Ortaklığı ve Silverline sorusu
08 Mayıs 2017 - 08:45 www.borsagundem.com

SATIŞ SÜRECİ DEVAM EDİYOR 

SORU (1) - ETYAT’ı teknik olarak yorumlar mısınız? Ayrıca SPK satış onayını ne zaman açıklar? 

Cemal Batur  

CEVAP - Euro Kapital Yatırım Ortaklığı, Euro Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı ve Euro Trend Yatırım Ortaklığı’nda Mustafa Şahin'in sahip olduğu A Grubu imtiyazlı payların tamamının Metro Yatırım Menkul Değerler’e satılmasına ilişkin hukuki süreç henüz tamamlanmadı. Konuyla ilgili 3 Mayıs 2017 tarihli açıklamada henüz Hazine Müsteşarlığı’nın görüşünün beklendiği ve görüşmelerin sürdüğü ifade edildi. Bu anlamıyla devir için bir tarih vermek zor.

Mayıs 2008’den bu yana borsada işlem gören Euro Trend Yatırım Ortaklığı zaman zaman yukarı yönlü ataklarda bulunsa da bu güne kadar istikralı bir çıkış sergileyemedi. Bir hissede düzenli yükselişin gerçekleşebilmesi için firmanın büyüyebilmesi önemli. Euro Trend ise her ne kadar kâr etmekteyse de hissede istikrarlı bir çıkış söz konusu değil. Bunda elde edilen kârın zayıf kalmasının etkisi bulunuyor. Firmanın 20 milyon TL olan sermayesi göz önüne alındığında gerçekleşen kâr rakamını yeterli görmek zor. Şirket düşük miktarlı kâr açıklamasının yanı sıra bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürmekte. 

Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde de son olarak geçtiğimiz şubat ayında gerçekleştirdiği atakla birlikte 8 Mart 2017 günü 1,26 TL’ye kadar yükseldiği gözlendi. Sonrasındaysa gelen satışlarla birlikte düştü ve 5 Mayıs 2017 günü kapanışını 81 kuruştan gerçekleştirdi. Hissenin ilk işlem gördüğü 15 Mayıs 2008 tarihinde düzeltilmiş verilerle açılış fiyatı 1,13 TL olduğu göz önüne alındığında mevcut fiyatın halka arz fiyatının da gerisinde kaldığı görülecektir. Şimdilerdeyse 78 kuruşun üzerinde tutunmaya çalışıyor. Bu seviyelerden daha da aşağıya kaymaması için alıcıların güçlenebilmesi şart. Bunun yolu ise daha ziyade şirketin kârlılık yapısını güçlendirebilmekten geçiyor. Aksi takdirde arada yukarı çıkışlar sergilense de kalıcı bir yükselişin yaşanması beklenmemeli.     


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)