Ana SayfaPiyasaEuro Trend Yatırım Ortaklığı ve Silverline sorusu---

Euro Trend Yatırım Ortaklığı ve Silverline sorusu

2 / 2
Euro Trend Yatırım Ortaklığı ve Silverline sorusu
08 Mayıs 2017 - 08:45 www.borsagundem.com

BİRLEŞME SİNERJİ YARATABİLMELİ

SORU (2) - Silver hakkında yorumunuz nedir? Birleşme hikayesi var. Bu hikaye için elde tutulur mu? Beklentileri karşılayacak potansiyel var mıdır? Temel ve teknik açıdan… Ayrıca KDV indiriminin yansıması olumlu olur mu? 

Sarp Yıldız

CEVAP - Silverline geçtiğimiz yıl ekim ayında kamuya yaptığı açıklama ile bağlı iki ortaklığı olan Silver Ankastre ve Gümüş-Mak’ı tüm aktif ve pasifleriyle birlikte devralmak suretiyle kendi bünyesinde birleştireceğini duyurdu. Yıl sonu bilançoları baz alınarak gerçekleştirilecek birleşmeye SPK’dan da izin çıktı. 

Şirketin SPK’dan gerekli izni almasının ardından süreci sonlandırabilmesi için prosedürleri tamamlaması getiriyor. Bu amaçla 8 Haziran 2017 günü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirecek. Genel Kurul Toplantısına katılarak birleşmeye olumsuz oy veren ve muhalefet şerhini toplantı tutanağına işletecek hissedarların, paylarını şirkete satarak ortaklıktan ayrılma hakkı bulunuyor. Ayrılma hakkı kullanım fiyatı 1,284 TL olarak açıklandı. Ayrılma hakkını kullanacak pay sahiplerinin paylarının toplamının Silverline’ın ödenmiş sermayesinin yüzde 10 oranını aşması durumundaysa yapılacak yeni bir Genel Kurul Toplantısı ile birleşmeden vazgeçilip vazgeçilmeyeceğine karar verilecek. 

Borsada zaman zaman şirket birleşmelerini gözlemlemek mümkündür. Özellikle yabancı bir firmanın borada işlem gören bir firmayı satın alması yatırımcılar nezdinde olumlu değerlendirilirken grup içi birleşmeler fazla anlamlı bulunmaz. Birleşmelerin uzun vadede oluşan yeni şirkete sinerji katması asıl önemli olandır. Yeni yapıda gelir ve kârlılıkta kayda değer bir artış yaşanabilmeli. Grup içi birleşmelerin çoğu daha ziyade maliyet azaltıcı tedbirler kapsamında gündeme geldiğinden bir süre bu tür hisselerde artış olsa da uzun vadede devamı gelememektedir. 

Güçlü bir kârlılık yapısına sahip olmayan Silverline’a ait hissede zaman zaman yukarı ataklar olsa da bunun devamı için daha fazlasına ihtiyaç olduğunu göz önüne almakta yarar var. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)