Ana SayfaPiyasaAksel Yatırım Holding ve Avrasya Yatırım sorusu---

Aksel Yatırım Holding ve Avrasya Yatırım sorusu

1 / 2
Aksel Yatırım Holding ve Avrasya Yatırım sorusu
21 Haziran 2017 - 10:38 www.borsagundem.com

SORU (1) - Ben borsaya yeni gireceğim. Aksel'in hissesi dikkatimi çekti. Uzun süredir inişte. Alım yapmak için dip noktaya gelmiş mi? Almam uygun olur mu? 

Hüseyin Kaya

CEVAP - Borsada gelen her yatırımcının kendi mizacına uygun yatırım tarzını belirlemesi ve buna göre hareket etmesi kazanç olasılığını da artıracaktır. Neticede borsada kazanmanın tek bir yolu ve yöntemi yoktur. Birden farklı yolla sonuca gitmek mümkündür. Önemli olan yatırımcının kendisine uygun yolu tespit etmesidir. Farklı yaklaşımlar arasında biz uzun vadeli bakış açısının tercih edilmesini önermekteyiz. Uzun vadede hedefe ulaşabilmek için büyüyen firmaların tercih edilmesi önemlidir. Şirket gelir ve kârlılığını düzenli olarak büyütebiliyorsa buna bağlı olarak hissenin fiyatı da yükselecektir. Diğer taraftan firma zarar eden ya da kârını düşüren bir yapıya sahipse bu takdirde de hissede düşen eğilim öne çıkacaktır. Bu itibarla bir hissenin fiyatının düşmesi ya da dip seviyelerde olması tek başına ucuz olması anlamına gelmeyeceğini bilmeli. Yatırımcılar bu noktada hissedeki düşüşün nedenini araştırması yerinde olacaktır. Eğer düşüş şirketin mali yapısıyla uyumsuzluk gösteriyorsa o takdirde alım yönlü bir girişimde bulunulması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. 

Aksel Yatırım Holding’in mali yapısı incelendiğinde ise şirketin son beş yılın üçünde zarar ettiği görülmekte. Kâr ettiği iki dönemde de oluşan rakam cüzi seviyede kaldı. Şirketin son açıkladığı üç aylık bilançosunda da dönem sonu zararı artarak devam etti. Mevcut görüntü firmanın yıl sonunda da zarar açıklayacağı yönünde güçlü işaret olarak algılanmalı. Öte yandan şirketin mali yapısındaki belirsizlik nedeniyle hisseler Yakın İzleme Pazarı’nda bulunuyor. Bu haliyle hissede gerçekleştirilecek alım gereksiz yere risk üstlenilmesini beraberinde getirecektir. Gelir ve kârlılığını düzenli olarak artıran firmaların takip edilmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır. 


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)