Ana SayfaPiyasaAksel Yatırım Holding ve Avrasya Yatırım sorusu---

Aksel Yatırım Holding ve Avrasya Yatırım sorusu

2 / 2
Aksel Yatırım Holding ve Avrasya Yatırım sorusu
21 Haziran 2017 - 10:38 www.borsagundem.com

İLK ÇEYREKTE ZARARDA

SORU (2) - Avtur hissesi neden bu kadar düştü? Sonuç ne olur? Biz mağduruz, 15.000 TL borç aldım Avtur' a yatırdım, 8.000 TL gitti kalan 7.000 TL. 4,88’den aldığım hisse 2,24 'e kadar düştü. Bu konuda bilgi istiyorum. 

Cevdet Tuna

CEVAP - Avrasya Yatırım’ın geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde zaman zaman yukarı yönlü sert hareketlerde bulunduğu sonrasında da aynı hızla geri çekildiğini görmekteyiz. Bu itibarla hissenin spekülatif yanının ağır bastığını söylemek yanlış olmayacaktır. Hisse son olarak 23 Kasım 2016 günü 1,47 TL’yi test ettikten sonra yine yükselen bir ivme sergiledi. Çıkış 11 Nisan 2017 günü 8,49 TL’ye kadar sürdü. Beş ay gibi bir sürede yaşanan hareket oldukça yüksek. Firmayla ilgili gelişmeler ve açıklamalar takip edildiğinde ise bu çıkışı destekleyecek ya da anlamlandıracak bir nedene rastlanmıyor. Hareket geçtiğimiz nisan ayında hissenin gördüğü tepe noktasının ardından hızla düşüşe döndü. Şimdilerde ise düşüş devam etmekte. Mevcut satışların sürmesi halinde fiyat seviyesinin kasım ayındaki başlangıç noktasına gelme olasılığı gündeme gelecektir. 

Mali yapısı incelendiğindeyse son beş yılın ilk ikisinde zarar ettiği son üç yıllık dönemde de bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürdüğünü görmekteyiz. Son açıkladığı 2017 üç aylık bilançosundaysa zarara döndü. Mevcut performansta değişiklik olmaması halinde yıl sonunda da zararın sürmesi söz konusu olacaktır. Şirketin istikrarlı bir gelir ve kârlılık gerçekleştirememesi hissede çıkışlar olsa da uzun vadeli bir yükseliş için uygun zeminin bulunmadığını göstermekte. 


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)