İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

İngiltere seçimleri fırsat yaratacak

31 Mayıs 2017, 13:56 - -

Haziran ayının 8’inde İngiltere seçimleri gerçekleşecek. İngiltere’nin BREXIT’in üzerinden 1 yılı geçmeden seçime gitmesi sürpriz oldu. Başbakan May BREXIT mektubunu verdiğinde de sürpriz olmuştu. Birçok analist İngiltere’nin bir şekilde AB’de kalacağını, kalması gerektiğini düşünüyordu. İngiltere politikacıları analistler gibi düşünmeyip AB’den çıkmayı tercih ettiler.
Her büyük olayda olduğu gibi bu olayda da bir fırsat, yatırım penceresi açılıyor.

BREXIT etkisi en fazla GBP paritesinde görüldü:

BREXIT sonrası hızlı şekilde 1,40-1,30 aralığına gerileyen GBPUSD, 50’nci madde işletileceğinin belli olması sonrasında 1,20-1,25 aralığına indi.
İngilizler para birimlerini herhangi bir problem yaşamadan etkin bir şekilde devalüe edip rekabet avantajlarını tekrar geri kazandılar. Bunu yaparken de ne sosyal ne ekonomik herhangi bir problem ile karşılaşmadılar. Ekonominin göstergesi olarak FTSE endeksini alırsak işlerin iyi gittiğini rahatlıkla söyleyebiliriz:

Anketler başlangıçta muhafazakarların 400 üzerinde milletvekili kazanacağını söylüyorlardı, şimdi bu aralık daraldı:

Genel olarak AB’den ayrılmanın İngiltere ekonomisi üzerinde negatif etkisi olacağı ve pound’un değer yitireceği yorumları yapılıyor. Şimdiye kadar tüm büyük olaylarda beklentinin tam tersi hareketler oldu.
İngiltere ekonomisi AB’den daha iyi durumda ve bunu koruyacaklardır. Seçimlere kadar GBPUSD tekrar 1,25lere doğru gerilerse alım için iyi bir fırsat olabilir.
Son 6 ayda GBP yükselirken spekülatifler sürekli açıkçıydı, şimdi kapanmışlar:


Bu süreçten en iyi opsiyonlar ile faydalanabiliriz onu da son 2-3 gün almak daha avantajlı olur.
Yukarıdaki grafiği uzun vadede incelersek GBP üzerindeki baskının neredeyse 2 yıldır sürdüğünü ve daha önce böyle bir dönem görülmediğini söyleyebiliriz:

Bu trendin seçimler sonrası tersine dönmesi ihtimali oldukça yüksek.
Bu sene büyük olaylar/fırsatlar senesi olarak devam ediyor, faydalanmak gerekir.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)