Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

İkinci yarıya iyimser başlangıç

04 Temmuz 2023, 09:55 - -

Borsa endeksi 5.700’ün üzerine çıkarak 6011’i test ederken hisse senetlerine ilgi sürüyor. Yılın ikinci yarısında piyasalar için iyimser gelişmeler sürebilir.

Borsa İstanbul, yılın ikinci yarısına olumlu bir başlangıç yaparak yükseliş trendini sürdürdü. 5.700 zirve seviyesinin üzerinde gerçekleşen kapanışla 6.011’e tırmandı. Piyasada iyimser bir hava oluştu. Yatırımcılar, bu yükselişin sürdürülebilir olması için gelişmeleri izliyor.

ÇIKIŞIN DEVAMI İÇİN 5.700 SEVİYESİ ÖNEMLİ!

Borsanın yükseliş trendini sürdürebilmesi için 5.700 seviyesinin üzerinde kalması büyük bir önem taşıyor. Bu seviyenin korunması, piyasada güçlü bir direnç göstergesi olacak ve yatırımcıların güvenini pekiştirecektir. Ancak dikkatli olunması gereken nokta, bu seviyenin üzerindeki tutunma sürecinin dikkatlice takip edilmesidir.

YATIRIMCILAR NEZDİNDE GÜVEN DEVAM EDİYOR!

Sert yükselişe rağmen, piyasada olumsuz bir haber akışı gözlenmiyor. Kâr satış denemeleri olsa da, genel olarak piyasada pozitif bir atmosfer hakim. İşlem hacmindeki artış, fiyat kazanç oranlarının düşük seyretmesi ve yabancı yatırımcıların paylarının yükseliş eğilimi göstermesi, yatırımcıların güvenini destekleyen önemli faktörler arasında yer alıyor.

DESTEKLEYİCİ FAKTÖRLER

Artan işlem hacmi, düşük fiyat kazanç oranları ve yabancı yatırımcıların paylarının artış eğilimi, yatırımlar için güven verici unsurlar. Bu faktörler, borsanın olumlu seyrini desteklemekte ve yatırımcıların uzun vadeli kazançlar elde etme potansiyelini artırmaktadır.

PİYASALARI DESTEKLEYEN 5 ÖNEMLİ GELİŞME

1. Yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul'daki payları %29'un üzerinde seyretmeye devam ediyor.

2. Son iki haftada yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul'da 575 milyon dolarlık hisse senedi satın aldı.

3. Geçen hafta yılın ikinci yarısına ait bilanço dönemi tamamlandı ve birkaç hafta sonra bilanço beklentileri fiyatlanmaya başlayacak. Bilanço beklentilerinin fiyatlanması hisse bazlı hareketliliği tetikleyebilir.

4. İç gündemde önümüzdeki hafta haziran ayına ait enflasyon verileri takip edilecek.

5. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz artırımının beklentilerin altında kalması sonrası döviz kurlarında yeniden ivme kazanan yükseliş, enflasyonun seyrini daha da önemli hale getirdi. Borsada ise ihracatçı şirketlere ilgiyi artırdı. Piyasalar yabancı yatırımcıyı getirecek kararlara odaklandı.

ALTININ ONSU KRİTİK DİRENÇTE

Altının onsu 1.927 seviyesinde ve kritik direnç bölgesine geldi. Henüz direncin üzerine çıkabilmiş değil. 1.925-1.939 arasındaki satıcılı bölgenin aşılması sert bir yukarı hareketi getirebilir. Bu da 2.040-2070’li seviyelere tekabül ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)