Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Borsada yükselişin lokomotifleri kimler?

17 Temmuz 2023, 15:33 - -

Borsada yükseliş devam ederken, bankacılık hisseleri gözden düşüyor ve lokomotif hisselerin liderliğinde piyasada hareketlilik artıyor.

Son dönemde BIST100 Endeksi, yüzsek bir performans sergilemeye devam ediyor. Endeks 17 Temmuz haftasına %2,2 yükseliş ve 6,584 puan ile başladı. Ancak bu yükselişin ardındaki sırları keşfetmek ve nedenlerini anlamak önemli.

YÜKSELİŞ HACİMLİ GERÇEKLEŞİYOR

İlk olarak, dikkatimizi çeken nokta, Borsa İstanbul'daki hacimli çıkış hareketi. Yoğun işlem hacmi, yatırımcıların piyasaya olan güveninin arttığını gösteriyor. Yüksek işlem hacmi, piyasanın likit olduğunu ve alıcıların satıcılara karşı güçlü bir duruş sergilediğini ortaya koyuyor.

BANKACILIK ZAYIF KALIYOR

Ancak, bu hareketlenmede bankacılık hisselerinin zayıf kalması dikkat çeken bir diğer nokta. Bankacılık sektörünün, diğer hisse senetleriyle paralel bir performans sergilemeyerek geride kalması, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bu durum, bankacılık sektöründeki bazı belirsizliklerin devam ettiğini gösteriyor.

LOKOMOTİF ÜÇ HİSSE

Diğer yandan, Türk Hava Yolları, Aselsan ve Şişe Cam gibi lokomotif hisselerin önemli bir rol üstlenmesi, piyasadaki güçlü oyuncuların hala var olduğunu gösteriyor. Bu şirketlerin hisse fiyatlarının yükselişi, genel piyasa performansını olumlu etkiliyor.

DOĞRU HİSSE SEÇİMİNİN ÖNEMİ

Yatırımcılar, hisse bazlı hareketliliğin hala yoğun olduğunu gözlemliyorlar. Bu durum, doğru hisse seçimi yapmanın hala büyük önem taşıdığını vurguluyor. Piyasada fırsatlar mevcut olabilir, ancak doğru analiz ve araştırmalar yapmadan yatırım yapmanın risklerini de göz ardı etmemek gerekir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)