Bay Analiz [email protected] Bay Analiz

Borsa ne olacak?

26 Mart 2020, 08:41 - -

Dolar/TL analizi sonrasında sizlerden bu sefer borsa ile ilgili yoğun sorular ve istekler gelmeye başlayınca hem çok geniş perspektifli Bist analizi yapmaya çalıştım, hem de geçmiş krizlerde yaşadığımız tecrübeleri sizlere paylaşmak istedim.

Şu an A’dan Z’ye tüm dünyada yatırımcıların inanılmaz panik psikolojisi ile hareket ettiğine şahit olmaktayız.Çok düşük enflasyonlu gelişmiş dünya borsalarında şelale düşüşler, devre kesiciler, günlük %10 iniş ve çıkışlar, volatilitede rekorlar gözlemliyoruz.1988 yılından beri piyasalarla haşır neşir olmama rağmen böyle bir krizi gerçekten ilk defa tecrübe ediyorum. Tecrübe kazanmış piyasa duayenleri olarak tabii ki yaşanan krize biraz daha soğuk kanlı yaklaşma şansını elde ettik. Öncelikle yatırımcılara birkaç hatırlatma ve tavsiyede bulunmak istiyorum. Geçmişte sona ermemiş bir kriz hatırlamıyorum. Bırakın sona ermeyi, fiyatlar kriz sonrasında çok daha yüksek tepelere ulaşmayı başarmıştır. Örnek vermem gerekirse 2000 krizinde dönemin gazeteleri borsaya çuvalla koşan yatırımcıları, ‘borsa zirveye koşuyor’ diye manşet yaparken, endeks çok kısa sürede 20 bin seviyesine yükselmiş yabancı yatırımcıların eline çok büyük bir satış fırsatı verilmiş ve ellerindeki hisseleri hızla boşaltmışlardı. 20 bin endeks, başlayan krizle birlikte 56 hafta sürerek 7 bin endeks değerlerine kadar geri gelirken yerli yatırımcıların borsaya uzun süreliğine küstükleri dönemde böylece başlamış oluyordu.

O dönemde borsaya bulaşan kiminle konuşsam ‘bir daha borsa mı Allah yazdıysa bozsun’ veryansınlarını işitiyordum. Yedibin seviyelerinde dip bulan hisse senetleri el değiştirerek 2001 yılı Ekim ayından 2007 Ekim ayına kadar sürekli çıkış trendini sürdürdü. Endeks 6.881 seviyesinden 59.000 seviyesine kadar  tırmandı. Sıra hepinizin hatırlayacağı 2008 ABD kaynaklı krize geldi. 2007 Ekim 58 bin seviyesinden başlayan düşüşle birlikte 54 hafta sürerek en düşük 20.912 seviyesini test etti. Bu dönemde banka hisse senetleri yerlerde sürünürken ABD borsalarında komik fiyatlara kadar gerilemişti. Büyük bir panik yaşanıyordu. Türkiye de hisse senetleri süratle değer kaybederken, reel sektörde panik yüzünden işten çıkarmalar hızla  devam ediyordu. Örnek vermek istiyorum Tofaş hisseleri 20 li fiyatlardan 0.95 kuruşa kadar bu kriz döneminde gerilemişti. Fonlardan redumption diye adlandırdığımız çıkışlar artarak devam ederken, yatırımcılar panikle dolara dönmeye çalışıyor, her gün  piyasada çeşitli dedikodular ve akla sığmayacak senaryolar üretiliyordu. Tıpkı bugün yaşadıklarımız gibi! Peki filmin sonunda ne oldu? Borsa endeksi 2008 Kasım ayında 20.912 dip seviyesi ile yükselmeye başladı. 1 Kasım 2010’da 71 bin tepesini gördü, Mayıs 2013’te 93 bin tepesi görüldü, Ocak 2018 tarihinde ise 121 bin tepesi test edildi. Tofaş hisselerinde panik yapıp 0.95 kuruşa satan ya da satmak zorunda kalan yatırımcılar çok değil 2 sene sonra 33 liradan almaya çalışıyorlardı. 2008 yılında başlayan yükseliş trendi tam tamına 12 yıl sürdü.

Şimdi bir bakıyorsunuz 8 hafta gibi kısa bir süre içerisinde Bist 120 binlerden 81 binli seviyelere geri geliyor. Samimiyetle söylüyorum 2008 krizinde inanılmaz korkularım vardı. ‘Bu kriz nasıl bitecek, nasıl düzlüğe çıkarız’ diye kara kara düşünürken bütün dünya endekslerinde ralliler yaşandı. Bugünkü kriz o krizin yanında bana biraz çocuk oyuncağı geliyor. Mukayese kaldırmadığını düşünüyorum ancak fiyatlar maalesef o kadar sert ve dik açıyla düştü ki zannedersiniz 2008 krizi bugünkü krizin yanında çok daha basit bir kriz. Virüs krizi ile ilgili olumlu haberler gelmeye başladığında piyasalar aynı hızla V şeklinde yukarı doğru hareket edeceklerdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Bugüne kadar en güzel yatırımın krizlerde yapıldığını hatırlatmak istiyorum. Bugüne kadar da bu kadar dik açılı bir düşüş ile karşılaşmadığımı tekrar vurgulamak istiyorum. Bugün yaşadığımız virüs krizini biraz 2000 krizine benzetiyorum. O dönemde yabancı yatırımcılar çok büyük oranlı hisse satışı yapmışlardı. Virüs krizi başlamadan önce Bist’te yabancı yatırımcıların takas oranlarında ciddi düşüşler olduğunu gözlemlemiştik. Faizlerin 10 seviyesine düşmesi ile yerli yatırımcıların 2019 sonundan beri borsaya olan ilgileri artmıştı. Borsada her gün yeni hesaplar açılıyor ve para geliyordu. Tıpkı 2000 krizindeki gibi tehlike çanları çalıyordu. Virüs krizinin ortaya çıkması ile birlikte yine bu işten en büyük zararı yeni açılan hesaplar ve yerli yatırımcılar gördü. Umarım bu düşüşte yatırımcılarımız panik olup piyasa psikolojisine yenik düşmezler. Çünkü ilerki dönemde özellikle temeli sağlam şirket hisselerinin aynı hızla maliyetlerinin üzerine çıkacağına inancım tamdır.

Daha önceki analizlerimde de üzerine basa basa vurgulamıştım. Bugün yaşadığımız şelale düşüşler bütün dünyada aynı hızla yaşanmakta olsa da borsamızda açığa satış yasak olmasına rağmen düşüşü derinleştiren ve yatırımcıları panikleten makinelerin (algoritmaların) yatırımcılara ve piyasaya çok büyük zararlar verdiği gerçeğini göz ardı etmememiz gerekiyor. İşlem hacmini artıracağız diye küçük yatırımcılara zarar vermek, onları borsaya küstürmek çok yanlış bir düşünce tarzı. Küçük yatırımcılarında finansal okuryazarlık konusunda kendilerini eğitmeleri gerekmektedir. Yatırımcılar temel ve teknik analiz konularında sürekli kaynak okuyarak kendilerini geliştirmelidirler. Temettü vermeyen, yatırımcısını korumayan, kriz dönemlerinde hisse geri alımı yapmayan, temel olarak sağlam verilere sahip olmayan şirket hisselerinden uzak durmayı öğrenmeye çalışmalıdırlar.

Krizlerde genelde teknik analizin pek işlemediği varsayımı ortaya atılsa da yine de fala inanma ama falsız kalma misali Bist’i dalga yapısı ve trendler olarak incelemekte fayda olduğunu düşünüyorum.


                                                                 BİST AY

Yukarıdaki aylık grafikte kırmızı kareler içerisinde 2001 ve 2008 krizini göstermeye çalıştım. Bugünkü virüs krizinde ise neredeyse 1 ayda 2008 krizinin yarısı kadar bir çubuk oluşturduk. 2001 krizinden bugüne kadar fiyatların hiçbir zaman yeşil renkle gösterdiğim hareketli ortalamanın altına gitmediğine şahit olduk. İşlem gördüğümüz haftada bu hareketli ortalamaya fiyatların çarptığını sonrasında alıcıların aktive olduğunu gözlemledik. Genelde mor ve yeşil hareketli ortalamaların altında uzun vadeli yatırım ciddi kazançlar sağlamakta. Bakalım bu kriz bittiğinde de aynı tablo ile karşılaşabilecek miyiz?


                                                               BİST HAF

Haftalık grafikleri inceleyince 2000 yılında başlayan büyük çıkış trendinin (turuncu çizgiler) oluşturduğu yükseliş kanalının 2018 yılında aşağı kırıldığını görmekteyiz. 2019 ve 2020 yıllarında fiyatların kanalın içerisine girmek için teşebbüslerde bulunmasına rağmen bunu başaramadığını ve kanalın dibini test ederek her defasında tekrar düşüşe geçtiğine şahit olduk. Bu kanalın içerisine giremediğimiz sürece uzun vadede piyasalarda ayıların, boğalara göre daha kuvvetli olacağını söyleyebilirim.

Önemli gördüğüm bir başka trend kanalı da 2014 yılında başlayan 3.dalga hareketinin oluşturduğu yükseliş kanalı (koyu yeşil çizgiler) bu kanalın içerisinde fiyatların gidip geldiğini, virüs krizinde fiyatların kanalın alt bandının bir miktar aşağısına sarkmasına rağmen tekrar toparlayarak kanalın içerisine girmeyi başardığını gözlemliyoruz. 86.700 seviyelerinden geçen bu destek bölgesinin etrafında iki tane daha çok ama çok önemli destek bölgesi bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi (lacivert çizgi) 2013 ve 2015 yıllarında oluşan ikili tepe formasyonunun geçtiği trend desteği olan 86.750 bölgesidir. Bu destek seviyesi geçmişte de kendisini sıklıkla ispatlamış bir destek bölgesidir. Diğeri ise 2008 krizinden başlayan büyük çıkış dalgasının 5.dalga ile son bulmasının ardından geri çekilmelerde destek oluşturacağını düşündüğümüz toplam çıkışın %38.2’sini geri alan fibonacci desteğinin (gri çizgiler) geçtiği 85.000 destek bölgesidir.

Özet olarak 86.750-85.000 bölgesi arasında üç tane çok ama çok önemli destek bölgesi bulunmakta, bu bölgenin ne denli kuvvetli olduğunu salı ve çarşamba günleri de teyit ettik. Şimdi asıl soru virüs krizinin uzaması ve ekonomiyi abluka altına alması ihtimaline karşı bu destek bölgesinin aşağı doğru kırılıp kırılamayacağı, kırılırsa hangi bölgenin test edilme ihtimali? Destek bölgesinin savunulamaması olasılığında 73.000 destek bölgesi karşımıza çıkacak. Bu bölge yine 2008 yılından 2020 yılına kadar süre gelen büyük yükseliş trendinin %50 yani yarısının geri alınma ihtimalinin olduğu bölge olarak karşımıza çıkacak. ‘Bu bölge orta ve uzun vadede test edilme ihtimali ne kadar olabilir?’ sorusuna dalga analizinden örnek vererek cevap vermek istiyorum. Biliyorsunuz 2008 yılında başlayan büyük çıkış trendi 2018 yılında üçüncü dalganın oluşumu ile tarihe geçmiştir. Sonrasında yaşanan 4.  düzeltme dalgası Mayıs 2019 tarihinde sonlanmış ve yukarı yönlü 5.dalga hareketi başlamıştı. Ancak 5.dalga hareketimiz beklentilerimizin aksine 3.dalga tepesi olan 121 binlerin üzerinde 150 binlerde oluşmasını beklerken, nefesi yetemediği için 3.dalga tepesine yakın seviyelerde sonlanarak, kırık 5 tabir ettiğimiz yapı ile sonlandı. Bu dalga yapısında büyük resimde 5 büyük çıkış dalgası sona erdiğine göre düzeltme dalgalarının oluşması gerekiyor. Gerek dalga yapısının büyük resimdeki çıkışın bittiğini söylemesi gerekse de orta ve uzun vadeli çıkış kanalının aşağı kırılması yukarı doğru tepki çıkışları yaşansa da düzeltme dalga hareketinin devam edeceğini göstermektedir. 3 tane önemli desteğin geçtiği bölge aşağı kırılmadığı sürece problem olmayacaktır. Ancak bu bölgenin aşağı geçilmesi halinde yatırımcıların dikkatli olmasını tavsiye ederim. Olası tepki yükselişlerinde direnç seviyelerimiz 92 bin, 99.400 ve 100 bin seviyesinde bulanan fibonacci seviyeleri olacaktır. Bu seviyelerde satıcılar mutlaka kendilerini göstereceklerdir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (76)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dürzi07 Nisan 2020 17:02

    Adam V yapacak dedi tam V oldu 

  • Tux01 Nisan 2020 19:44

    Sığır 2018 de yapmış o yorumu Allahsız kitspsız TUX

  • Ağca01 Nisan 2020 12:43

    Elinize sağlık, çok faydalı tecrübeler ve paylaşımlar aktarmışsınız, çok sağ olun... Keşke daha sık, örneğin haftalık olarak kısa kısa yorum geçebilseniz ne iyi olurdu... Devamını bekliyoruz Bay Analiz...

  • Tusana31 Mart 2020 23:33

    Edepsiz TUx su uyur para uyumaz kardaş kıssadan hisse S!G

  • tux29 Mart 2020 07:41

    Bay analiz 5 Şubatta hedef endeks 150.000 demiş, bugün toprağa bakan bir borsa var. Şu dünyanın en büyük sermayesi hayattır hayat! İnsanların hayatını kaybettiği bir zamanda servet hayali kurmak ahlaksızlık ve insafsızlıktır. Virüs mevzusu kapanmadan paranızı emeğinizi vampirlere kaptırmayın, her söze her yazılana aldanmayın derim. Saygılar.

  • Mehdi N.28 Mart 2020 13:37

    Elinize saglık , bu yazıların haftalık olarak devamını istiyoruz , ozlemisiz. Eksik olmayın..

  • LEVENT Altun 27 Mart 2020 19:58

    Sen konuşma soner

  • Sekim can27 Mart 2020 13:52

    SPK duy sesimizi : isbtr tahtasında teorik eşleşme son dakikaya kadar t .a.v a.n göstererek son dakika eşleşme bozarak t.a.b a.n açarak piyasa bozucu hareketler sürekli olarak yapılmaktadır.. bu hesapların incelerek. Daha önce alyag tahtasında kesilen. ,900 bin TL lık ceza işleminin bu tahtada uygulama sını taleb ediyoruz..!

  • Defansta Ogün27 Mart 2020 11:15

    Hocam 2000 2008 krizleri para basılarak çözülebilen krizlerdi.O dönemlerde insanların derdi sadece is kaybetme ve batma riski idi. Ama şimdi insanalr hasta olacakmiyim,batacakmiyim,işsiz kalacakmışım,ac kalacakmıyim gibi problem ler ile basbasalar. 2001 2008 de cafeler restaurantlar açıktı hayat devam ediyordu. Su an hayat durdu. Borsa yükselecek ama ne zaman onu bilemeyiz.Onumuzdeki dönem teknoloji sağlık ve gıda şirketler prim yapar.ytd

  • Garbis27 Mart 2020 08:07

    Çok doğru tespitler hayat yazın tekrar normale dönecektir herkes virüsü tecrübe edip bağışıklık kazanacak gidenler gidecek kalanlarla birlikte tekrar eski günlere geri dönülecek

  • Ali27 Mart 2020 04:40

    Spor hisseleri iki gündür tavan da kapadı...maç yok...gelir sıfır...dolar yuro fişek...Borsa da mal veriliyor...68..70..ler hayal deyil bir bakarsın gerçek olmuş...Dikkat edin...bu krizin daha önce bir örneği yok..

  • vatandaş27 Mart 2020 03:31

    virüs bi patlarsa o zamaan analiz teknik nolur acaba.tutturmus herkez 2000 krizi 2008 krizi ..insanların korkularindan beslenen asalaklar gene meydanda..bu kriz yaşam krizi alacak ekmek kalmayinca ekrana çok bakarsinız ..beklenen zirve gercekleşmedi insaallahta olmaz ama salgın bi patlarsa birak endeks mendesk yaşamak için neler olucak hep beraber görücez

  • Hancı27 Mart 2020 01:22

    Önce USD şimdi Bist sırada Altın mi var ? Bekleriz... teşekkürler Bay Analiz

  • kadir27 Mart 2020 01:15

    tüm dünyada borsalar aşağı yönde çakılırken bizde yükselmesi normal mi yine oltayı atmışlar küçük yatırımcı alsın diye bekliyolar biraz daha çıksın asıl dip ozaman belli olacak şuan girilecek zaman hiç değil

  • Yorum27 Mart 2020 01:13

    Bende şuraya yazayım bununda unutmayın bu Dow Jones endexi 15.500 kadar geri gelir diyorum nekadar para basarlarsa bassınlar

  • Yorum27 Mart 2020 01:03

    Saglık temizlik gıda sektörü devir bunların devri yapacak bişey yokmikro biyolojik çalışmaları olan aşı çalışması yapan test kiti üreten maske eldiven hijyen kurallarına uyan steril ürün üreten firmalar iş yapar

  • Yorum27 Mart 2020 00:56

    2008 krizini hatırlıyor musunuz hatırlamıyorsanız yazılan çizilenden o zamanki analistçiler çıksın Bi anlatsınlar lahman batıyorum dedi kimse inanmadı tabela söküldügünde anladılar Bi anda ekonomistler akıl vermeye başladı ama dün akıl veren ekonomist ertesi gün TV ye çıkamıyordu veya tükürdüğünü yalıyordu hergün şurda durur burada dururcular çıkıp birşeyler söylüyordu altının onsu 450 doları gördüğünde tarihinde bile 600 ü görmüş diyorlardı oraya mı çıkacak diyen vardı 600 oldu burada durur düşer sonra dediler kıriz tam patlak verdi 800 ü 900 gördü herkes sus pus oldu çünkü böyle bişey görmemiştiler sonrası bu TV ye çıkan analistçilerden ter boşalıyordu hatırlayın

  • dollar27 Mart 2020 14:34

    siz yinede belgeselini izleyin.belgesel demek işin gerçeklerini ortaya çıkartan yayınlardır.lehma nın flim i yapıldı orada da tam anlatmadılar

  • Yorum27 Mart 2020 11:55

    Ben belgeselini izlemedim canlı izledim

  • dollar27 Mart 2020 10:20

    yanlış hatırlıyorsunuz lahman batıyorum söylemedi derecelendirme kuruluşu nor artışı yaptı.ertesi hafta battı iyi bak.önün belgeselini bir izle neler var gör.öyle bir tabale işi değil çok büyük soygun  varmış

  • Cilekse27 Mart 2020 00:07

    Bay Analizin tesbitleri doğru,yalnız okun yönünü tam vermemis

  • Yorum27 Mart 2020 00:07

    ne diyeyim sana italyadan günde 700 insan ölüyor haberin varmı 60 70 bin enfekte var ve günde 600 700 ispanya yine aynı savaş olsa günde bir tabur askerden biraz az 10 günde bir tugay insanlar ölüyor ve digerleride ölmemek için eve kapanmış dünya karantinada sen geçmiş ne konuşuyorsun bu ölenler kuş değil insan işin ciddiyetinde degil siniz herhalde daha yeterince ben burada bir tavsiyede bulunayım öyle klozeti yalayan markette rafları yalayan insanlara özenmeyin onlara meyil eden insanları bu fikirlerinden vaz geçirin böyle ortamlarda saglıkçılara güvenin saglıkçıları dinleyin zorunlu olmadıkça hastaneye gitmeyin saglıkçıları destek olun İtalya ispanya koronayı tiye alıp insanları sokaga davet eden devlet büyükleri halkın turizm pankartlarla sokaklara düşürmüştü şimdi hepsi bin pişman oldu kim tasavvur edebilirdi böyle bişeyi hiç kimse öyleyse insanlara emin olmadığınız tavsiyelerde bulunmayın BM pandemi ilan etmiş hayatınızda pandemi lafını kaçkere duymuştunuz bu ciddi bir durum

  • Hamza Başgil 26 Mart 2020 22:49

    Çimentolar ne olur sayın Analiz

  • Pofu26 Mart 2020 22:47

    Borsanın 90 bin olması fazla şu ekonomiye...Suni yükseliş bu hareketler borsaya girmek doğru değil. Herkes yükselecek diyor ama ben tam tersi 1 dip daha yapacak diyorum. Bu korona krizin üzerine tuz biber ekti. 1~2 aylık iş değil. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • LEVENT Altun 27 Mart 2020 20:09

    Pofu akıllı adamsın😂

  • Mustafa Başgan26 Mart 2020 22:36

    Her zaman her yerde en büyük Cimbom

  • Ponzi26 Mart 2020 22:10

    Korona morona hikaye milletin mallarını aldılar yok pahasına iyi para kazandı para babaları şimdi portföyleri erişenler düşünsün bakalım

  • A.u26 Mart 2020 22:03

    Korona virüsüne dair değişen ne var. Hatta daha da kotu şeyler oluyor. Bu durumda yükseliş tamamen balık avı gel gel. Sonra düşer tekrar korona krizi deriz mantığı oltaya gelmeyin.

  • mzd26 Mart 2020 21:32

    zottudo pottudo,herşeyin başı sağlık,akkıllı olun..

  • ××××26 Mart 2020 20:19

    Guzel kazaniyoruz Halkbank haric

  • konya zede26 Mart 2020 18:24

    1,5 yıl beklediğim hisseyi bugün verdim birdaha borsa mı tövbe.gidip dow jons hisse alacam hiç olmazsa tavan taban marjı yok bekliyince hisse 1 haftada çıkıyor.sizin olsun borsa .sakın çimento  bulaşmayın allah hepsinin belasını versin f/K hepsi yalan dolan.ben zararım çok inşallah sizler çok kazanırsınız.

  • Huseyin 09 Nisan 2020 23:43

    Oğlum manyak madem 1.5 yıl beklemişssin şunatta neden satmadın. Ağlıyorsun şimdi.

  • Bay Kus26 Mart 2020 17:58

    Herkes dile getirsin.borsa cikarken 100 de 20 barajini acin.bir kerede faydali birseyi zamaninda yapin.yetkililere duyurulur.cikip iki kelime etmeyen borsa baskani bari bunu yap..

  • AŞICIBAŞI26 Mart 2020 17:19

    SEN AŞININ ÇIKMASINI BEKLE 120 BİN ENDEKSTEN YATIRIM YAPARSIN AŞININ BULUNACAĞI ZATEN KESİN ŞİRKETLERİN KÜÇÜLDÜĞÜNÜ KAR EDEMEDİĞİNİ İLK OKUL ÇOCUKLARI BİLE BİLİYOR BİRAZ MANTALİTENİZİ DEĞİŞTİRİN YAYA KALIRSINIZ ÇOK

  • Global sorun26 Mart 2020 16:37

    Şuan bu ortamda en onemli şey virus icin alinabilecek onlemler olur ve. virus aşısının bulunması olur. Bu aşının da ilaç sektörü ile çoğaltılması ve dağıtımı olur. Bu aşamalardan sonra diğer sektörler rahatlamaya ve canlanmaya başlar sanırım. Düşünün bir kere bu süreç ne kadar sürecek bilen yok. 1 yıl sürdüğünü farz etseniz çoğu sektör zarar yazar haliyle. Ama Gida , İlaç, temizlik ürünleri, gibi sektörler çok yoğun şekilde çalışmak zorundalar. Diğer sektörlerin canlanması, aşının bulunması ve dağıtılması sonrası başlar muhtemelen. Yukarıdaki değerlendirmeler de güzel tabii ama aşı bulunmadan canlanma zor gibi görünüyor. Umarım herkes tez zamanda zararını çıkartır. Asıl sorun aşı once. bulunmalı

  • Ah canım 26 Mart 2020 16:05

    Tamam da hocam, şimdi alım zamanımı dır onu söylesene?

  • Turgay gökçe adına 27 Mart 2020 06:32

    Piyasalarda tataravalliye benzer uyanık olan para kazanır olmayan baka kalır

  • yediyamanlı 26 Mart 2020 22:26

    imkb 30 dan başka hise almayacaksın kim başka hise söylerse söylesin kulağını tıkayacaksın alırken beş altı hisseden başka almayacaksın hise alırken ve satarken kademeli alış ve satış yapacaksın herşeyden önemlisi de sabırlı olacaksın sabırlı değilsen hiç bulaşma .

  • Kaan26 Mart 2020 16:54

    Bunun zamanini kimse bilmiyor ki. Dip neresi bilen yok. Ama sunu söyleyebiliriz ucuzlamış hisseler var, mesela halkbank normal hissesi 25 lira civarinda ama şuan da 5 lira civarinda. Bunun gibi birçok hisse var. Aldığınız zaman bu kriz bitene kadar tutmanız lazım. Tavsiye içermez

  • yunus milli26 Mart 2020 15:51

    Ben 82000 in dip olduğunu düşünüyorum.Dolar bazında 2008 dibi ile ayni,,buralardan eğer virüs işi biterse,hızla yukarı çıkar görüşündeyim.

  • S.KASAPOĞLU26 Mart 2020 15:39

    Büşra hnm. Düşücenize katılıyorum yatırımcılar açısından çok zor bir dönemden geçmekteyiz bist için çok karamsarlık yaşarken bay analiz'in yorumunu defaaten 2 kez okudum kendi adıma karamsarlıgım umuda dönüstü . Hangi kurumdasınız bilmiyorum ama inanın kendi kurumum beni bu denli aydınlatamadı. Rabbim işinizi gücünüzü rast getirsin.

  • Bulut26 Mart 2020 15:33

    Teşekkürler bay analiz

  • keRVAN 26 Mart 2020 15:28

    müthiş bir yazı tecrübe sahibi olmak çok farklı oluyur özellikle bu tür piyasalarda sizin gibi tecrübe sahibi analiztlerin yorumlarını okumak küçük yatırımcıları korumak açısından fayfdalı olmakta lütfen bu tür analizlere daha sıklıkta yer veriniz

  • ne önemi 26 Mart 2020 15:14

    bravo çok samimi hoş yorumunuz için

  • Büsra nur bilir26 Mart 2020 13:40

    Böylesi zor zamanlarda hem aydinlatici ve net açıklamalar yapmak herbabayiğidin harcı olamaz . Biz ky'lere için umut verici ve başarili bir analiz olmuş iyiki varsınız.

  • Volkan26 Mart 2020 13:31

    Emeğinize sağlık çok aydınlatıcı bir analız olmus Tebrikler

  • haluk26 Mart 2020 13:22

    yorum güzelde, hiç kimse bu grafiklere bakmıyor hele birde panik olmuşsa sat da sat....

  • Sivaslı26 Mart 2020 13:04

    Okurken 1988 den bu tarafa piyasada neler olduğunu anlaşılır kılan, guzel ve akıcı bir analiz veya betimleme olmuş teşekkür ederim, emeğinize tecrübelerinize sağlık. 👍 👍

  • fAHRETTİN AĞA26 Mart 2020 12:49

    EN BÜYÜK CİMBOM BAŞKA BÜYÜK YOK 

  • Kemal k26 Mart 2020 12:48

    Çok doğru bı bakis bilgi harika

  • ahmet26 Mart 2020 12:35

    güzel bir yorum tesekkür ederiz

  • hakan tanık26 Mart 2020 12:26

    Elinize sağlık şahane bir değerlendirme. Umarım göz önüne alırlar.

  • DURSUN DURMAZ26 Mart 2020 12:11

    TEKNOSA HUBVC REYSAŞ ANALZİLERİ İSTİYORUZ

  • Murad26 Mart 2020 11:27

    Elinize,emeğinize sağlık.teşekür ederim.hem zamanlaması hemde soğukkanlı yorumlarınızı alkışlıyoruz. Genelde iş işten geçtikten sonra yazanlar çıkar ortaya.👏👏

  • Ali 26 Mart 2020 10:44

    Sade ve anlaşılır çok teşekkürler

  • Yaşar Eren26 Mart 2020 10:41

    Bay Analiz yine döktürmüş elinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş

  • BARLAS YANAR26 Mart 2020 10:41

    enfes bir çalışma bilgileniyoruz evde otururken hem sıkılıyor hem öğreniyoruz

  • EA26 Mart 2020 10:39

    Tecrübe ve bilimsel analizler ile yatırımcılar için çok net bir yol haritası ortaya koymuş BayAnaliz, çok teşekkürler

  • Alper ilter26 Mart 2020 10:20

    Çok güzel analiz. Teşekkürler.

  • Doğan 26 Mart 2020 10:17

    Borsagündeme çok tşk ediyorum böyle değerli analizleri sürekli okumak istiyoruz

  • Adem G.26 Mart 2020 10:12

    Emeğinize sağlık, borsayı uzun vadeli değerlendirmenize bayılıyorum, (İçimize su serptiniz) yoksa bu fırtınada karar vermek o kadar zor ki.Tekrar teşekkür ederim.

  • süleyman b.26 Mart 2020 10:11

    elinize sağlık çok teşekkürler, saygılar

  • Sedat26 Mart 2020 10:05

    Okullarda ders olarak okutulması gereken yazılardan biri daha.Emeginize sağlık Bay analiz.

  • GÖKHAN KÜLAH 26 Mart 2020 10:00

    Bay Analiz, her zamanki gibi zor zamanlarda Hızır aleyhisselam gibisiniz eksik olmayın, Saygılarımla...

  • Kerem 26 Mart 2020 10:00

    Küçük yatırımcı için pahabiçilmez bir yazı..Teşekkürler..

  • Y.ÇETİNKAYA26 Mart 2020 09:58

    Cok başarılı bizim icin yol gösterici bir analiz emeğinize sağlık cok teşekkürler

  • İsimsiz isimsiz26 Mart 2020 09:55

    Emeğinize sağlik

  • Hasan26 Mart 2020 09:48

    Muhteşem analiz yine emeğinize sağlık

  • tolga26 Mart 2020 09:47

    geniş bir açıdan bakmamıza vesile oldunuz. teşekkürler

  • Devrim Baykal26 Mart 2020 09:33

    Borsagündeme çok teşekkür ediyoruz böyle günlerde bu analizleri yayınladığınız için krizde hangi hisseleri almalıyız bir analiz yaparsanız seviniriz Bay Analiz

  • Meto26 Mart 2020 09:29

    Elinize emeklerinize sağlik . Bu zor zamanlarimizda aydinlatici , Muhteşem ve yol gösterici bir analiz olmuş. Iyiki varsiniz.

  • HÜSEYİN KAMAR26 Mart 2020 09:27

    Hocam hisselerin de analizini rica ediyoruz bu zor günlerde bizi yalnız bırakmayın 

  • Hekim26 Mart 2020 09:22

    Virus önlemleri nedeniyle piyasalar iyice zayıflıyor, ekonomiler olumsuz etkileniyor, yani bu virüs aşısı işi çözülmeden yukarı yapılan her hareket düzeltme hareketidir bence. Satış fırsatı olarak geri dönecek tır muhtemelen, Bu iş çözüldüğü zaman piyasalarda gerçek çıkış başlar diye düşünüyorum.

  • Metin Candar26 Mart 2020 09:19

    İçimize su serptiniz Bay Analiz tecrübeleriniz bize güç veriyor

  • ORHAN26 Mart 2020 08:56

    ya süper bu analizi yapandan allah razı olsun 

  • Azmi26 Mart 2020 08:53

    Çok güzel anlatmışsınız teşekkürler