Bay Analiz [email protected] Bay Analiz

Son zamanların en iyi yatırım aracı altın için bomba analiz

29 Mart 2020, 18:35 - -

 

                                                         XAUUSD AYLIK

Önce uzun vadeli grafikleri analiz edelim. 2011 yılında 1912 tepesi ile başlayan düşüş trendi (lacivert) dalga hedefleri açısından 1150 seviyesinde güç bularak bu seviyelerde gerçekleştirdiği dip formasyonu ile tekrar yukarı doğru hareket potansiyeli buldu. 2011 yılında oluşan tepe net bir biçimde 3.dalga tepesini onaylamaktadır.

2015 yılında başlayan ve tekrar çanağı tamamlamaya belki de çanağın üzerine gitmeye çalışan dalga yapısının 5.dalgaya çok benzediğini görmekteyiz. Çıkış dalgasının indikatörler tarafından uyumsuzluklar göstermesi bu dalganın hedeflerinde sona erdikten sonra Altın fiyatlarında ciddi rehavet belirtileri göstereceğini şimdiden fısıldamaktadır. 2015 yılında başlayan trendin dalga hedefleri sırasıyla (mor çigiler) 1325 (kırıldı) 1450-1655-2000 ve 2515 seviyelerinden geçmektedir. Altın fiyatlarının yukarıda bulunan 2000 ya da 2515 hedef seviyelerinden bir tanesinde sonlanacağını düşünüyoruz. Son dönemde diktörtgen ile gösterdiğimiz bölgede fiyatların git-geller yaşadığına ve al-sat imkanı tanıdığına şahit olmaktayız. 1400-1450 ve 1655 bandı fiyatlar için önümüzdeki dönem çok önemli olacaktır. Direnç seviyelerinden satış destek seviyelerinden alışlar kısa vadeli yatırım stratejisi olarak mantıklı olacaktır. Bölgenin yukarı ya da aşağı kırılması fiyatlamalarda sert işlemlerin habercisi olacaktır. Biz bu bölgede yaşanan git-geller sonrası fiyatların üst bölgede bulanan direnç seviyelerine doğru hareketleneceğini düşünmekteyiz.

 

                                                     XAUUSD AYLIK FİBO

Yine aylık grafiklerle bu sefer fibonacci dalga destek ve direnç seviyelerini göstererek altının önümüzdeki dönem nasıl bir hareket tarzında olabileceğini göstermeye çalıştık. Yukarıda da değinmiştik, 2011 yükselişinde dalga yapısı kesinlikle 3.dalga yükselişi olarak etiketlendi. Yaklaşık 4 yıl süren ter atma ve geri çekilme dalgaları sonrasında tekrar uyanan ve güç toplayan fiyatlar direnç seviylerini (gri çizgiler) bir bir geçerek çanağı tamamlama hatta belki de çanağın üzerine gitme isteğinde olacaktır. Önümüzdeki aylar için yukarıda 1690 direnci %75 fibo direnci olarak duvar gibi önümüzde olacaktır. Bu direncin yukarı geçilmesi halinde çanak tamamlama isteği artacak ve 1921 seviyesine doğru hareket başlayacaktır. Burada en önemli kıstas çanağın tamamlanıp ikili tepe formasyonu ile dalga yapısı sona mı erecek yoksa ikili tepe formasyonu geçilip 2.500 dalga hedefine doğru yolculuk mu? Bu sorunun cevaplanması altının geleceği için önemli bir teknik ayrıntı olacaktır. Peki, 3.dalga tepesinin geçilemeyip hareketin zayıflaması sonrasında yatırımcılar hangi seviyeyi STOP kabul etmeli? Fiyatların yükseliş trendinde (lacivert) düzenli hareket ettiğini görmekteyiz. Bu kanalın alt bandı kırıldığı anda yükseliş trendi sona erecektir. Ancak bizce en önemli STOP seviyesi %50 fibo direnci olan 1485 seviyesi artık yatırımcılar için STOP seviyesi kabul edilmelidir.

                                                       XAUUSD HAFTALIK

Ölçeğimizi haftalık grafiklere indirdiğimizde aslında herşeyi apaçık görme şansı elde ediyoruz. 2011 yılında tepe oluşturan fiyatların sonrasında ikili tepe yaparak 4 sene dinlendiğinden bahsetmiştik. Bu dinlenme sürecinde gerçekten teknik analizcilerin yakından takip ettiği dip formasyonu oluşturduğunu bu formasyonu oluştururken müthiş bir TOBO oluşumu yarattığını, yukarıdan gelen ikili tepe direncini (lacivert) kırdıktan sonra fiyatların  bu sefer TOBO boyun çizgisine doğru yönlendiğine ve bu direnci yukarı doğru patlattığına şahit olmuştuk. İlk dalga hedef direnci (mor) seviyesi olan 1450 bölgesi 8 haftalık deneme süreci sonrası yukarı geçilmiş ve bir sonraki dalga hedefi olan 1650 seviyesine doğru yola çıkmıştır. Şimdilik fiyatların 1450-1650 dalga hedefleri arasında zig-zag çizdiğini al-satçılara firsat tanıdığını görmekteyiz. Ancak 4 senelik dinlenmenin üzerine oluşan ters omuz baş omuz formasyonundan bahsediyorsak eğer bu çıkış hareketinin sonraki dalga hedeflerine doğru hareket etme isteğinde olacağını, yaşanan dip sürecinin yatırımcılar tarafından dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz.



                                                       GRAM ALTIN AYLIK

Son zamanların en iyi yatırım aracı olan gram altın fiyatları yükseliş trendinde dur durak bilmiyor. Gerek Dolar/TL fiyatlarının yükselmesi gerekse de spot altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik gram altın fiyatlarına ivme kazandırmıştır. Yukarıdaki grafikte gram altın fiyatlarında yaşanması muhtemel dalga hedeflerini görmektesiniz. 288 seviyesinden geçen direnç bölgesinin kırılmasından sonra artık hedef olarak 420 direnç bölgesi bulunmaktadır.



                                                     GRAM ALTIN GÜNLÜK

Günlük grafiğimizde 2018 yılında yaşanan ABC düzeltmesi sonrası fiyatların yeni bir çıkış dalgasına başladığını, yükseliş trendinin (lacivert) üzerine çıkıldığını, trend boyu kadar yukarı katlanıldığını 335 seviyesinden geçen dalga hedefi etrafında fiyatların karar aşamasında olduğunu görmektesiniz. Geri çekilmeler sırasında tekrar lacivert renkle göstermiş olduğumuz trendin içerisine girme isteği artabilir. Bu bölgede yatırımcıların dikkatli olmasını öneriyoruz.



                                                     GRAM ALTIN / DÖVİZ SEPETİ

Yukarıdaki grafikte ise gram altın fiyatlarının döviz sepetine göre korelasyonunu gösteren grafiği paylaştım. Gram altın fiyatlarının son dönemde döviz fiyatlarına göre ne kadar üstün olduğunu görmektesiniz. Altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde dünyada yaşanan bu gelişmeler karşısında dövize göre çok daha iyi getiriler sağlayabileceğini düşünüyoruz. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (68)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İrfan 01 Eylül 2022 02:18

    Sayın Borsagündem yazarları KENT koduyla BİST’te işlem gören firma ile ilgili CİMERe bir kaç kez şikayet dilekçesi yazdım ama her seferinde SPK İNCELEYECEK dediler. Ama sıfır sonuç. Hisse hergün düşmektedir. Bakın 01.09.2020 tarihinde yaklaşık BİST100 endeksi 1070-1100 bandında işlem görmekteydi, KENT hissesi ise 488-597 TL bandında işlem görmekteydi. Bugün BİST100 3100-3200 bandında işlem görmekte, KENT ise 160-167 TL bandında işlem görmekte. BİST100 yaklaşık 3 katına ulaşmış, KENT ise 3’te bir fiyatına DÜŞMÜŞ! Şirketi incelediğimizde neredeyse tüm çeyrek bilançolarda KAR açıklamış ve yatırımını geliştirmiş! Bunlara rağmen hisse neredeyse sürekli düşmüş! Şimdi soruyorum sizce burada bir manipülasyon yokmu? İşlem gerçekleştirenlerin hesapları incelenerek kolayca tespit edilecek olan bu manüplasyon incelemesini yapmak çok mu zor? Bu sıkıntılarımızı siz değerli yazarlarımız dile getirmez ise halimiz harap! Lütfen köşenizde durumu dike getirin!

  • Türker13 Ocak 2023 09:07

    Finansal okur-yazar olsak biraz.

  • İbrahim Başaran18 Aralık 2021 18:18

    Merhaba bı kaç gün önceden 60gram altın aldım cuma borsa kapanmadan satmayı düşündüm ama geç kaldım iki günde 6.500 lira civarında bir getiriye ulaştı şuan ise 2500 lira gibi bir getiriye borsa kapandı makas farkından dolayı getiri mesai başlayana kadar az ama hafta başında borsa gram altın durumu ne olur şuan satmalimiyim sizce ? Yoksa beklemede mi kalmam mantıklı olur sanırım borsa kapandığı puandan açılışı yapıyor değil mi?

  • Çepni03 Şubat 2021 06:10

    Her zaman her yerde EN BUYUK FENERBAHÇE

  • Muhsin26 Mayıs 2020 19:21

    Bay analiz geçen senden bu yana 340 'tan 125 gram altin aldım şuan elimde 145 gram altin var suanki fiyata satayimmiyoksa bekliyeyimmi fiyatlar düşer mi yoksa daha.fazla kalklarmi ? Sizede bi danışayım dedim karım var ama kararsizim ?

  • Hamdi limancı03 Eylül 2020 22:54

    Uzun vadede kuyumcuyu zengin edersin.Katma değeri yüksek ürünlerde değerlendirebilirsin.

  • ceren13 Mayıs 2020 15:48

    yani sonuç olarak siz ce altın alalım mı şuan almayalım mı  :)  :) 

  • Urfalı07 Mayıs 2020 16:51

    Vala Sanırım en Şanlı Benim 5yildan beri altın alıyorum en son Gramı 250 den 40bin TL civarında alışveriş yaptım Şuan Baya karım var çok şükür arkadaşlar altın ev toprak hiçbir zaman zarar etmezsiniz altın en çok 1 yıl evde dursun asla zarar olmaz

  • BBijuteri01 Nisan 2020 12:51

    Virüs bahanesiyle gümüş de inanılmaz düştü.. XAGUSD analizi bekliyoruz lütfen!

  • Hikmet Çağ31 Mart 2020 23:31

    Sen yaz yeter Bay Analiz 

  • Bilal kanbur31 Mart 2020 13:18

    Pandemi sonrası dünya soru işaretleriyle doluyken elimizde sadece dünya devletlerinin şu an yaptıklarından başka ip ucu yok. Nedir bunlar başta likit enjeksiyon. Uzun vadelendirneler. Sosyal yardımlar vs vs. Yani altı boş para üretimi. Bu şuna neden olur piyasada dolaşan kağıt para miktarı (dikkatdeğerinden bahsetmiyorum) arttıkça oyuncuların altına ödeyeceği miktardanönemsizleşir ve haliyle artar... Demem o ki Pandemi sonrası finansal global yeni yapılanmaya gidilecek tir ve bir çok değer merkezi yer değiştirir. Bu çok olası. Yapılacak şey dünya tarihiyle aynı yaşta olan altın da kalmaktır... Saygılar

  • Fatih31 Mart 2020 09:59

    Valla bende hiç şans yok ne zaman altın , dolar ,euro alsam hızla düşüyor millet rahat nefes alıyor suan hiçbirseyim yok seytan diyor surdan 20 binlik altın al yükselecek diye bekle birden çakılsın yere elindeki 20 bin olsun 13-14 bin herzmanki gibi bu sefer millet batar o yüzden elimi altına vurmuyorum

  • Baybora31 Mart 2020 05:22

    Kar satışı olacak bunu anlamak zor olmasa gerek son 45gün de 3 kez oldu. Kar ı yapan çıksın büyük balık küçük balığı yutar yerine küçük balık büyük balığa yem olma dikkat!...

  • Derya Dereli30 Mart 2020 22:55

    Adam yazmış işte bir sürü çıbanbaşı ulan merhemin olsa kendi keline sürersin bir şeyden de anlasanız boş muhabbet te üzerine olmayan o kadar çok adam var ki klavyeyi eline alıp bir ton emeğin üzerinden geçiyor hepinizi havale ediyorum siz bilirsiniz nereye olduğunu

  • Emir 30 Mart 2020 22:50

    Aslan Bay Analiz sen yaz yeter

  • Sami30 Mart 2020 20:19

    Virusun çaresinin bulunduğu hafta altın düşer ogünden itibaren kaplumbağa hızı ile kendini toplar bu arada hisselere kaçan para dolarıda biraz düşürür Bana o günü söyle ben neyapacağımı biliyorum

  • Murathan30 Mart 2020 18:48

    Tabiki şu zamanda eğilip bükülmeden doğru , net ve faydalı analiz yapanıda takdir etmek lazım. iyiki varsınız by analiz emeğinize sağlık

  • Sadullah pendik 30 Mart 2020 19:51

    KARDEŞÌM yutubur izmir li arkadaş misin

  • EREĞLİ30 Mart 2020 18:32

    BAŞARILI ANALİZLERİNİZİ ÇOK BEĞENİYORUZ NET VE ANLAŞILIR. BU DENLİ FAYDALI ANALİZLERİNİZİN DEVAMINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ. 

  • METİN30 Mart 2020 18:21

    Her analizinde olduğu gibi bugünde şahit olduk BAY ANALİZİN dosdoğru ve net bilgisine. Rabbim ayağına taş değdirmesin mükemmel adam. Keşke tüm analistlerde kendisi gibi net ve herkese faydalı olabilse. 

  • Bahriyeli30 Mart 2020 17:40

    Çok tşk ediyoruz Borsagündem 

  • Misafir30 Mart 2020 14:45

    Bay Analiz USD analizi yaptığında BİST ve ALTIN analizininde yapılmasınında çok faydalı olacağını yazmıştım yorumlara . Eline emeğine sağlık Bay Analiz.

  • Sedat kopuz30 Mart 2020 14:07

    Bu tür süreçlerde yapılan yorumlar tafsiye niteliğinde oluyor daha zor günlerde elinde parası olanmi altını olanmi rahat eder bilemiyorum bence yatırım zamanı degil

  • Ank-0630 Mart 2020 13:51

    3 gün sonra bay analize neler söyleyeceğinizi tahmin etmek zor değil.

  • HÜSEYİN KAMAR30 Mart 2020 12:28

    Nefis bir çalışma olmuş ellerinize sağlık başta borsagündem ve ekibi Bay analize çok teşekkür ediyoruz

  • Burçin Terzi30 Mart 2020 10:37

    Altın alın döviz yetine demiş daha ne desin son grafik bence hereşyi özetliyor 

  • İskenderunlu30 Mart 2020 10:36

    Bu analizlerin hastasıyız borsagündem ve ekibine teşekkür ediyoruz 

  • 4:mevsim30 Mart 2020 09:35

    Bu analixzi dunyanin onde gelen altin ureticilerinin grafikleriyle karsilastirin.

  • MUSTAFA BAŞGANNN30 Mart 2020 09:01

    HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK CİMBOMMMM

  • Doğukan Yılmaz30 Mart 2020 09:00

    Teknik analizciyim diye geçinenlere ders olsun Bay analiz aylık grafikten almış şiir gibi pişirmiş getirmiş önümüze helal olsun Günaydın Cüneyt gibi etle oynar gibi oynamış 

  • M.topal30 Mart 2020 08:49

    Almalımıyız şuan...teşekkürler.

  • Mehdi. N.30 Mart 2020 08:34

    Analiz icin tesekkurler , kaleminize - aklınıza saglık. 

  • Fikret Dal30 Mart 2020 08:05

    Bay analiz ne derse o adamı çileden çıkarmayın en kötü günlerde hep yanımızda oldu 

  • Fatsalı30 Mart 2020 08:04

    Gayet net yazmış Ahmet Bey 2500 hedef diye Sende biraz okuma ve anlama sıkıntısı var bildiğim ilkokul Türkçe hocası var ders almak iyi gelebilir 

  • Nasrat şahın30 Mart 2020 07:01

    Eğer çin elindeki altını satarsa bilinki çakılır risk almaya deymez sakın olmanızı biraz sabretmenizi tavsiye ederim Allah'a emanet olun

  • Yusuf güner30 Mart 2020 06:07

    Uzunca bir süredir,banka aracılığı ile elimde bulunan bir miktar nakidi,altın olarak yine bankada tutuyorum,burada analizden anladığım kadarıyla ihtiyaç olmadığı takdirde mümķün mertebe bu yatırımı bozmayacağız,alım icınse ileri tarihlere kadar nakit ihtiyacımız yoksa,mesela,1 yıl gibi,altın düşme eğilimine girdiğinde alım yapıp,sonrasında uzunca bir süre o alımı unutacağız,yoksa zararın daniskasını görürüz,kim ne yapar bilemem ama şu an istediği kadar düşsün satmam elimdeki altını,ihtiyac olmadigi sürece,ve düşerse şayet elimde ne varsada onunla yine altın alırım

  • Ahmet yıldız30 Mart 2020 04:42

    Alalım mı satalım mı,yeni yatırımcı olarak ben bir şey anlamadım

  • Mustafa30 Mart 2020 06:55

    Ahmet bey altınınız varsa satmayın bekleyin

  • Emrah bey30 Mart 2020 04:34

    Acaba bu altın uzun vadede böyle yükselişe devam edermi ve bankalar dan altın almak baya pahalı acaba hangi sistem üzerinden altın alınır satılır ve uygun fiyat olsun bankalar gibi kazık değil ve güvenilir

  • İktisadi-analiz30 Mart 2020 02:30

    Herkes elindeki tl yi yedi işsizlik nedeniyle yastık altı ve kredi ödemeleri küçük yatırımcı için sancıkı olacak. Gelecek hafta hükümetin yardımları 10 gün daha rahatlatır .teşvikler 1 ay sonra yansır.. Gıda kimya sağlık sektörü sorunsuz gibi. Ama üretimde kalem bazda daralma olacak. Yatırımlar teşvikler olsada yavaş seyreder. Faiz oranları düşük , talep fazla fakat mudilerin kredi notu düşük . orta direk cepten yemeye devam. Sermaya hareketsiz. Siyasi istikrar %75 iyide olsa psikolojik durgunluk yorgunluk nedeniyle hibeler ilaç etkisi yaratmaz. Saglık sektörü para döngüsü 1 ay kadar iyi gider sonra gelişmelere baglı olarak direnç kırılır. Çin, rusya, hindistan altın topluyor diye duydum. İhracat durdu. Tüm gözler bilim ve teknolojide yeni bir saglık umudu. Hiç bir gelir insan yaşamı kadar degerli değildir. Yaşına güvenmesin kimse. Toplumsal refleks ile dayanışma saglanırsa riskler minimum istikrar normale döner. Yatırımlar canlanır. Düşüncesi deyim.

  • Cers31 Mart 2020 12:41

    Satmak için 450 bandınımı bekliyelim 400 450 bandı bir satış için alarm olarak kabul edelim mi. Yoksa beklemek mi gerekir

  • AYŞE SEN30 Mart 2020 00:55

    KIM ALIRKI ŞIMDI ALTIN PIYASA ALTTUS OLMUŞ KIMSE NAKIDINI BAGLAMAZKI

  • Doğan Keles23 Nisan 2020 12:49

    Cers adam uzun vade hedefi vermiş ons 1920 tepesine gelecek sonra orayı geçermi gecmezmi kendiniz karar verin diyor ama 1900 ons garanti gelir yani diyorum ben ytd

  • fafa30 Mart 2020 20:05

    Ayşe Hanım,ne yazdın,şunu doğru dürüst yaz.''alır ki'','''alt üst''''naktini'';''bağlamaz ki''

  • Mustafa30 Mart 2020 06:59

    Ayşe hnm 200 305bant aralığında gönül rahatlığıyla alabilirsiniz altının gramı400 450 seviyelerini görecektir

  • Çok teşekkürler30 Mart 2020 00:36

    Çok teşekkürler

  • Kıyamet 30 Mart 2020 00:22

    Altın ne olacak eritip aşımı yapacağız hiç bir şeyin para etmediği döneme giriyoruz

  • Sevgisiz sevimli. 30 Mart 2020 14:28

    Sayın. Kardeşi . Bu seni n. Anlatmış olduğun şeyi. Maales0ev. Anlamadım. Çünkü. Dünya. Dünya. Dev leri. Hiç. Bir şey. Bilmiyor...

  • Yıldırım30 Mart 2020 00:19

    pür dikkatle okudum. hafta başı için hazırlıklarımda bir bu bilgi eksikliğim vardı. Sağolasın kardeşim. Kalemine,  emeklerine sağlık

  • Ali30 Mart 2020 06:46

    Ne anladın bizede anlatır mısın? Ne yapalım ?

  • Arkadaşlar bu bu analizi nerden takip edebilirim29 Mart 2020 22:56

    İyi analiz

  • EROL BABA29 Mart 2020 22:52

    Beğendim detaylı güzel bir analiz olmuş  . Başarılar 

  • Kilerci29 Mart 2020 21:53

    SARIŞIN ANCAK BU KADAR MÜKEMMEL ANALİZ EDİLİR .MUHTEŞEM

  • Yalan Yatırım 29 Mart 2020 21:52

    Aslan Bay Analiz sayende evde otururken tecrübelerinden faydalanıyoruz Borsagündeme sonsuz teşekkürler

  • BÜŞRA NUR BİLİR29 Mart 2020 21:25

    sayın BAY ANALİZ geçen haftaki borsa analizinizi ve bugünkü altın analizi çok dikkatlice okudum ve yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum.Tüm dünyada yaşanan hastalık ve sonucunda ekonomilere etkisinden tüm yatırımcılar büyük sıkıntılar yaşamakta. işte sizin gibi değerli bilgilendirmelerle bize ışık olup yol gösterecektir. emeğinize sağlık. iyiki varsınız.

  • konya zede29 Mart 2020 21:06

    bir ara aynısını petrol için yazıyorlardı  240 usd verdiler 30 usd.sıra altında olursa en büyük kiriz yaşanır :D  :D  :D  :D herkesin elinde altın var

  • Pofu29 Mart 2020 20:54

    Eee çıkacak mı düşecek mi? Neticesi ortada yok analizin.. Netice yoksa yemişim analizi. Hikaye

  • Meto29 Mart 2020 23:02

    Önce emeğe saygınız olsun lütfen okumadan yorum yaptiğiniz bariz. Boşuna dememişler akrep zehri ile , alim ilmi ve bilgisiyle ile amel eder diye.

  • Manav Adnan 29 Mart 2020 21:47

    Sen önce oku zırtapoz yazıyor ne olacağı

  • AKÇAY29 Mart 2020 20:22

    Şu zamanda kuyumcuların bile yorum yapmakta zorlandığı altın almamızmı satmamızmı daha avantajlı olduğumuz konusunda. imdadımıza bay analiz tam zamanında yetişti detaylı analizi ve bilgilendirmelerine teşekkür ederim.

  • Kaçkar KAPLANI29 Mart 2020 20:07

    Neredeyse tüm dünya bankaları karşılıksız para basmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki dönem altının ve gayrimenkulun dönemi olacak. 

  • Metin B.29 Mart 2020 19:54

    yaklaşık 2 yıl önce çok değerli bir arkadaşım gramı 182 tl den altın alma zamanı demişti iyiki kendisini dinlemişim kendisinden ALLAH razı olsun 2 katı  primlendi. Bay analizinde analizi tam yerinde olmuş . Hen analizciye hemde yayınlamada emeği geçenlere teşekkür ederim.

  • Kemal kartal29 Mart 2020 19:50

    Bay analiz değerli bilgiler

  • Kemal kartal29 Mart 2020 19:49

    Bay analiz saygılar değerli bilgilere

  • Rıza babayiğit29 Mart 2020 19:37

    Vay vay vay Bay Analiz döktürmüş yine sanat eseri mübarek

  • Eskişehirli Volkan 29 Mart 2020 19:33

    Bomba analiz için teşekkürler sizi seviyoruz

  • Sivasli29 Mart 2020 19:30

    Yine güzel bir analiz olmus, hocam emeğinize sağlık.

  • Hasan29 Mart 2020 19:29

    Emeğinize sağlık yine yine muhteşem