Bay Analiz [email protected] Bay Analiz

2019 piyasa yorumları… Borsada teknik beklentiler…

07 Ocak 2019, 06:10 - -

2019 yılının ülkemiz ve yatırımcılar için bereketli bir yıl olmasını dileyerek analizime başlamak istiyorum. Yaklaşık bir yıl önce yaptığım analizden bugüne kadar geçen sürede piyasada aşağı yönlü trendin etkili olduğunu gözlemledik. Bu süre zarfında piyasamızda özellikle uzun vadeli pozisyon taşıyan yabancı fonların yoğun satışları ile karşı karşıya kaldık.Piyasanın makineler eşliğinde algoritmaların eline geçmesine şahit olduk.Gün içerisinde abuk sabuk işlemlerin olduğu, bir gün öncesi ile bir gün sonrasının 180 derece farklı olduğu piyasaları görmek zorunda bırakıldık. Örneğin geçtiğimiz hafta perşembe günü ile hemen ertesi gün olan cuma günü bankacılık sektörü hisselerinde  yaşanan hareketleri bir analistin ya da yatırımcının ya da dünyalının şu sebepten kaynaklı deme şansının olduğunu düşünmüyorum. Yatırımcılık ile uzaktan yakından ilgisi olmayan işlemlerin piyasada küçük yatırımcıyı  olumsuz etkilediğine, rahatsız ettiğine ve neredeyse piyasada nesillerinin yok olmasına neden olduğuna şahit olduk. Google’da Sermaye Piyasalarının amacı ile ilgili arama yaptığınızda karşınıza aynen şu cümle çıkmaktadır. Sermaye Piyasasının en önemli amacı tasarrufları teşvik etmektir. Bir ülkede tasarruf yoksa bu tasarruflar faydalı alanlarda kullanılmıyorsa o ülkede kalkınma gerçekleşmiyor demektir. 

Son dönemde piyasamızda algoritmik işlemlerin sistemde derin tahribatlar yarattığına ve yatırım ortamını bozduğuna, yatırımcıları hızla piyasadan uzaklaştırdığına şahit olmaktayız. Kolokasyon sistemi adı altında daha fazla ücret ödeyerek bazı büyük yatırımcı gruplarının çok daha hızlı işlemler gerçekleştirebildiğini, siz daha alım satım yapma tuşuna basamadan saniyenin bilmem kaç katı üzerinde bir hızla onların işlemlerini bitirdikleri herkesin malumu. Gün içerisinde algoritmik işlemlerin oldukça fazla volatilite yarattığı, özellikle hangi yönde işlem yapılıyorsa (alış ya da satış yönünde) kapanışa yakın işlemlerin sertleştiğini, kapanış seansında da aynı yönde gün içerisindeki yatırımcıları avlamaya yönelik işlemlerin gerçekleştiğine şahit oluyoruz. Bu tarz işlemler devam ettiği sürece bu ortama güvenin azalması ve yatırımcıların bir bir sermayelerini eritmeleri sonucu piyasanın dokusunun bozulacağı yönünde beklentilerimiz gün geçtikçe artmaktadır.

Önlem alınmaz ise nelerin olabileceğini güncel bir başka sorun örneği ile açıklamak istiyorum. Biliyorsunuz ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili ve her yıl belirli dönemlerde palamut ve lüfer denizlerimizden geçiş yapmaktadır. Lüferin defne yaprağı adı ile başladığı serüveni, kofana ve çıplak adı altında yaklaşık 7-8 sene sürmektedir.Son derece gelişmiş teknolojili balıkçılarımız Japonya'nın yasakladığı sistemleri satın alarak  balık sürülerini yüzlerce kilometreden tespit edebilmektedir. Lüferin büyümesine fırsat vermeden her yıl bilinçsizce yapılan avlanmaların sonucu balık, değil kofana mertebesine, lüfer mertebesine bile ulaşamadan yavaş yavaş yok olma sürecine girmiştir. Bugün koca koca balıkçı tekneleri yakalanacak balık azaldığı ve neredeyse kalmadığı için geçinememekten yakınmaktadır.

Algoritmaların bugün piyasada yarattığı ve gelecekte yaratacağı etkinin, yukarıdaki trajediden farkı olmayacaktır. Piyasada her gün küçük yatırımcıların parasına göz koyan bir sistem, yatırımcı kalmayınca algoritmalar arasında  sermaye kapma yarışına girecek sonrasında da piyasada deniz bitince çekip gideceklerdir. Bu sonucun yaşanmaması adına piyasada yetkililer tarafından çok ciddi önlemler alınması gerektiğine inanmaktayım. Bugün kurumların kazandığını sandığı komisyonun yarın da kazanılabilmesi için küçük yatırımcıların piyasada eşit şartlarda ve finansal okuryazarlıklarını artıracak eğitimlerle çoğalmaları gerektiğine inanıyorum.

2019 yılında Bist endeksinde teknik olarak nasıl bir hareket izlenebileceği konusuna gelince...

(BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN)

Aylık grafiklerde önemli bir detayı yatırımcılarla paylaşmak istiyorum. Mavi çizgi ile göstermeye çalıştığım hareketli ortalama desteğinin sadece 2008 ABD krizinde altına geçildiğini ve sonrasında hızla tekrar yukarı zıpladığına şahit olduk. Makro krizler haricinde mikro krizlerde bu ortalamanın çok sağlam çalıştığını görüyoruz. Bugünlerde önemli bu ortalamaya tekrar yaklaştığımızı görüyoruz. 87.500 seviyesinden geçen savunmanın hemen gerisinde 82.500 seviyesinden geçen uzun vadeli yükseliş kanalı desteğinin de mevcudiyeti piyasaya yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar için iki desteğin arasında kalınan bölgenin uzun vadede verimli yatırımlara sebep olabileceğini düşünmekteyim.

(BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN)

Biraz daha kısa vadeli Bist grafiğini analiz ederken hem TL bazlı hem de dolar bazlı grafiklerin analiz edilmesi gerektiğini düşünüyorum. TL bazlı grafikleri incelediğimizde dalga yapısı olarak iki tane önemli olasılıktan söz edebiliriz.

Birinci olasılık hakkında yukarıdaki grafiği inceleyebilirsiniz. Tipik 5 dalgadan oluşan düşüş trendinin 29 Ocak 2018 tarihinde başladığını ve 17 Ağustos tarihinde sonlandığını görmekteyiz. 17 Ağustos tarihi sonrasında pek fazla görmeye alışık olmadığımız ancak ihtimal dahilinde oluşan birinci dalganın üç dalgadan oluştuğunu (çoğunlukla beş dalgadan oluşmaktadır) ardından yine üç dalgadan oluşmaya çalışan ikinci dalga içerisinde düzenli olarak hareket ettiğimizi görmekteyiz. İkinci dalgalar genelde birinci dalgaların tamamını yutabileceği gibi bir miktar üzerinde de sonlanabilir. Burdan hareketle bir önceki dip seviyemiz olan 84.650 seviyesi veya üzerinde ikinci dalganın sonlanması beklenebilir. Peki, bundan sonra nasıl bir dalga yapısı oluşabilir? Bu olasılığımıza göre yatırımcıların ve dalga analistlerinin sabırsızlıkla beklediği ve sevdiği üçüncü dalga yükselişinin başlama ihtimali oldukça yüksek gözükmektedir. Bu dalganın başlayabilmesi için yukarıdaki grafikte turuncu çizgilerle gösterdiğim ikinci dalga düşüş trendinin yukarı kırılması gerekmektedir. Garantiyi seven yatırımcılar için bu kanalın direnç seviyesi BAZ alınmalıdır. İkinci dalganın oluşturduğu dip seviyeye göre üçüncü dalga hedefleri hakkında önümüzdeki dönem çok daha net hedefler belirleyebileceğiz.Ancak öncelikle bu dalganın sona erdiğini görmemiz gerekmektedir.

(BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN)

Günümüzde analistlerin %75’e yakını yukarıdaki ikinci olasılığın yaşanabileceği öngörüsü ile hareket ettiğini belirterek grafiği açıklamak istiyorum. Bu olasılığa göre üçüncü dalga beş dalgadan oluşarak 17 Ağustos tarihinde sona ermiş ardından dördüncü dalga başlayarak yüzbinli seviyelere kadar hareket etmiş ve bu seviyelerde sona ermiştir. 28 Eylül tarihinden itibaren beşinci dalga uzatma yapmaya başlamış ve üçüncü dalga dip seviyesinde oluşturduğu 84 binli seviyelerin daha altını kendine dip yapmak üzere hedef belirlemiştir. Peki, bu olasılığa göre hedef değerleri nasıl hesaplayabiliriz? Çok basit, kullandığımız sistemde dalga hedefleri adlı trend indikatörünü kullanarak bu olasılıkta oluşması muhtemel dalga hedeflerini belirleyebiliyoruz. Buna göre 78 bin ve 64 bin seviyelerinden geçen dalga hedeflerini grafiğin üzerinde etiketledim. Son dönemde oluşan ve aşağı yönde kırılan üçgen formasyonun da hedef değerlerinin ilk dalga hedefine denk geliyor olduğunu grafikte kolaylıkla görebilmekteyiz.

Biri olumlu diğeri olumsuz olan bu olasılıkların yatırımcılar tarafından çok yakından izlenmesi ve her iki yönde oluşabilecek ataklara karşı sistemlerini çok iyi organize etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Özellikle piyasanın çoğunluğunu negatif yönde düşünüyor olması diğer olasılığın bana göre şansını daha çok artırmaktadır. Bu öngörüyü geçmişte yaşanan ve beklentinin tam tersine hareket eden piyasa örneklerinden tecrübe ederek açıklamakta fayda olduğunu düşünüyorum.

TL grafiklerinin yanında dolar bazlı Bist grafiğinin analizinin de faydalı olabileceğini düşünmekteyim.

(BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN)

Dolar bazlı grafiklerde bazı günlerde boşlukların yaşandığına şahit olmaktayız. Zaman zaman Dolar/TL’de yaşanan sert hareketlerin dolar bazlı grafiklerde boşluklar oluşturmasını artık normal karşılıyoruz. Yukarıdaki grafikte göze çarpan en belirgin gelişmelerden bir tanesi aşağı yönlü üçüncü dalganın çok uzun sürmesi olmuştur. Diğer bir gelişme ise yaşanan bu düşüşe karşın dördüncü tepki dalgasının tün çıkışın sadece %23.6’sını geri alabilmesidir. Buradan aslında piyasanın ne kadar isteksiz ve zayıf olduğunu anlayabiliyoruz. Yine aynı grafikte göstermeye çalıştığım üçüncü dalga hedeflerinde piyasanın tepki vermeye çalıştığını ancak geri çekilmenin son hedef seviyesi olan 18.500 seviyelerinin de altına devam ettiğini ve 12.900 seviyesinde dip bulduğunu gördük. Buradan gelen tepkinin gücünün 18.500 seviyesinin yukarı geçilmesini sağlayamadığını ve bu seviyelerden satışların tekrar artığına şahit olduk. Ardından dördüncü çıkış dalga kanalını (lacivert) aşağı kırdık. Bu kırılma ile beşinci dalganın ayak seslerini hissettik. Burada önemli bir ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Elliot der ki: Üçüncü dalgalar çok uzun sürdüğünde, beşinci dalgalar bazen oluşamayabilir ya da kırık kalabilir. Burası gerçekten çok önemli çünkü Türkiye piyasalarında bu teknik ayrıntı ile geçmişte sıklıkla karşılaştık. Herkes üçüncü dalga dip seviyesinin altında yeni bir dip beklerken bir bakıyorsunuz oluşamayan dalga ile birlikte yepyeni bir çıkış dalgası başlıyor. Bu yüzden son günlerde yaşadığımız beşinci dalgayı çok yakından takip etmeliyiz. Özellikle bu noktada vurgulamak istediğim teknik ayrıntı dördüncü dalganın baz alınarak belirlenen fibonacci seviyelerinin tespit edilmesi ile son dönemde aşağı yönlü oluşan düşüş dalga kanalının yakından izlenmesi olacaktır. Fibonacci düzeltme hedef değerleri sırasıyla 16.300 (%38.2) ki bu seviyeyi geçtiğimiz hafta perşembe günü test ettik, bu seviyeden gelen alışlarla cuma günü tepki çıkışları yaşadık.16.300 seviyesinden sonra gelen destek 15.650(%50) seviyesi sonrasında 15.000 (%61.8) ve son olarak 14.300 (%75) destek seviyelerinden mutlaka tepki alışları görülecek hatta düşüş trendi bu seviyelerden bir tanesinde sona erecektir. “Ben bu seviyeleri takip edemem, kesin ne zaman dönecek o zaman alıma geçeyim” diye soranlar için düşüş kanalı (turuncu) ön plana çıkmaktadır. Bu kanalın üst bandının yukarı kırılması ile düşüş trendi sona erecektir.

(BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN)

Kısaca Bankacılık Endeksine de değinmek istiyorum. Bist grafiğinin benzer görüntüsü bu grafikte de karşımıza çıkmaktadır. Uzun süren aşağı yönlü üçüncü dalga sonrası zayıf kalan tepki dalgası ve ardından kama formasyonunun aşağı kırılması ile birilkte geri çekilmenin başlaması, perşembe günü 100 günlük hareketli ortalamadan gelen tepki alışları ile haftayı tamamladık. Burada en önemli ana başlık takozun en az hedef seviyelerine ulaşamayan fiyatların önümüzdeki günlerde ulaşma isteği olacaktır. Bu kapsamda cuma günü yaşanan sert alışları bir tepki hareketi olarak görebiliriz. Makinelerin ne yapacağı belli olmaz diye düşünenlere ki gerçekten hak veriyorum mavi çizgilerle göstermeye çalıştığım düşüş kanalını takip etmelerini öneriyorum. Bu kanalın yukarı kırılması halinde yükseliş yönünde tepki hareketinin devam edeceğini düşünmekteyim.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir24 Ocak 2020 08:02

    Hocam, 2019 analizinizden çok faydalandim. 2020 ye yönelik analizlerinizi bekliyoruz.

  • Balıkesir14 Ekim 2019 22:46

    Hocam birşeyler yazın piyasada panik havası var

  • Kerim05 Mayıs 2019 03:28

    Sirketlerin dogru duzgun temetyu vermedi saglanmali.temettulerden cok vergi alinmamali .bakin mevduatta vergi dusunce nasil artis oluyor ..kat edip bunu yatirimcidins dagitsn sirketlerin sirti yere gelmez indi cikti ile bu kadar ugrasilmaz .birde sirketlerimizi yabanci boyundurugundsn kurtarmaliyiz sirketleri % 65 i yabancida .

  • zafer demir21 Şubat 2019 21:25

    bay analiz whatshap grubunuza nasıl katılım sağlayabiliriz

  • Onur21 Ocak 2019 09:05

    Kişisel gelişim notları bunlar.... Göz ardı edilmeyecek türden

  • Okan kılıç 21 Ocak 2019 09:02

    Emeğinize sağlık hocam, çok kıymetli analizler bunlar.

  • Misafir08 Ocak 2019 23:58

    Borsagündem ve Bay Analize teşekkürler. Algometrik işlemler ve küçük yatırımcının haklarının korunması için umarım BIST yetkilileri bu yazıyı okur ve dikkate alır. güzel bir çalışma ve devamını bekleriz.

  • Ethem Colak08 Ocak 2019 18:16

    Teknik analiz degerlendirmenizi dikkatle okudum.Cok begendim gercekten duygularınızı katmadan objektif olarak yasmışsınız teşekkür ediyorum.

  • Derin08 Ocak 2019 09:02

    Hocam bilmeden atmak herşeyi bilmek bilmediğin konularda yorum yapmak maalesef yeni Türkiye’mizin modası.Biz sizlerin ve borsagündemin sayrsinde hedefleri doğru veya yanlış bilirkişilerden yorumlar okuyup tecrübe kazanıyoruz lütfen bu cızırtılara kulak asmayın

  • ÖZBİLGİÇ08 Ocak 2019 00:09

    Bay analiz sizin yaptığınız analizler her daim ky için yol gösterici oluyor. Her zaman sizi takip etmek çok güzel. İyiki varsınız.

  • Cemal07 Ocak 2019 23:50

    Hocam bizleri yanlız bırakmayın Bunu biz hisse aldık inermi ćıkarmı anlamında demiyorum bizim sizingibi anlatımı anlaşılır egitim amaçlı bilgiyi paylaşan hocalara ihtiyacımız var bizlere çok şeyler öğretebilir bizde sizden çok seyler öğrenmek isteriz Hocam bizleri eğitecek bilgilendirecek olan yardımlarınızı bekliyorum Tekrar yazıyorum hocam lütfen bizi yanlız bırakmayın yazmaya devam edin Ben kendi adım gibi biliyorum söz konusu biz olunca sizin icin para pulun bir öneminin olmadığını biliyorum Sizinle yüz yüze tanışmak nasip olmadı amma ben bu çizimleri ve anlatım dilini nerde görsem ve okusam bilirim size ayit olduğunu cünki daha öncelerden sizin blok yazılarınızı biliyorum Neyse çok uzattım hocam Saygılar

  • Cemal07 Ocak 2019 23:38

    Hocam öncelikle ellerinizden öper sizi saygıyla selamlıyorum. Burada sizi hiç tanımayan adınızı şahsiyetinizi bilmeden konuşan bazı sümüklülere söylüyorum. Birkere bu adamın karşısında dalga teorisini tartışacak piyasada bir elin parmaklarını geçmeyecek hocalarımızın dışında hiçkimse olabileceğini sanmıyorum. Buradan sadece şunu söylemek isterim bay analiz çok ünlü fonları yöneten bir isimdir artık gerisini buradaki bazı sümüklü arkadaşlar düşünsün derim. Bu adamu iyi okuyun tekniğini iyi anlayın göreceksiniz sizi bizi hepimizi bir anda 3. Dalgalarda uçarken buluşturuvericek işte ozaman bu sümüklüler gene burunlarını karıştırıp etrafa sumuklerini sıçratmak icin uğraşacaklar bu tiplere kulak asmayın hocaya konsentre olun derim kazanırsınız zaten dikkat edin satır aralarında sinyal vermiş. Hocama saygılar İyilerin herzaman kazanacağını biliyorum hocam.

  • Damat ferit07 Ocak 2019 21:44

    Tamam ben bilmiyorum...OK...Yalnız alın teri ile kazandığınızı çakallara yedirmeden önce yıllık faiz getirisi ile temettü getirisini bir kıyaslayın....Haa param çok diyorsan ben anlama.Benim lafım alın teri ile para kazananlara...Sazan olmayın....

  • mustafa07 Ocak 2019 21:33

    Balık Kalmadı...Artık

  • Ahmet Gürsoy07 Ocak 2019 20:24

    Emeğinize sağlık, çok yararlanacağımı zannediyorum.

  • Volkan Es_Es07 Ocak 2019 20:21

    Bılgınıze Emegınıze saglık Ders nıtelıgınde bır Paylasım Yararlanmasını Bilene

  • FED07 Ocak 2019 20:07

    Şirketin hissesine ortak oluyoruz tamam iyide ortak olduğun şirket bir yıl için ör. 100 bin lirana karşılık sana en fazla 2000 tl kâr payı yani temettü veriyor bu nasıl ortaklık tabi bunlarda sözde en sağlam hisseler mecburen yatırımcıda al sat yapmak istiyor o zaman da paralar buhar oluyor. Uzun lafın kısası devlet bistteki şirketleri adam gibi temettü vermeye zorlamalı abul sabuk hisselerinde fişini çekmeli.

  • Emir07 Ocak 2019 19:56

    2019 için mükemmel bir yol haritası olmuş, çok teşekkürler Bay Analiz

  • Damat 07 Ocak 2019 19:37

    Damat boş boş konuşma bir şey biliyormuş gibi hani sınıfta hocaya parmak kaldırıp yağ çeken öğrenciler gibisin altın boş sen ancak Hababam sınıfında Damat Ferit lik yaparsın

  • cgucluturk07 Ocak 2019 19:19

    ky korunması adına güzel bir yorum olmuş insallah dikkate alınır.

  • Damat ferit07 Ocak 2019 14:16

    Ha ha ha....Teknoloji gelişimi sazanları tehdit mi etmiş?

  • Hikmet 07 Ocak 2019 19:34

    Damat sen çok biliyorsun ABC 5 dalga at at yaz senin gibileri çok gördük birşey bilmez boş boş nara atar

  • Damat ferit07 Ocak 2019 19:13

    Son olarak bedava peynir fare kapanında olur...Acemi arkadaşlara duyrulur...

  • Damat ferit07 Ocak 2019 19:13

    2. birşey 2008 deki beklentilerin yerini kötümserlik aldı.F/K oranlarının faizle ile koorelasyınuna bakmak lazım....Uzun lafın kısası faizler arttıkça borsadaki hisse başına kar payının da artması yada hisse fiatlarının düşmesi gerekir.

  • Damat ferit07 Ocak 2019 19:11

    Kızmayın Yav.......EW ye göre 5 dalga yanlış dolayısıyla  abc kodlamasıda yanlış...Düzeltmeler 5 dalda abc ve 5 dalga şeklinde olur.Dolayısı ile hedef de yanlış...

  • ...07 Ocak 2019 13:56

    hala düşünen, üreten,beyinler var. Türkiye de hala umut var... küçüklerle-spk arası okadar kopukki, yatırımcı derdini anlatmaya ulaşamıyor bile... umarız bu tip yazılar küçüklerin dertlerine derman olur....spk-küçüklar arasındaki uçurum çokkkkkkkkkkkkk büyük.... mali ve anlık bilgilere ücretsiz erişim çok pahalı.... sonrada yaa neden üniversiteliler bu işlere girmiyo derler. herşey para komisyon ücret.kazanç bunalra yetmıyor. bide borsada buyuklerın oyunları oca bir nesil telif oluyor borsada

  • Broker07 Ocak 2019 13:49

    ŞU GRAFİKLERİ DÜZGÜN ATSANIZ OLMAZ MI NE GRAFİKTEKİ RAKAMLAR OKUNUYOR NEDE YÖNLERİ

  • Kerim07 Ocak 2019 13:36

    Adamsın adam yine döktürdün tutar tutmaz iyi niyetin KY nin yanında olman yeter

  • Mehdi Niğdeli07 Ocak 2019 13:23

    Akıl dolu , yine tüm yönleriyle ele alan bir analiz , tebrikler..

  • Emin Ümit07 Ocak 2019 12:15

    Gene çok güzel bir yazı olmuş ışık tutan, yazan üstadın eline sağlık. Yeni paylaşımlarınızı dört gözle bekliyoruz

  • ilhan deniz07 Ocak 2019 12:15

    Detayli aciklamalar icin emeginize saglik...

  • Tuğba Doğan07 Ocak 2019 11:35

    Çok kapsamlı ve herkesin anlayabileceği düzeyde faydalı olmuş.. ellerinize sağlık... bol kazançlar...

  • Haydar07 Ocak 2019 11:19

    Gerçekten Cok özenli ve açıklaycı olmus. herkesin anlayacağı bir dilden analiz ve yeni yıla girerken bir klavuz niteliğinde oldu bizim için. Borsagündem.com lütfen grafikleri yüklerken özen gösterin grafiklerde sağ taraf görünmüyor. 

  • Engin Varol07 Ocak 2019 11:18

    Güzel ve faydalı bir analiz olmuş. Anlatımlarınızı Grafiklerle desteklemeniz çok daha faydalı. Ama grafikleri büyütemiyoruz heralde sitenin işleyişi ile akalı oda. Elinize yüreğinize kalemine sağlık. Kendi adıma teşekkür ederim.

  • süleyman b.07 Ocak 2019 11:17

    elinize sağlık,geçmişte de olduğu gibi yine yol gösterici bir analiz paylaşmışsınız,çok teşekkürler,saygılar.

  • Oğuz Kaya07 Ocak 2019 11:13

    Her zaman ki gibi on numara bir analiz olmuş. Sizin değerli görüşlerinizi burada daha çok görmek üzere teşekkürler.

  • Hasan07 Ocak 2019 11:12

    Emeğinize sağlık harika bir yazı

  • Meto07 Ocak 2019 09:39

    Allah işinizi rast getirsin. Super bir analiz olmuş elinize saglık

  • SÜLEYMAN 07 Ocak 2019 09:25

    Bay Analiz öncelikle hislerimize tercüman olduğunuz için teşekkür ediyorum.Algoritmalar tüm dünyada işlev görmekte ancak Türkiyedeki kadar başıboş piyasa düzenleyicilerin olmadığı bir piyasada sisteme büyük zararlar vermektedir.Konuya değindiğiniz ve sorunlarımıza tercüman olduğunuz için çok tşk ediyorum.

  • ali07 Ocak 2019 09:21

    91 92 binde satar beklerim

  • borsacı07 Ocak 2019 09:20

    eline sağlık güzel çalışma olmuş

  • cingöz07 Ocak 2019 09:16

    1700'lü yıllarda Matbaa Makinesi gelince küçük hattat esnafı batar diye ağlanıyormuş 2020 yılında Borsa Makinesi gelince küçük yatırımcılar batıyor diye ağlanıyor. Nasıl ki beyin tomogrofisi makine ile çekiliyor, binlerce finansal bilginin analiz edildiği sermaye piyasalarında yatırım kararları makineler ile alınmalıdır. Aksini iddia eden yel değirmenleriyle boşa savaşır...