SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARARA DÖNSE DE YATIRIMCI BEKLENTİSİ GÜÇLÜ -
SORU : Gübre Fabrikaları için öngörünüz nedir? Çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz? Gönderen : Eren Metin07.08.2023, 17:10

Hisse senetlerinin kimi zaman yükselmesi kimi zaman da düşmesi olağan bir durumdur. Önemli olan ise uzun vadede nasıl bir seyir izleyeceğinin gözlenebilmesidir. Bunun için de firmanın mali verileri önemli bir referans noktası olabilmekte. Gübre Fabrikaları geride kalan beş yılın ilk ikisinde zarar açıklarken son üç yılda kâr elde etmesini bildi. Ayrıca kârı istikrarlı şekilde büyütmesi ise hisseyi destekleyen bir unsur. Bununla birlikte son açıkladığı 2023 ilk çeyrek dönemde zarara döndü. Cirosundaki yüzde 10 oranında düşüş ve ilave olarak giderlerdeki yüzde 77'yi geçen orandaki artış dönem sonundaki zararın nedeni oldu. Yılın ilk çeyreğinde satışlarını düşürmesi zarar yazmada belirleyici faktör olurken aynı performansın devamı halinde yıl sonunda da zarar açıklama olasılığı gündeme gelebilecektir. Satışlardaki düşüşün dönemsel bir durum olup olmadığı ise açıklanacak altı aylık mali verilerle gözleme imkanı olacak. Tüm bunlardan ayrı olarak yatırımcıların hisseye yönelik ilgisinde zayıflama olmadığı nazara alındığında beklentinin korunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Hissenin fiyatı takip edildiğindeyse uzun vadede yükselen hareketi öne çıkmakta. Bu süreçte kimi zaman beklenenin ötesinde bir düşüş sergilediği görülüyor. Temmuz 2015-Mayıs 2019 arası hissenin yatırımcısını bıktırıcı bir süre zarfında düşüş gerçekleştirdiğini gözlemekteyiz. Sonrasındaysa çıkışını devam ettirdi. Şimdilerde de geçtiğimiz ocak ayında en yüksek seviyesi olan 390,70 TL’yi tekrar test etme çabası gözleniyor. Hisse son işlem gününde kapanışını 323,20 TL’den gerçekleştirdi.

GUBRE FABRIK. GUBRF

Alış0,00

Satış157,80

Gün İçi En Düşük154,70

Gün İçi En Yüksek158,30

PD/DD3,94

FK0,00

Fiyat157,80

Değişim2,40%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI