SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYUKARI ATAKLARI SINIRLI-
SORU : Kristal Kola için ne düşünüyorsunuz? Çıkışı çok zayıf. Son günlerde de satış baskısı var. Sizce hissede yükseliş olur mu? Gönderen : Ercan 05.07.2022, 20:00

Hisse senetlerinde kısa zaman aralıklarında dalgalanmaların yaşanması olağan bir durumdur. Piyasadaki gelişmelere bağlı olarak yukarı yönlü çıkışlar ya da aşağı salınımlar her zaman için olası gelişmeler arasında yer alır ve bu duruma pek de şaşırmamalı. Bununla birlikte uzun vadeli çıkışlar için şirketin güçlü bir gelir ve kârlılık yapısına sahip olması hisseni çıkışını destekleyen önemli bir unsurdur. Aksi taktirde kısa vadeli çıkışlarla sınırlı kalan bir hareket söz konusu olacaktır. Kristal Kola, 1997 yılından bu yana arada yukarı atakları olsa da sürekli yatayda bir dalgalanma sergiledi. Gözlenen çıkışlar bir süre sonra satışlarla karşılık bulurken tekrar aşağıya kaydı. Hisse son olarak Kasım 2021’de yukarı atakta bulundu. 17 Kasım 2021 günü en düşük 1,26 TL’yi test eden hisse, 31 Mayıs 2022 günü 8,85 TL’ye kadar çıktı. Yaklaşık altı ayda fiyatını yediye katladı. Şimdilerde ise 7,00 TL’den işlem görüyor. Ancak şirketin kazancı gerçekleşen bu agresif çıkışla örtüşmüyor. Kârı son iki yılda artmış olsa da 192 milyon TL tutarındaki sermayesi nazara alındığında kârdaki artış hayli zayıf kalıyor. Piyasa göstergeleri de kazancın yetersiz olduğuna dair sinyaller üretiyor. Şirket son açıkladığı 2022 ilk çeyrek bilançosunda 3 milyon TL kâr elde etti. Dönem kârında yüzde 201 oranındaki artışa rağmen veriler yetersiz olduğunu gösteriyor. Piyasa defter değeri 5,38; fiyat kazanç oranı 106,29 seviyesinde bulunuyor. Göstergelerin çıkışı desteklememesi hissede satış baskısını gündeme getirecektir.

KRISTAL KOLA KRSTL

Alış0,00

Satış8,84

Gün İçi En Düşük8,68

Gün İçi En Yüksek8,88

PD/DD3,86

FK19,65

Fiyat8,84

Değişim1,49%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI