SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELLİYLE KAPASİTESİNİ ARTIRACAK-
SORU : 1,75 TL'den sağ olsun bir arkadaşımın önerisi ile Kristal Kola almış bulundum. Tekrar aynı rakamlara çıkması muhtemel mi? Daha düşer mi? Gönderen : Yusuf Şahin16.08.2021, 19:04

Borsada gerçekleştirilecek işlemlerden önce her türlü kaynağın taranması olağan bir durumdur. Bu itibarla aracı kurum raporları ve piyasa uzmanlarının görüşleri kadar sosyal mecralardan ya da arkadaşlardan da bilgi edinilebilir ve tavsiyeler dinlenebilir. Önerilerin ne boyutta gerçekçi ve hayat bulacağının araştırılması ise yatırımcının doğrudan kendisinin yapması gereken bir incelemedir. Sonuçta tarama yoluyla elde edilen bilgilerin süzgeçten geçirilmesi ve yatırımcının kıstaslarına ne ölçüde uyduğunun göz önünde bulundurulması gerekir. Yapılacak işlemden doğrudan yatırımcı etkileneceği için kendi araştırma ve incelemesini yapması olmazsa olmaz bir durumdur. Bu çerçevede bakıldığında Kristal Kola’nın kârını artırma noktasında zorlanan bir yapıya sahip olduğu görülecektir. Şirketle ilgili yakın tarihli en önemli gelişme gerçekleşen bedelli sermaye artırımı. Firma, 96 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini yüzde 100 bedelli artırarak 192 milyon TL'ye çıkardı. Rüçhan hakları 25 Ağustos 2021 gününe kadar kullanılabilecek. İzahnamede yer alan bilgiye göre bedelliden elde edeceği fon, Sapanca’da bulunan üretim tesisinin üretim kapasitesinin artırılması, stok sahasının büyütülmesi, yeni makine ve ekipman alınması, bakım ve onarım gibi yatırımlarda kullanılacak. Söz konusu yatırımın kârlılığı olumlu yönde destekleyeceği, ifade edilen bir diğer husus. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse Ocak 2021’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 3,65 TL’ye kadar çıktığı sonrasındaysa gerileyerek şimdilerde 1,32 TL seviyelerinde işlem gördüğü gözleniyor. Satışların durmaması halinde hissedeki düşüş de bir süre daha devam edebilecektir.

KRISTAL KOLA KRSTL

Alış0,00

Satış8,84

Gün İçi En Düşük8,68

Gün İçi En Yüksek8,88

PD/DD3,86

FK19,65

Fiyat8,84

Değişim1,49%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI