SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Ral Holding borsaya gelen yeni bir hisse midir? Hisseyle ilgili bilgi verebilir misiniz? Gönderen : Hüseyin Doğan20.03.2019, 01:21

Bisas Tekstil, uzun süredir borsada işlem gören bir firma olup geçtiğimiz yıl sektör değiştirirken ünvanı da Ral Yatırım Holding’e dönüştü. Aynı şekilde pazardaki işlem kodu da 2 Nisan 2018 günü değiştirildi. Şirketin faaliyet alanını değiştirmesi mali yapısındaki riski ortadan kaldırmadığı için Yakın İzleme Pazarında bulunan hissenin pazarında herhangi bir değişime yol açmadı. Uzun süre mali sıkıntılar yaşamakla birlikte son üç yılda kâr açıklaması oldukça önemli. Oluşan kâr yetersiz olsa da kârlı bir yapıya dönmesi şirketin mali yapısını olumlu yönde destekliyor. Özsermaye de buna bağlı olarak son üç yılda biraz daha güçlendi. Bununla birlikte mali sıkıntılarını aştığını söylemek mümkün değil. Son açıklanan 2018 yıl sonu bilançosuna göre özsermayesi sermayesine eşitlendi. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin içinde yer aldığı sektörün uzun vadede yatırımcısına kazandıran bir yapıya sahip olması yatırımcıların dikkatli olmasını gerektiriyor. Bu durum sektörde kazanç elde edebilmek için daha ziyade kısa vadeli hareketlerin öne çıkmasına yol açıyor. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde geçtiğimiz kasım ayında 1,13 TL’den işlem görürken şubat ayına gelindiğinde 3,60 TL’ye kadar yükselen bir hareket söz konusu. Kısa sürede oldukça hızlı bir değer artışı söz konusu olsa da uzun vadede bakıldığında henüz 2007 yılında test edilen 6,42 TL’nin çok gerisinde kalındığı görülecektir. Bu itibarla hissede kısa vadede hareket edenlerin kazanç elde etme ihtimali daha yüksek. Uzun vadede hissenin kazandırma potansiyeli bu güne kadar hayat bulmadı. Gelir ve kârlılık noktasında büyüyebilen sektörlerdeki güçlü firmaların takip edilmesi uzun vadede daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

RAL YATIRIM HOLDING RALYH

Alış0,00

Satış190,80

Gün İçi En Düşük186,00

Gün İçi En Yüksek191,80

PD/DD17,96

FK28,81

Fiyat190,80

Değişim2,36%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI