SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYATIRIMCI MESAFELİ DURUYOR-
SORU : Elimde GLBMD hissesinden var. Tutmaya devam edeyim mi? Yoksa satayım mı? Gönderen : Faruk Güçlüer28.12.2021, 15:16

Borsada alınan bir hissenin satılıp satılmayacağı esas itibariyle beklentinin sürüp sürmediğiyle yakından alakalıdır. Eğer şirketin gelir ve kârında artışın süreceği, büyümesini sürdüreceği yönünde bir beklenti varsa eldeki payların tutulması için de bir nedenin olacaktır. Öte yandan şirket küçülen bir yapıya sahip ya da zarar üreten bir noktadaysa bu durumda da hissenin portföyde bulundurulması için de bir sebep olmayacaktır. Global Menkul Değerler’i de bu çerçevede değerlendirmekte yarar var. Şirketin mali yapısı incelendiğinde kayda değer bir performansı olmamakla birlikte özellikle geçtiğimiz 2020 yılında kârını artırdığı görülüyor. Son açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosunda da kârdaki artışı devam etti. Bu durum yıl sonu bilançosunda da kârın sürme ihtimalini güçlendiriyor. Kârlılığın sürmesi hisseye yönelik beklentileri güçlendirme olasılığını artırıyor. Hissenin fiyatı da 2020 yılında ciddi bir artış kaydetti. Şubat 2021’de zirvesi 10,78 TL’yi test etmesinin ardından kar satışlarıyla birlikte yönünü aşağı çevirdi. Şimdilerde de 5,55 TL’den işlem görüyor. Mevcut işlem fiyatına göre göstergeler makul seviyelerde bulunuyor. Ancak verilerin kabul edilir seviyelerde olmasına rağmen alımların sınırlı kalması yatırımcıların belli bir mesafede kalmayı tercih ettiği şeklinde yorumlanmalı.

GLOBAL MEN. DEG. GLBMD

Alış0,00

Satış39,24

Gün İçi En Düşük38,68

Gün İçi En Yüksek39,92

PD/DD7,88

FK13,31

Fiyat39,24

Değişim0,46%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI