SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBIRAKILAN BOŞLUK DOLUYOR-
SORU : Global Menkul Değerler’deki düşüşü neye bağlıyorsunuz? Düşüş sırasında boşluk bırakması çıkacağı anlamına gelir mi? Gönderen : Erhan Koç01.03.2020, 22:44

Hisse senetlerinin hareketi sırasında bırakılan boşluklar, mutlak olmamakla birlikte ağırlıklı olarak sonradan dolduğu görülmekte. Bu itibarla teknik analizciler, yaptıkları analizlerde bu hususu göz önünde bulundurur ve bırakılan boşlukların doldurulacağı düşüncesi ile hareket ederler. Global Menkul Değerler’in fiyat seyri takip edildiğinde de benzer bir durum söz konusu. Hisse, yaşanan çıkışın ardından 14 Şubat 2020 günü en yüksek seviyesi 3,45 TL’yi test etti ve sonrasında aşağıya kaydı. Hissenin fiyatı global ve yerel gelişmelere bağlı olarak borsadaki sert düşüşün de etkisiyle 28 Şubat günü boşluk bırakarak aşağıya kaydı. Bununla birlikte gün içinde hissenin toparlandığı gözlendi. İlerleyen günlerde bölgedeki gerilimin yumuşamasına bağlı olarak BIST 100 Endeksinin yönünü yukarı çevirmesi mümkün olduğu gibi bunun genel olarak borsaya yayılması da gözlenebilecektir. Söz konusu durum Global Menkul Değerler’i de olumlu yönde etkileyecek ve bırakılan boşluğun bu vesile ile dolması gündeme gelebilecektir. Ancak asıl önemli olan ise hissede uzun vadede kalıcı bir çıkışın yaşanabilmesi. Bunun için firmanın kârını düzenli olarak artırabildiğini görebilmek önemli. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse son beş yılın ilk üçünde zarar söz konusu. Son iki yılda kâra geçmesi ise olumlu bir gelişme. Ancak kâra dönmekle birlikte düzenli bir kâr artışı görülmüyor. Bu da hissede yukarı yönlü tepki çıkışı olsa da uzun vadeli çıkış için daha fazlasına ihtiyaç olmasını gerektiriyor. Hissenin son kapanışına göre fiyat kazanç oranı 32,23 olup söz konusu oran sektör ortalaması 6,40’ın hayli üzerinde bulunuyor. Oldukça yüksek olan bu oranın makul seviyeye gelebilmesi için kârın artması önemli. Aksi taktirde fiyatın gerilemesinin devamı gündeme gelecektir.

GLOBAL MEN. DEG. GLBMD

Alış0,00

Satış37,78

Gün İçi En Düşük37,56

Gün İçi En Yüksek38,48

PD/DD7,59

FK12,82

Fiyat37,78

Değişim-1,61%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI