SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıVİZYON DEĞİŞİKLİĞİ KÂRI BÜYÜTTÜ-
SORU : Teknosa ile ilgili kısa sürede yüksek çıkış göstermesinin sebebi nedir? Yorumunuzu paylaşırsanız sevinirim. Gönderen : Halil Polat30.11.2022, 18:35

Teknosa vizyon değişikliği ile kârlı bir yapıya kavuşmayı başardı. Şirket fiziki mağazalarda gerçekleştirdiği satışlarda yüksek gider ve maliyetler nedeniyle zarar üretirken ağırlığını internet üzerinden satışlara verdi. Ayrıca geliştirdiği internet platformunu üçüncü satıcılara da açtı. Bu şekilde bir yandan satış riskini minimize ederken alternatif gelir üretmeyi başardı. Neticesinde de firmanın gelir ve kârında ciddi artışlar gerçekleşti. Teknosa’nın internet üzerindeki satış platformuna ilgi arttıkça kazancının artması da mümkün olabilecek. Şirket vizyon değişikliğiyle son iki yılda kârını yükseltmeyi başardı. Son açıkladığı 2022 dokuz aylık mali tablolarına göre kârı 332,4 milyon TL. Bir önceki yıl aynı dönemde 26,6 milyon TL kâr elde ettiği düşünüldüğünde artış yüzde 1.148’e denk geliyor. Gerçekleşen yüksek performans karşısında Teknosa’nın yatırıma yönelik cesareti de artıyor. Firma kendisini yeni neslin Teknosa olarak tanımlarken bu vizyonu kapsamında dijitalleşme konularında yapacağı altyapısal çalışmalar için yatırım tutarını 220 milyon TL’ye yükselttiğini duyurdu. Söz konusu tutar daha önce 169 milyon TL olarak açıklanmıştı. Şirketin mali performansına paralel olarak hissenin fiyatında da ciddi bir artış gözleniyor. Geçtiğimiz temmuz ayında en düşük 6,88 TL’den işlem görürken şimdilerde 28,04 TL seviyelerinde bulunuyor. Geride kalan dört ayda artış yüzde 307,6 oranında gerçekleşti. Mali verilerin daha da güçleneceğine dair beklenti hissenin çıkışını destekleyen en önemli unsur.

TEKNOSA IC VE DIS TICARET TKNSA

Alış0,00

Satış40,76

Gün İçi En Düşük39,42

Gün İçi En Yüksek40,78

PD/DD3,19

FK10,96

Fiyat40,76

Değişim2,41%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI