SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Ben borsada daha yeni sayılırım. Arkadaşım bana Teknosa al dedi. Ben de bir miktar aldım ve aldıktan sonra da hep düştü. Param pul oldu. Nasıl bir yol izlemem lazım? Gönderen : Ertan Yavuz27.10.2019, 21:39

Borsada gerçekleştirilen işlemleri hayattan ya da reel ekonomiden kopuk düşünmemeli. Nasıl ki herhangi bir yerdeki zarar eden dükkana ortak olunmaz ise zarar eden bir şirketin hissesini almak için de neden yoktur. Eğer şirketin kâra döneceğine dair bir güçlü işaretler alınıyor ya da mantığa uyan bir gelişmenin firmayı kârlı bir noktaya taşıyacağına olan beklenti varsa o taktirde hisseyi almak için neden de oluşmuş denebilecektir. Aksi taktirde alım gereksiz bir risk anlamına gelecektir. Teknosa ile ilgili değerlendirmede bulunurken de bu genel bilgiyi göz önünde bulundurmak gerekiyor. Şirketin mali yapısı incelendiğinde pek de iç açıcı olmadığını gözlemlemekteyiz. Son beş yılın dördünde zarar eden firma, son açıkladığı 2019 altı aylık bilançosunda da zarar yazmaya devam ediyor. Önemli bir gelişme kaydetmediği taktirde bu yıl sonunda da zararın devam edeceği anlaşılıyor. Oluşan geçmiş yıl zarar toplamı ise 252,4 milyon TL seviyesinde ve son bilançosuna göre sermayesi eksiye düşmüş durumda. Teknik olarak sermayesini kaybeden şirketin marka değerini de kapsar şekilde hazırlanan bilançosuna göre ancak sermaye korunduğu bilgisi verilmekte. Fakat yatırımcı için belirleyici olanın firmanın gelir ve kârını büyütüp büyütemediğidir. Kârlı bir yapının olmaması hisseye yaklaşımda yatırımcının mesafeli kalmasına yol açarken hissenin de halka arz rakamının altında işlem görmesine yol açmakta. Küçülen firmalar yerine büyüyenlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

TEKNOSA IC VE DIS TICARET TKNSA

Alış0,00

Satış40,64

Gün İçi En Düşük39,22

Gün İçi En Yüksek40,84

PD/DD3,18

FK10,93

Fiyat40,64

Değişim2,06%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI