SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıAZALSA DA ZARAR SÜRÜYOR-
SORU : Teknosa hissesinde zararım büyük. Hisse düşmeye devam ediyor. Beklesem toparlar mı ya da ne seviyeden çıkabilirim? Kağıt değiştirmek istiyorum. Uzun vadeli hangi kağıdı tavsiye edersiniz? Gönderen : Hayri Tuncer24.08.2020, 20:38

Mayıs 2012’de borsaya gelen Teknosa, geçen süre zarfında yatırımcısına uzun vadede getiri sağlama noktasında zayıf kaldı. Bunun temel nedeniyse şirketin büyüyememesi. Gelir ve kârlılık noktasında arzu edilen performansa sahip olamayınca hissenin fiyatı da buna bağlı olarak istikrarlı bir çıkış sergileyemedi. Arada gerçekleşen yükselişlerse sınırlı kalırken bir süre sonra yerini tekrar düşüşe bıraktı. Şirketin geriye dönük beş yıllık bilançosu yakından incelendiğinde birinde kâr açıklayabildiği diğer dört yıldaysa zarar ettiği gözleniyor. Son açıklanan 2020 altı aylık bilançosunda da zarar azalmakla birlikte devam ediyor. Bu durum geçmiş yıl zararının her bilanço döneminde artmasına sebep oluyor. Özsermayesi ekside bulunan şirketin düzenli bir kârlılığa kavuşamaması ciddi bir sıkıntı kaynağı olurken yatırımcı nezdinde riskin yüksek kalmasına sebep oluyor. Şirket ise markası da dahil olmak üzere sahip olduğu varlıkların rayiç değerini hesaba katarak hazırladığı bilançosuna göre özsermayesini koruduğunu belirtmekte. Ancak bu bilanço hissenin çıkış sergilemesine yetmiyor. Arada yukarı yönlü ataklar olsa da düşüş eğiliminin öne çıktığı gözlenmekte. Zarar eden firmalar yerine gelir ve kârı düzenli büyüyen firmaların takip edilmesinde yarar var.

TEKNOSA IC VE DIS TICARET TKNSA

Alış0,00

Satış40,74

Gün İçi En Düşük39,60

Gün İçi En Yüksek41,28

PD/DD3,19

FK10,95

Fiyat40,74

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI