SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÜRETİMİNİ TEK ÇATIDA TOPLAMAK İSTİYOR-
SORU : İki aydır İzmir Fırça’nın sermaye artırımına gideceği söyleniyor. Haberin doğruluğu nedir? Varsa ne zaman artırılacak? Bilgi verebilir misiniz? Gönderen : Hasan Gündoğdu04.08.2021, 19:09

2014 yılından bu yana borsada işlem gören İzmir Fırça, geçen süre zarfında üç defa ciddi yükseliş ve ardından düşüş yaşadı. Son dalgalanmasını ise geçtiğimiz yıl gerçekleştirdi. Mart 2020’de en düşük 1,10 TL’ye kadar inen hisse, Nisan 2021’de 14,17 TL’ye kadar çıktı. Bu tarihten sonra düşüş eğilimi öne çıktı. Hisse son günlerdeki atakla bir miktar artış kaydetmesine rağmen son işlem günü olan 4 Ağustos 2021 günü kapanışını 6,05 TL’den gerçekleştirdi. Ancak düşüş trendi hala varlığını sürdürüyor. Kayıtlı sermaye sistemine tabi bulunan şirket, geçtiğimiz haziran ayında çıkarılmış sermayesini yüzde 250 oranında bedelli artırılarak yaklaşık 59,1 milyon TL’ye yükselteceğini duyurdu. SPK’ya yapılan başvuru ise henüz onay aşamasında. Kurul onayının ardından sermaye artırımı ile ilgili süreç devam edecek. Firma elde edeceği fonu Aliağa’daki arsanın ödemeleriyle inşaat yapımı ve makine alımında kullanmayı hedefliyor. Şirketin amacı üretimi tek çatı altında toplayabilmek. Bu şekilde hem kapasitesini artırmayı hem de gelirini büyütmeyi amaçlıyor. Firma değerlendirmesinde Aliağa’daki yatırımı ile birlikte yıllık kdv hariç 1,2 milyon TL kira giderinden tasarruf sağlamayı hedefliyor. Neticede bedelliden elde edeceği fonun yaklaşık 39,2 milyon TL’sini yatırım ve işletme sermayesi olarak değerlendirirken 3 milyon TL’sini kredi kapatmasında kullanacak.

IZMIR FIRCA IZFAS

Alış0,00

Satış21,30

Gün İçi En Düşük19,60

Gün İçi En Yüksek21,50

PD/DD9,61

FK0,00

Fiyat21,30

Değişim3,40%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI