SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÜRETİM TESİSİNİN YERİNE PROJE -
SORU : Penguen Gıda için durum nedir? Alım yapılır mı? Orta ve uzun vadede hedef nedir? Gönderen : Emin Şimşek04.04.2022, 03:04

Yatırımcıyı bir hissede alım yapmaya iten farklı nedenler olabilir. Beklentinin neticesinde hissede kısa vadeli ya da uzun vadeli sonuçların gündeme gelmesi olasılık dahilindedir. Asıl olan ise yatırımcının hangi beklenti ile hareket ettiğidir. Mali gelişmeler çoğunlukla uzun vadeli hareketlere olanak tanıyan bir niteliğe sahiptir. Özellikle kârda gözlenen artışların devamının gelebilme imkanı hissedeki çıkışın da sürekliliğine olanak verir. Bu çerçeveden bakıldığında Penguen Gıda’nın son açıkladığı 2021 yıl sonu bilançosunda kârını artırmasını önemsemek gerekiyor. Firmanın cirosunu ikiye katlaması neticesinde esas faaliyet kârı da üçe katlandı. Firmanın yatırım faaliyeti kaleminden gelen 21,6 milyon TL ile birlikte dönem sonu kârı 34,7 milyon TL’ye çıktı. Bir önceki yıl ise kâr rakamı 558 bin TL gibi hayli sembolik bir rakam söz konusuydu. Diğer taraftan firma, geçtiğimiz kasım ayında yaptığı açıklamayla üretim tesisini farklı bir yere taşıyacağını duyurdu. Mevcut yerde ise ticari ve konut içerikli proje geliştirmeyi hedefliyor.

PENGUEN GIDA PENGD

Alış0,00

Satış8,20

Gün İçi En Düşük7,98

Gün İçi En Yüksek8,32

PD/DD1,00

FK0,00

Fiyat8,20

Değişim3,14%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI