SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Çapına göre sanki Koç Holding’in çıkışı yetersiz kalıyor. Sizce de öyle değil mi? Yanlış tercih diyebilir misiniz bu hisse için? Gönderen : Ekrem Narin26.11.2019, 22:57

Koç Holding, uzun vadede yükselen kanalda hareket ediyor. Hisse, arada düzeltme hareketlerinde bulunsa da çıkış ivmesi her zaman devam etti. Son olarak geçtiğimiz ekim ayında başlayan atakla birlikte 19 Kasım 2019 günü en yüksek 21,14 TL’yi gördü ve buradan gelen kâr satışlarıyla birlikte tekrar aşağıya kaydı. Halihazırda 20,66 TL seviyelerinde işlem gören hissenin tarihi zirve seviyesine yakın fiyatlarda bulunuyor. Hissede özellikle yabancı yatırımcının pozisyon aldığı görülüyor. Halka açık kısmın yüzde 79,35’i yabancı saklaması yapan kurumlarda bulunuyor. Bu oran yıl başında yüzde 78,77 idi. Ekim sonu itibariyle yabancılar net 25,9 milyon dolar alım yaptı. İki yıldır kârını artıran şirketin açıklamış olduğu 2019 dokuz aylık bilançosunda ise kârda gevşeme dikkat çekiyor. Genel ekonomideki daralmanın Koç Holding’in mali yapısını da olumsuz yönde etkilediği görülüyor. Bununla birlikte hisseye yönelik yatırımcı ilgisinin azalmadığı, tarihi zirve seviyesine yakın fiyattan işlem görmesinden anlaşılıyor. Hissenin fiyat kazanç oranı incelendiğindeyse son dört yıl verilerine göre yüksek kalmakta. Bu durum şirketin kârının artacağına dair yatırımcı beklentisinin yüksek olduğu şeklinde yorumlanabilir. Firmanın kârındaki artışın sürdürmesi ilgiyi canlı tutacağı gibi hissenin uzun vadeli çıkışını da destekleyecek önemli bir unsur olacaktır.

KOC HOLDING KCHOL

Alış0,00

Satış217,00

Gün İçi En Düşük212,70

Gün İçi En Yüksek218,30

PD/DD1,36

FK7,62

Fiyat217,00

Değişim1,69%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI