SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSON ÜÇ YILDA ÇIKIŞ İVMESİ YÜKSEK-
SORU : Çimsa’nın hızlı yükselmesini olağan görüyor musunuz? Daha nereye kadar çıkar? Gönderen : Hatice Özcan21.02.2023, 21:35

Olağan dışı gelişmelerin yaşandığı süreçlerde kimi zaman bazı sektörlere yönelik yüksek talep oluşabilmekte ve bunun neticesinde hisselerin hızlı bir çıkış sürecine girmesi mümkün olabilmekte. Yaşanan gelişme uzun süreli bir çıkışın başlangıcı olabileceği gibi kısa süreli bir dalgalanmayla yetinilmesi de olasılıklar arasında bulunabilir. Böylesi durumlarda çıkışın kalıcılığını belirleyen yaşanan gelişmenin şirketin mali performansını uzun vadede büyütecek bir etkiye sahip olup olmadığıdır. Şu sıralar 11 ilimizi ciddi boyutta etkileyen deprem afetinden kaynaklı olarak çimento firmalarına yönelik yatırımcıların ciddi bir talep gösterdiği gözleniyor. Sektörün performansını ölçen BIST Taş Toprak Endeksi son bir yılda zaten ciddi bir çıkış sergilediğini not etmek gerekir. Şubat 2022’de en düşük 1.649 seviyesinde olan sektör endeks depremin yaşanmasından önceki son işlem günü olan 3 Şubat 2022’de kapanışını 4.695’ten gerçekleştirdi. Depremden sonraysa sektöre yönelik talep patlaması yaşanırken 21 Şubat 2023 tarihli son işlem gününde kapanışını 7.638’den gerçekleştirdi. Sektörde yer alan Çimsa’nın da benzer bir hareket sergilediği gözleniyor. Son üç yıldır hisse yükselen bir ivmeyle hareket ediyor. Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 5,26 TL’de bulunuyordu. Son işlem gününde ise kapanışını 158,50 TL’den gerçekleştirdi. Şirket büyüyen bir mali performansa sahip. Son açıkladığı 2022 dokuz aylık mali verilerinde de kârdaki büyüme devam ediyor. Mersin, Eskişehir ve Afyon’da olmak üzere toplam üç tesisi bulunan firmanın kârlı yapısını sürdüreceğine dair beklentilerin artarak devam etmesi hisseye ilginin canlı kalmasındaki en önemli faktör olarak değerlendirilmeli.

CIMSA CIMSA

Alış0,00

Satış32,28

Gün İçi En Düşük31,92

Gün İçi En Yüksek32,44

PD/DD0,23

FK1,75

Fiyat32,28

Değişim1,06%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI