SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSON DÖRT AYDA HAREKETLENDİ-
SORU : Beş aydır Lüks Kadife hissesindeyim. Kardayım ama diğer hisseler daha çok çıktı. Sizce sebebi nedir? Gönderen : Şahin Gürkay17.09.2023, 20:39

Borsada işlem gören her hissenin farklı bir devinimi vardır. Kimi yatırımcı tespit ettiği birkaç hisseyi takip eder. Bu şekilde bir süre sonra söz konusu hissenin hareketine adapte olur ve hissenin iniş çıkış marjlarını daha rahat görebilme imkanına kavuşur. Kuşkusuz bu iniş çıkışlar her hissede farklılık gösterecektir. Bazı hisseler endeksten hızlı hareket ettiği gibi kimisi de gerisinde kalabilir. Aynı şekilde kimi endeksten önce harekete geçerken kimi de gerisinden gider. Kuşkusuz tüm bunların ötesinde asıl olanın hissenin uzun vadede nasıl bir yönelim sergilediğidir. Bunun da belirleyicisi şirketin mali performansıdır. Lüks Kadife, düzensiz bir kârlılığa sahip olmakla birlikte son iki yılda kârını büyüttü. Ancak son açıkladığı 2023 altı aylık dönemde yine düşen bir performans söz konusu. Dönem kârını 13,1 milyon TL’den 519 bin TL’ye geriletti. Tüm bunlara rağmen hissenin fiyatının son dört ayda hareketlendiği görülüyor. Mayıs 2023’te düzeltilmiş verilerle en düşük 21,67 TL seviyesinde bulunurken geçtiğimiz ağustos ayında 75 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 56,45 TL seviyelerinde işlem görüyor. Kârdaki zayıf performansa rağmen piyasada gözlenen genel yükselişe hissenin de uyum sağladığını söylemek yanlış olmayacaktır.

LUKS KADIFE LUKSK

Alış0,00

Satış132,00

Gün İçi En Düşük129,60

Gün İçi En Yüksek149,90

PD/DD1,64

FK9,83

Fiyat132,00

Değişim-5,98%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI