SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıŞİMDİLERDE SATICILAR DAHA ETKİN-
SORU : İş Yatırım Menkul Değerler’in geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz ? Uzun vadeli yatırım için öneriniz ne olur? Gönderen : Remzi Demirci10.04.2023, 21:40

Borsada farklı bakış açılarıyla kazanç elde edilmesi mümkündür. Bu anlamıyla kazanç elde etmenin tek bir yolu olmadığını bilmekte yarar var. Ancak bireysel yatırımcılar açısından riskin düşük olması ve daha sağlıklı değerlendirmeye imkan tanıması açısından uzun vadeli hedeflerle hareket edilmesi doğru bir seçenek olduğu da unutulmamalı. Neticede bireysel yatırımcının profesyonel bir yaklaşım sergileyecek imkan ve kabiliyeti olmaması kısa süreli işlemlerle kazanç elde etme olasılığını minimize eder. Bu nedenledir ki uzun vadede mali yapısını güçlendiren firmaların takip edilerek yatırımda bulunulması daha doğru bir bakış açısı olacaktır. İş Yatırım Menkul Değerler istikrarlı şekilde büyüyen yapısıyla dikkat çekiyor. Firmanın düzenli büyüyen bir kârlılığı var. Son olarak geçtiğimiz yıl da kârını yüzde 267 oranında artırarak 1,2 milyar TL’den 4,5 milyar TL’ye yükseltti. Kârdaki büyüme hisseye yönelik yatırımcı ilgisinin istikrarlı şekilde devam etmesine olanak tanıyor. Hissenin fiyatı Ocak 2014’te düzeltilmiş verilerle en düşük 42 kuruş seviyesinde bulunurken Aralık 2022’de 66,45 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışlarla gevşerken şimdilerde 43,58 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hissede konjonktüre bağlı olarak zaman zaman düşüşler yaşanabiliyor. Ocaktan bu yana satıcılar daha baskın işlemlerde bulunuyor. Alıcılar daha güçlü alımda bulunmadığı taktirde fiyattaki gevşeme bir süre daha devam etmesi gündeme gelebilecektir.

IS Y. MEN. DEG. ISMEN

Alış0,00

Satış37,70

Gün İçi En Düşük37,54

Gün İçi En Yüksek38,10

PD/DD0,84

FK2,42

Fiyat37,70

Değişim-0,95%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI