SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDÜZENLİ TEMETTÜ VERİYOR-
SORU : İsmen firmasını nasıl değerlendirirsiniz? Şirketin son bilançosu karını arttırarak açıklıyor. Temettü verir mi? Gönderen : İbrahim Karabulut25.10.2020, 16:00

İş Yatırım Menkul Değerler, düzenli şekilde kârını büyüten bir yapıya sahip bulunuyor. Son açıklanan 2020 altı aylık bilançosunda da kârdaki artış sürdü. Önemli bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da kârdaki büyümeyi gözlemlemek mümkün olacak. Kârlı yapı firmanın düzenli şekilde temettü ödemesine olanak tanıyor. Borsaya açıldığı günden bu yana ortaklarına her yıl kâr payı veren şirket, bu yıl geçtiğimiz mart ayında brüt yüzde 39 temettü ödemesinde bulundu. Mart ayında yapılan ödeme nedeniyle yeni bir kâr payı dağıtımı beklenmemeli. Öte yandan düzenli temettü dağıtımı nazara alındığında kârını koruması kaydıyla önümüzdeki yıllarda da benzer şekilde ödemede bulunması rutine uygun bir yaklaşım olacaktır. Borsada düzenli büyüyen ve temettü ödemesinde bulunan firmalara ait hisselerin fiyatında da buna bağlı çıkış yaşanmakta. Bu durum firma için de geçerli olurken özelikle de Ocak 2019’dan bu yana ivmede bir artış söz konusu. Hisse, 2 Ocak 2019 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 1,64 TL’yi görürken çıkışla birlikte şimdilerde 10,74 TL’den işlem görüyor.

IS Y. MEN. DEG. ISMEN

Alış0,00

Satış30,86

Gün İçi En Düşük30,16

Gün İçi En Yüksek31,28

PD/DD0,69

FK1,98

Fiyat30,86

Değişim2,94%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI